"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2010.

Maanselkä A.

Tämän viikkoisessa Kirkko ja kaupunki -lehdessä on Asmo Maanselän mielipidekirjoitus, tai oikeastaan vastaus häntä kohtaan esitettyyn kritiikkiin. Jos kiinnostaa, sen löytää ainakin Kirkko ja kaupunki -lehden nettisivujen näköispainoksesta.

Mielipidekirjoituksessaan hän puolustelee mielipiteitään ja kantojaan Prideen sillä, kun Mustapinkit ovat vaatineet joskus Pridessä kuolemaa heterokulttuurille! Tuo logiikka on kyllä todella kummallista! Mustapinkit ovat pieni ryhmittymä (ainakin minun tietääkseni), joten samalla logiikallahan voidaan väittää, että kaikki heterot ovat uusnatseja.

Maanselkä kirjoittaa "Sanat 'kuolema' ja 'viha' ovat sallittua retoriikkaa Pride-kulkueesta huudettuna, mutta sen kritisointia ollaan valmiita kutsumaan viharikoksiksi". Jopas... Maanselkä näköjään nyt unohtaa, kuinka vahvaa tämä "kritisointi" on, pippurikaasu hyökkäys ihmisiä kohtaan! Teoilla ja sanoilla on todella suuri ero!

Lisäksi olisi todella mukava tietää, kuinka kristillinen ihminen voi perustella itselleen sen, että väkivalta erilaisia ihmisiä kohtaan olisi jotenkin sallittua!


Harjoitteluun!

Jes! Löysin harjoittelupaikan! :) Harjoittelu alkaa parin viikon kuluttua. Alkoi jo stressitaso nousta, kun sopivat harjoittelupaikat on kiven alla. Olisi varmaan pitänyt olla kesälläkin vähän aktiivisempi... Ärsyttävää kun ei pääse koskaan harjoittelupaikkojen varauspäivänä sisään järjestelmään jonka kautta paikat varataan. Sen jälkeen ei sitten jaksakaan samalla tavalla yrittää, eikä paikkojakaan aina ole saatavilla sopivilta aloilta.


Huoh

Poistin edellisen aborttia käsitelleen blogimerkinnän kokonaan, koska siitä sai ihan väärän kuvan mielipiteestäni asiaan liittyen. Ehkä ei olisi pitänyt kirjoittaa sitä ollenkaan, tai sitten olisi pitänyt odottaa vähän pidempään luennon jälkeen ennen kuin kirjoitin.

En siis varsinaisesti _vastusta_ aborttia. Toivoisin vaan, että ihmiset käyttäisivät ehkäisyä, jotta asiat eivät pääsisivät alunperinkään aborttiin asti. Totta kai abortti on parempi vaihtoehto kuin ei-toivotun lapsen kasvattaminen! Ja lääketieteelliset syyt ovat täysin ymmärrettävä syy abortille, niin äidistä kuin lapsesta johtuvat. Ja monet sosiaaliset syytkin ovat enemmän kuin hyväksyttyjä. Sehän olisi suorastaan kidustusta, jos nainen joutuisi kantamaan 9 kuukautta raiskauksessa alkunsa saanutta sikiötä!


Luennolla kuultua

Meillä oli tänään naisten hoitotyön luento ja siellä tuli puhetta laajemminkin ihmisen seksuaalisuudesta ja sukupuoli-identiteetistä yms. Paikoitellen luento oli hyvinkin keskusteleva, mikä on mielestäni erittäin hyvä asia. Esille tuli myös yhden koulukaverini suhtautuminen homoseksuaaleihin. Hän oli sitä mieltä, että homoseksuaalisuus on ei voi olla synnynnäistä tai geneettistä siksi, kun nyt on yhtä äkkiä homoseksuaalisuus jotenkin lisääntynyt. Tässä vaiheessa mulla oli jo leuka loksahtanut lattiaan. Hänelle ei ollut lainkaan juolahtanut mieleen se, että ehkäpä homoja nyt on maagisesti enemmän siksi, kun yhteiskunta on muuttunut. Tuskin olisin itsekään tullut kaapista 70-luvulla ihan kenelle vaan, kun parhaimmillaan olisi joutunut mielisairaalaan!

Toinen perustelu oli hänen omat homoseksuaaliset kaverinsa. Hän kertoi, että hän oli huomannut omissa ystävissään, että kaikilla oli jotain "ongelmia ihmissuhteissa". Minusta tuollainen yleistäminen on kummallista, koska tuskin kenenkään ystäväpiirissä on niin paljon homoseksuaaleja, että siitä mitään isompia johtopäätöksiä voi tehdä. Itse tunnen homoja, joilla on täysin "normaalit" suhteet sekä omiin vanhempiin että myös ystäviin. Hänen argumentointinsa oli kuin suoraan Aslanin sivuilta!

Onneksi opettaja oli tavallaan samaa mieltä kuin minäkin ja selittikin kantansa hyvin ja argumentoi selkeästi, joten tuli jotain muutakin näkökulmaa keskusteluun kuin homoseksuaalien "rikkinäisyys".


Kauhistus!

Helsingissä asuntojen keskimääräinen hinta liikkuu 270 000 € hujakoilla! Kamalan korkealla! Tällä menolla ei näillä palkoilla tarvitse paljoa haaveilla kuin pikkukaksiosta kaukaisimmassa lähiössä!

No, eipä se oman asunnon hankkiminen ole ajankohtaista muutamaan vuoteen, mutta jos kupla ei puhkea, ei hinnatkaan tule alas. Ei sillä, että haluaisin asuntokuplan puhkeavan, koska se onkin sitten huonompi homma kaikkien kannalta.


iTietokone

Tuli ostettua uusi tietokone, kun vanha ei enää oikein suostunut toimimaan. Tuli samalla siirryttyä Applen käyttöjärjestelmään ja koneeseen! :D Olen varmaan jo viisi vuotta miettinyt, että alkaisiko käyttämään Maccia ja nyt sitten tuli "repäistyä". Tähän mennessä on sujunut hyvin uuden koneen kanssa, vaikka joitain eroja Windowsiin onkin. Parasta tässä koneessa on kuitenkin hiljaisuus! Entinen kone oli oikee mölytoosa, tästä (iMac) taas ei kuulu oikeastaan ääntä lainkaan. :)