"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset lokakuulta 2007.

Pohdinta

Rupesin tuossa eilen jostain syystä vaan miettimään, että olenko minä aina ollut homo. Ja tulin kyllä siihen tulokseen, että kyllä. Ensimmäinen poikapuoleinen ihastus oli esikoulussa. :D Mutta törkimys muutti jonnekin hemmetin Pieksämäelle. :D

Niin ja leikin paljon mieluummin lapsena nukeilla kuin jollain autoilla. Toki joskus jollain pikkuautoilla ajelin, mutta paljon enemmän nukeilla. Ja tykkäsin leikkiä kaikenmaailman kokki puuhia. :D Sinänsähän se ei kerro mitään homoseksuaalisuudesta, mutta kun vertaan sitä muiden lasten leikkeihin (siis sukulaisten), niin sijoittuuhan se enemmän tuonne tytööjen leikkien rintamalle.

Minusta on kyllä niin törkeää, että joku sellainen, joka ei ole homo, alkaa sanomaan jotain homojen sairaudesta tms. Puhumattakaan siitä, että homous olisi joku valinta. Tuskin kukaan koskaan valitsee homoseksuaalisuuden ja heteroseksuaalisuuden väliltä. Ainakaan minulta ei ole kysytty! Kaikkea ne jotkut saavat päähänsä! Puontikin, vaikka on ollut itse homo (ja minusta on kyllä vieläkin) kehtaa väittää vaikka mitä sontaa. Minusta tuntuu, että Puontilla on oikeasti ollut vaikeaa hyväksyä itsensä ja on siksi ihan oikeasti tarvinnut "eheytystä", mutta en minä kyllä jotenkin usko siihen eheytykseen.

Jossakinhan sanottiin, että eheytys on elinikäinen prisessi. Koskaan ei voi eheytyä täysin heteroksi (toisin kuin ne sivuillaan väittävät, siitä ei vain pidetä meteliä). Puontillakin taitaa olla vieläkin joku henkilökohtainen ohjaaja tms. joka auttaa. "Eheytetty" joutuu kuulema olemaan tosi varovainen, esim. ei uskalla juoda alkoholia, jotta ei humalapäissään tuhoaisi kaikkea sitä, mihin on jo päässyt.

Ihan hullujen hommaa minusta.


Nuokun

Siinä missä eilen olin pirteä kuin peipponen, tänään olen ollut väsynyt. Ei oikein jaksaisi tehdä mitään. Johtuu varmaan ihan vaan siitä, kun makailin aamulla sängyssä yli tunnin ennen kuin jaksoin nousta. Ja äsken katsoin vaan telkkaria. Ja kun alkaa jo hämärtymään sen verran, että pitäisi laittaa valoja päälle.

Olen semmonen, että jos sisällä on hämärää/pimeää, mulla alkaa heti särkemään päätä ja väsyttämään. Pitäisikin muistaa sytytellä valoja. Tietenkään ei tarvitse olla mitenkään erikoisen valoisaa, mutta jonkun verran kuitenkin.

Iltaisin on ihanaa polttaa kynttilöitä. Niistä tulee mukavan pehmeä ja elävä valo. Uloskin pitää laittaa aina lyhtyihin kynttilät. Pitäisi vaan muistaa ostaa lisää, kun alkaa olla jo lämpökynttilät lopussa.


Khehe

Kultin serkku löysi kultin profiilin facebookista. :D Kulta on ollut koko illan ihan paniikissa, kun serkku huomasi, että kulta on vakavammanpuoleisessa suhteessa minun kanssa. :D


Tirsk

Meidän kotisivuille (viltsu.net) on tullut joku googlesta hakusanalla " missä on mikkelin homot". :D

Meidän sivut ovat 7. hakutulos. Edellä vaikuttaa olevan jotain "homot on sairaita" -tyyppisiä sivuja ainakin pari. En tarkemmin tiedä, kun ei nyt ole aikaa tarkemiin tarkastella.

Pitäisiköhän Savon setan _vähän_ petrata mikkelissä, jos ei googlettamalla noinkin mestarillisella hakusanalla tule heti ekana Savon setan sivuja?

(oh my god... kuuntelen backstreet boysia... pitäisiköhän hakeutua hoitoon?)


Pirteä kuin peipponen

Olen niiiiiiiiiiiiiiin hyvällä tuulella! Aivan mahtava olo! On syysloma. Se hyvä puoli tässä ammattikoulussa on, että on kunnon loma-ajat. :) Taitaakin olla ensimmäinen kunnon loma viime maaliskuun jälkeen, jolloin aloitin työt kirjastossa. Oli niin mukavaa herätä aamulla, kun ei ollut kiire minnekään.

