"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2008.

Huh, mikä kirja

Sain eilen illalla luettua loppuun Unni Drouggen kirjan Penetraatio. Kirja sinällään on ihan mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä, mutta loppu on aivan kammottava. Mulle tuli oksettava olo. Kirja kertoo nuoresta Tukholmalaisesta performanssitaiteilijasta, joka leikkauttaa sukupuolielimensä pois osana taideteosta. Kirjan lopussa joukko humalaisia miehiä hakkaa ja raiskaa hänet kuoliaaksi. Koko loppu on aivan liian tarkkaan kerrottu minun makuuni. Minun oli aivan pakko lukea jotain muuta kirjaa vielä sen jälkeen, että sain jotain muuta ajateltavaa. Huh!

En kyllä välttämättä suosittelisi ko. kirjaa kenellekään. Ainakaan kovin herkälle ihmiselle.

Minun piti sanoa vielä jotain muuta jostain ihan muusta aiheesta, mutta en osaa enää kirjoittaa. Toivottavasti tämä on vain väliaikaista.


Pitkä viikonloppu

Mulla olikin nyt pitkä viikonloppu. Tänään ei ollut koulua, kun oli etäpäivä. :) Viikonloppu pidentyi vielä siten, että nukuin perjantaina pommiin. :D En ole vieläkään saanut koulun alkamisen jälkeen kunnolla unirytmistä kiinni. Nyt pitäisi varmaan koittaa ryhdistäytyä. Se vaan on niin helppoa repsahtaa kaidalle tielle. Siihen ei vaadita kuin yhdet lyhyet päiväunet, kun sitten illalla saa nukuttua vasta joskus kahden aikaan ja sitten taas väsyttää seuraavana päivänä mahdottomasti.

Perjantainakaan ei ole koulua. Tämä on tämmöinen kiva kolmen päivän kouluviikko. :) Tällaisista minä tykkään. :) Yksi huono puoli tosin on tulevassa kouluviikossa. Nimittäin se, että torstaina on taas Muuruvesipäivä. Ne on niin kamalia, kun pitää olla seitsemältä (eli herätä pitää joskus 6.15) linja-auto pysäkillä odottamassa bussia, joka vie muuruvedelle. Sitten ajellaan tunti Muuruvedelle ja sinä aikana alkaa nukuttamaan ihan sikana. Ja kotona on vasta neljän aikaan iltapäivällä. Tosi väsyttävää. Mutta eipä siinä muu auta. Kumma kyllä, en ole nukkunut pommiin kuin kerran niinä aamuina. :D


Phuuh!

Vitsit, kun osaa olla niin masentava sää! Nyt on jo tammikuun puoliväli, mutta ulkona on ollut jo monta päivää peräkkäin suunnilleen kolme astetta lämmintä. Välillä vain käväisee pakkasen puolella sen verran, että tiet jäätyy tappavan jäisiksi. Ja ei niitä edes hiekoteta kunnolla! Grr!!!

Puhumattakaan siitä, miten inhottavalta likainen lumi näyttää tienvarsilla! :(


Koulutehtävien parissa

Olen tehnyt melkein koko päivän koulutehtäviä. Enkä ole edes saanut kaikkea tehtyä! Kauhea homma. Tehtävät ovat melkoisen laajoja (joihinkin kyllä sai vastattua melko äkkiä) ja niitä on kuitenkin melko paljon. Kysessä on kasvituotannon perusteiden etätentti. Tämäkin homma olisi pitänyt tehdä vuoden alkuun mennessä, mutta enpä ehtinyt. Joka viikonloppu oli "jotain muuta menoa". Mutta eipä se ollut onneksi mikään ehdoton deadline.

Nyt kyllä lopetan tältä päivältä noiden tehtävien teon. Huomiseksi jää enää kolme tehtävää. Pää on ihan pyörällä ja on kamala nälkä. Unohdin ihan kokonaan, että välillä voisi vaikka syödäkin jotain. :D

Huomenna minua odottaa muun muassa tällainen tehtävä "Viljelet varastoporkkanaa 0,5 ha:n alalla. Viljavuustiedot ovat seuraavat: Maalaji HtMr, pH 6,5 (hyvä), Ca 1400 (tyydyttävä), P 19 (tyyd.), K 127 (tyyd), B 0,3 (huononlainen). Selvitä lohkon ravinnetarve ja suunnittele lannoitus ja mahdollinen kalkitus. Voit käyttää väkilannoitteita tai vaihtoehtoisesti naudan kuivikelantaa." Jippii! (Eikä tuo ole edes vaikein tehtävä).


Jestas sentään!

Kaikkea sitä. Satuin tuossa surffaillessa sattumaan TahkoTV:lle "sopivaan" aikaan. Siellä oli joku ihmeen Jestas sentään -musiikkivideo, joka kertoi isoista naisten rinnoista! Siis onko oudompaa kuultukaan? Siinä joku keski-ikäinen mies rankuttaa jotain "jestas sentään, mitkä rinnat. Täytyy antaa täydet pinnat" -renkutusta kammottavalla taustamusiikilla.

Kertoo kyllä jotain suomalaisesta maaseudusta. Ja etenkin tietyntyyppisistä irstaista heterosedistä. YÖKS!!!

Nyt pitää mennä oksentamaan...


Shop 'till you drop

Kävimme tänään kultin kanssa kaupungilla vähän shoppailemassa. Ei osteltu paljoa, vain pari takkia ja kaulahuivin yms. pientä. Jalat kylläkin tuli ihan kipeiksi kaikesta kävelemisestä. Ensin kun piti tietysti kierrellä kaikki kaupat läpi ja tehdä vertailevaa tutkimusta. :D

Kirjastollakin käytiin. Sain hillittyä himoni, enkä lainannut kuin yhden kirjan (mulla on vielä niin paljon kesken). Sen yhden, joka oli Tieto-finlandia -ehdokas. Siis se Kaarina Davisin Rankka kutsumus. :) Vaikuttaa kyllä ihan mielenkiintoiselta kirjalta. Toivottavasti tuohon nyt ehtii kuukaudessa perehtyä vähän paremmin. Eipä tuosta kyllä taida kovin paljoa varauksia olla.



Ups

Uppista, nukuttiin tänään melkein kahteen. Toisaalta, ei ole mikään ihmekään, kun yöllä pääsi vasta viiden aikaan nukkumaan. Syypää oli paukuttelu. Tovea ei oikein viitsinyt pahimpaan paukutteluaikaan käyttää ulkona, kun pikkuinen pelkäsi niin kovasti. Ei onneksi sentään sisälle kantautuvia paukauksia pelännyt, mutta ulkona ei voinut käydä.

Ulkona oli aamulla tosi hyvä sää. Ihan pilvetön taivas ja auringon viime pilkahdukset ennen laskua valaisivat mukavasti.Aivan kuin aurinko olisi halunnut ilmoittaa, että kyllä se valo tästä lisääntyy. :) Ja niinhän se taas tekee, ihanaa! :)

Aion tänään tehdä samettista bataattikeittoa. :) Kuulostaa tosi hyvälle. Ohjeen löysin Yhteishyvän uusimmasta Ruokamaailmasta. :)