"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset marraskuulta 2006.
Edellinen

"C'mon baby do the loco-motion"

Kuuntelen taas näitä Kylien kappaleita. Tosin listalla on paljon muutakin. Olen onnistunut valtaamaan tällä kertaa tämän ison pöytäkoneen, yleensä kun tulee käytettyä läppäriä. En meinaa enää osata kirjoittaa tällä oikealla näppiksellä. :D

Viikonloppu oli taas jälleen kerran aika täynnä kaikenlaista. Lauantaina oli nimittäin Savon Setan syyskokous, ja pakkohan sinne oli mennä, kun kuulosti niin kiinnostavalta. (Aah, Something About The Way You Look Tonight by Elton John). Koitimme kultin kanssa päästä hallitukseen, mutta ei päästy, kun oli niin tiukka äänestys (ennen ei kuulemma ole vaaleja tarvittu, kun ei ole ollut niin montaa halukasta). Mutta valittu hallitus on kuitenkin hyvä ja olen siihen tyytyväinen. Kummallisinta oli se, että sain yhden äänen enemmän kuin kulta, vaikka kullalla oli -ainakin minun mielestä- parempi puhe. Pitää ilmeisesti lakata osallistumasta tällaisiin hommiin, kun pelottaa, että kulta suuttuu, vaikka ei kai oikeasti. En taida uskaltaa ruveta ehdolle kunnallisvaaleissa. Tätä on sattunut ennenkin. Tosin silloin oli kyse shakista. Voitin nimittäin kultin shakissa ekoilla treffeillä. Se oli jotain ennen kuulumatonta (en ole koskaan voittanut edes pikkuveljeäni). No kaippa se oli sitä paljon puhuttua moukan tuuria. :D

Takaisin asiaan... Eli siis oli se kokous. Savon Setassa saattaa aloittaa Kristillinen ryhmä. Jaiks, kunpa aloittaisi, menisin takuulla! Jos vain löytyisi joku sopiva vetäjä. Harkitisin jo itse ryhtyväni sitä vetämään, mutta eihän minusta ole siihen. Vaatisi aika paljon nimittäin. Enkä oikein tiedä, mitä ihmiset toivovat. Pitäisi kai olla joku kysely esim. nettisivuilla. Mutta mutta, en siihen hommaan ryhdy, vaikka toisaalta saattaisi olla ihan kiinnostavaakin.

Ensi kesänä saattaa tulla myös kallaveden risteily. Olisi kyllä niin kiva, jos tulisi Kuopion ikioma "homoristeily". :) "Varokaa vain, täältä tulee laivalastillinen homppeleita". xD Risteilyn toteutuminen on kaiketi aika paljon kiinni siitä, että miten bileet onnistuvat.

Tänään oli taas tuttuun maanantaiseen tapaan Nuortenilta. :) Tällä kertaa paikalle oli eksynyt hieman enemmän porukkaa, kuin viimeksi. Hyvä niin. Suunniteltiin Nuorteniltojen ikiomia pikkujouluja. :) Tulee varmaan sikakivaa. Pelattiin tänään sitä "ei niin hullunkuriset perheet" -peliä. Siis se, jossa on kortit tyyliä mustapekka tms. Hyvä peli.

Olen miettinyt jo jonkun aikaa, että pitäisköhän käydä aattoillan Jumalapalveluksessa. Sattuisi nimittäin olemaan Neulamäen kirkossakin semmoinen. Ja muutenkin olen harkinnut aloittavani taas kirkossa käynnin. Pitää nyt katsoa. En kuitenkaan ainakaan joka sunnuntai meinaa käydä, kun pitäisi muuten käydä Alavan kirkossa, joka on turhan kaukana. Onneksi joka toinen sunnuntai on Neulamäen kirkossa Jumalanpalvelus ja vieläpä vasta klo. 13, eli ei tarvitsisi herätä niin aikaisin. Neulamäen kirkko on Alavan seurakunnan joku sivupiste tms. joten siksi noin harvoin. Ja varmaan joskus olisi mukavaa käydä arki-illan ehtoollisella ja perjantaimessussa. :) Niin ja adventtivesper saattaisi olla kiinnostava. :D Tätä menoa minä ravaisin kirkossa niin paljon, että kulta menettäisi lopullisesti hermonsa. :D


