"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2010.

"Lomalla"

En päässyt tällä kertaa harjoitteluun lainkaan, kun paikat loppuivat oikeastaan kesken. No, eipä haittaa minua! :P Tämä kevät on ollut jotenkin todella surkea motivaation kannalta. Oikeastaan tehtävät on kyllä tullut tehtyä (paria poikkeusta lukuunottamatta), mutta tosi paljon on välillä ärsyttänyt koko opiskelu. En kai vaan ole opiskelijatyyppiä. No, valmistumista odotellessa.

Tämän viikon otan ihan vaan rennosti, mutta loppuajan tästä noin kuukaudenmittaisesta paussista käytän rästitehtävien tekoon. Niitä on muutama jäänyt jo aiemmin roikkumaan, eikä niitä vaan ole saanut tehtyä. Vihdoinkin on kunnolla vapaata tilaa siihenkin. Muutaman päivän voisi varmaan käydä keikkailemassakin, niin saisi vähän rahaa kesäkuuta varten. Kesäkuu on muuten opiskelijan kannalta kamalin kuukausi, kun ei saa opintotukea, eikä vielä palkkaakaan ennen kuin vasta kuun loppupuolella (riippuen vähän tietty työpaikastakin). Ei oikein kaurapuurodiettikään auta, kun periaatteessa rahaa ei tule ollenkaan muutamaan viikkoon.


Loman tarpeessa

Nyt on jotenkin semmonen fiilis, että pitäisi päästä ihan kunnon lomalle. Mutta kun ei vaan kertakaikkisesti jouda. Ei vaan millään jaksaisi tehdä mitään hyödyllistä. Mutta pakko nyt jaksaa vielä n. kuukausi. Kesätyöt alkaa vasta kesäkuun toisella viikolla, jospa sen ensimmäisen viikon voisi viettää vaikkapa Suomen kauniilla maaseudulla. :D

Oltiin siis viikonloppu Savossa. Oli taas tosi mukavaa ja rentouttavaa. Oltiin vaan. :) Koirakin oli innoissaan, kun sai leikkiä oikein olan takaa ulkona. Täällä kaupungissa kun ei pääse samalla tavalla riehkasemaan edes koirapuistossa. Maanantaina tultiin jo yhdeksäksi Kuopioon ja käytiin kävelyllä ennen junan lähtöä. Oli mukavaa. :)


Malttamattomuutta

En jaksaisi odottaa viikonloppua! Jotenkin oikein odottaa, että pääsee taas kotiseuduilla käväisemään. :) Ja mua odottaa siellä muutama viime syksynä tekemääni keramiikkatyötä. Harrastan/harrastin sellaistakin joskus. Tein ne työt marraskuussa, kun satuin olemaan porukoilla kyläilemässä sopivaan aikaan ja menin äidin siivellä kansalaisopiston "keramiikkakurssille". Ne piti vielä polttaa ja lasittaa, siksi saan ne vasta nyt.

Olin siis nyt pääsiäisenä töissä ja meni ihan hyvin. Kaikki oli aikalailla samoin kuin viime kerrallakin eli jouluna. Mutta harvemmimpa noissa pitkäaikaishoitopaikoissa mitään isompaa sattuu. :) Toisaalta tosi mukava työpaikka, mutta en tiedä onko liian "tasainen" ammatilliselle kunnianhimolleni. :D Periaatteessahan sairaanhoitajankin työnkuva on pitkälti perushoitoa tuollaisissa paikoissa. Toki on jonkin verran vaativampiakin työtehtäviä, mutta loppujen lopuksi todella vähän.

Oikeastaan tähän mennessä olen viihtynyt parhaiten päiväkirurgisella osastolla, jolla olin vime syksynä harjoittelussa. Oli aika pieni sairaala ja vastuualue suht laaja, joten potilaita oli laidasta laitaan (silmäkirurgiaa, erilaisia tähystyksiä, pieniä käsileikkauksia yms.). Pääsin siellä paikassa leikkaussaliinkin. :D Heräämössäkin oli mukava työskennellä. Ehkä pitäisi tulevaisuudessa hakeutua sille suunnalle töihin. :) Mutta pitää nyt katsoa ensin vielä eri paikkoja harjoittelun merkeissä.


Puuhkis

Kamalaa, kun oikein uuvahti tänään töissä. Ei tosin mikään ihme, kun on täysi kouluviikko takana ja sitten vielä parit aamuvuorot päälle! :P

Pitää aika aikaisin olla liikkeellä, kun työmatka on niin pitkä. Tänäänkin olin kuudelta jo metroasemalla odottamassa. :D Ja minä en edes ole mikään aamuvirkku! Ajantajukin katosi ihan kokonaan. Lounaan kanssa kun potilaita auttelin, tuntui ihan siltä kuin olisi jo päivällisaika. :P Tuntui ihan siltä kuin olisi ollut töissä jo ainakin vuorokauden.

Onneksi huomenna on iltavuoro! Saa aamulla nukkua vähän pidempään. :) Ja maanantai on vapaata!