Tänään aion käydä kirjastossa ja nuortenillassa.

Voi kun nuo vauvat kasvaa niin nopeasti. Meidän "rontti" alkaa olla jo iso tyttö. Onneksi labbikset on aikuisinakin ihania lössyköitä. :) <3

Olisi kiva aloittaa kansalaisopistossa muutama kurssi ensi keväänä. Toivottavasti tällä kertaa muistaisi ilmoittautua ajoissa. Viime syksynä ja -keväänä ja tänä syksynä unohtui ihan kokonaan... On mullakin niin hyvä muisti. :D Tällä kertaa teen listan niistä kursseista, joille aion mennä ja laitan kännykkääään muistutuksia ainakin joka päivälle. Eiköhän sitä sitten muista. :D

Sibeliuksen Valse triste ja Andante festivo ovat kivoja. :)

Olen varmaan menettänyt järkeni. Minusta olisi mukavaa mennä työharjoitteluun Viroon. Toisaalta Britteihin tai Ruotsiinkin olisi kiva mennä. Ruotsissa harjoittelu tosin on täyttä utopiaa, kun olen ihan surkea puhumaan ruotsia. Enpä tosin puhu viroakaan. :D Eikä kyllä kultikaan pidä ajatuksesta. Mutta kun minä haluisin...

***TULIPAS TAAS SEKOA TEKSTIÄ***

(mutta mitään en kyllä ole ottanut... onkohan tämä jotain psyykkistä?)


Löytö

Löysin tietokoneelta yllättäen "kaksi cd:llistä" Bachin pianopartitoja. Aikaisemmin päivällä löysin partitoja sellolle. :) Kyllä onkin kaunista musiikkia.

Muistan, kun lapsena en pitänyt liiemmin Bachin sävellyksistä. Tai eniten taisi tökkiä Brandenburgilaiset konsertot. Ne on jotenkin niin raskaita, että en sen takia niitä tykännyt kuunnella. Nykyään niitäkin on mukavaa kuunnella.

Pikkusena tykkäsin eniten varmaankin Mozartista, Beethovenista ja Tšaikovskista.

Nykyään minulla onkin melko laaja musiikkimaku. Siis klassisen musiikin puolella. En ole kovin suuri venäläisen klassisen musiikin ystävä, mutta on siellä säveltäjiä, joiden musiikki menettelee. Ihan uusin klassinen musiikki ei oikein nappaa. Maaginen yläraja taitaa olla jossain 1900-luvun alkupuolella.

Miksiköhän tämäkin bloggaus syntyi? En todellakaan tiedä. Se vaan tuli jostain...


Kirkko ja koti

Kuopiossa ja Siilinjärvellä ilmestyy seurakuntien yhteinen lehti Kirkko & koti. Tämän kertainen numero oli kai vähän parisuhde teemanumero. Siis käsiteltiin tätä kirkon käymää keskustelua homoseksuaalien parisuhteista ja mitä niiden kanssa pitäisi tehdä.

Lehteen oli kirjoitettu koko aukeaman kokoinen juttu, johon oli haastateltu Savon Setan ja yhteys-liikkeen puheenjohtajia. Ja -yllättäen- myös Aslanin puheenjohtajaa. Kummallista, että etusivulla sanotaan "Parisuhdelaki puhuttaa", kun taas itse juttu on otsikoitu "Homofobiasta armollisuteen". Omituista on, että Yhteysliikkeen ja Setan osiot kertovat etusivun aiheesta, mutta Aslanin osio kertoo, mistäpä muustakaan, kuin eheytyksestä.

Ärsyttävää, kun jutussa onkin pääasiaksi otettu Aslan ja eheytyminen, vaikka pitäisi käsitellä parisuhteita. Eikä ainakaan Savon setan pj:lle ole kerrottu Aslanin mukaanottamisesta mitään. Aika salakavalaa minusta.

Juttu on minuta tosi yksipuolinen, kun Aslanin väitteisiin ei vastata mitenkään. Ja miten olisi voitukaan, jos muut haastateltavat eivät ole edes tienneet koko asiasta.

Aslan saa jutussa ihan rauhassa jauhaa p*skaa kenenkään puuttumatta asiaan. :( Ne eivät ole muuten vieläkään lopettaneet sitä "terve isä-äiti -suhde" hömppänsä. Eivät, vaikka tutkimukset ovat osoittaneet, että suhteet vanhempiin tai heidän lukumääränsä tai sukupuolensa ei vaikuta lapsen kehitykseen negatiivisesti.