Synttäri huumaa :D

Mulla oli eilen synttärit. Olen _taas_ vuoden vanhempi. Kyllä se aikakin kuluu niin nopsaan. Ja tilanteet muuttuvat. En vielä vuosi sitten tiennyt, miten kirjoitukset menisivät, enkä tiennyt, että kulti ja minä muutetaan yhteen, enkä tiennyt, että vanhemmille voi tulla kaapista ulos. Mitähän mullistavaa ehdin keksiä ensi vuoteen mennessä?

Palkka tuli vihdoinkin tänään. :) Ja nyt on tuhlattu jo yli puolet. :D Sen siitä saa, kun päästää minut kortin kanssa kaupungille. No, ostin kaikenlaista tarpeellista. Kuten esimerkiksi kynttilöitä. Kynttilöitä tarvitaan aina. :) Niin ja ostin minä marsuille radion. Luin joskus jostain, että marsut eivät tunne oloaan niin yksinäiseksi ollessa yksin kotona, jos niillä on soimassa radio. Eikä se ollut edes kallis.

Kävin tänään myös pitkästä aikaa kauppahallissa. Viime kerrasta on aikaa varmaankin melkein 10 vuotta. Mikä tunnelma siellä onkaan. Menen aivan varmasti uudelleen. Ihan vaan vaikka kiertelemään ja katsomaan tarjontaa. Olisin ostanut kauppahallista muikkuja, mutta myynti oli jo tältä päivältä loppunut. Piti ostaa ne marketin tiskiltä.

Kuten jo arvata saattaa, tänään tein ruoaksi paistettuja muikkuja ja perunamuussia. Vitsi, kun oli hyvää. :) Vaikkakin oli melko vaivalloista paistaa ne, kun ostettiin kerralla melkoinen satsi.

Katsoimme tänään elokuvan 10.5 Maanjäristys. Oli ihan mielenkiintoinen elokuva. Harmi vaan, kun oli jotain ihmeen ongelmia levykkeen kanssa. Ei oikein toiminut, kun vähän väliä jumitti. Itse elokuva oli siis hyvä, ihan katsottava. Aika perus katastrofi-elokuva. Mutta kuitenkin, suosittelen. :)






Pullan leivontaa

Leivoimme eilen kultin kanssa pullaa. :) Tosi hyvin onnistuivat, ei palanut yhtään. Vahdinkin niitä kuin ylihuolehtivainen äiti. Pistän tähän muutaman kuvan.

Tänään oli nuortenilta. Paikalla oli huimat kolme ihmistä. :D Kunnon väkikato. Saipahan keskustella rauhassa. Niin ja sai katottua salkkarit hyvin, kun ei tarvinnut istua kamalan kaukana telkkarista. Tosin oli ensin hieman ongelmia telkkarin kanavien kanssa. Ihmeteltiin, kun ei näkyny muuta kuin lumisadetta . Lopulta ongelma selvisi, antenninjohto oli irronnut. Sellaista se on, kun homot päästetään viihde-elektroniikan kimppuun. xD

Tein tällä kertaa oikein ison annoksen pullataikinaa kerralla, niin ei ihan heti lopu. :D


Kuusi

On ihan pakko laittaa tänne vielä tämmönen kuva kuusesta. Siinä on kolme kuvaa yhdistetty, niin näkyy vähän nuita erivärejä, kun siinä kuusessa on semmoiset kummat pallot, jotka vaihtaa väriä. Melkoinen parannus verrattuna siihen, että muutama vuosi sitten palloina oli jalkapalloja, jotka oli kääritty punaiseen kankaaseen. :D

Mutta nyt, minä menen nukkumaan. :)

edit: Siellä oli sumua, joten älkää ihmetelkö, kun kuva on vähän "omituinen". :D


Joulukauden avajaiset

No niin. Nyt se on saatu Kuopiossa joulukausi avattua. :) Oli kyllä melkoinen päivä tänään. Ensinnäkin, linja-auto, jolla mentiin keskustaa, oli ainakin 20 minuuttia myöhässä. No, eihän siinä vielä mitään. Meillä oli tarkoitus tehdä niin, että käydään popsimassa ruoat siellä kultin porukoiden kämpällä, mutta kulti olikin unohtanut avaimen kotiin. Eipä siinä sitten muu auttanut, kun käydä hakemassa. Saipahan tuotua tänne vähän ostoksia. No sitten takasin keskustaan. Käytiin pikaisesti Carlsonilla kattoon jouluvaloja ynnä muuta krääsää ja sitten mentiin sinne kämpälle. Minä menin käymään vessassa ja yhtä äkkiä alkaa kuulumaan kamala pauke. Siis ne aloitti ilotulituksen ja minä olin kykkimässä vessassa! Tuli vähän kiire päästä ulos. Ehdittiin nähdä kuitenkin ihan kohtalaisesti ja parhaat paukut oli onneksi säästetty loppuun. Saimme siitä otettua videonkin kameralla, joka on nyt sitten youtubessa ja google videosissa. Tässä on linkki googleen: http://video.google.com/videoplay?docid=4397091316827013442
ja tässä youtubeen:

http://www.youtube.com/watch?v=l3DPLua9qDI

Ei me sitten ilotulituksen jälkeen viitittykään syödä, vaan päätettiin syödä sitten kotona. Lähettiin siinä sitten kauppoja kiertelemään. Oli tosi mukavaa kierrellä taas ympäriinsä. Vaikka tuli kauhea himo shoppailla, olisipa tarpeeksi rahaa. Plääh. Pitäisi kai hommata työpaikka.

Joulustressikin alkaa jo tulla. On nimittäin niin kamalasti järkättävää jouluksi. Kun on eka joulu yhdessä, niin hommattavaa löytyy tosi paljon. Kaikkea ei tule edes ajatelleeksi ennen kuin sitten on tarvetta. Plääh, taas! No kaippa sitä tästä joulusta selviää kunnialla ja sitten on ensi jouluna enemmän kokemusta ja vähemmän hommattavaa. :)


Joulu tulla jolkottaa

Jeps. Kyllä se vain niin on, että joulu tulee. :D 36 päivää jouluun. Ei, en laskenut, vaan minulla on Googlen etusivulla semmoinen laskuri, niin kuin monia muitakin. :) Kyllä se tuo google on niin kätevä. Minulla on mm. Art of the Day, Kuopion sää, Joke of the day, Curretn Moon Phase, Nasa Image of The Day yms. :)Niin ja sitten muutamia uutissivuja.

Tänään on Kuopiossa joulukauden avajaiset. Minä ja kulti mennään sinne. :) Ainakin ilotulitus ja kuusenpallojen sytyttäminen on pakko nähdä. Siis Kuopiossa joulukuusessa on semmoiset valaistut koristepallot, ei niitä sentään tuleen sytytetä. :D

Jeps jeps. Katottiin keskiviikkona kultin kanssa Pieni suklaapuoti ja syötiin suklaata. :) Siinä on taas älyttömän hyvin onnistunut elokuva. Ja niin älyttömän herkullisen näköistä suklaata. :)

Eilen katottiin neloselta se Jim Carreyn leffa, Valehtelija! Valehtelija!. :D Nauratti taas älyttömänä, vaikka olen kattonut jo muutaman kerran. Onnistunut elokuva sekin.

Edellinen