"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset kesäkuulta 2007.


Juhannuksesta ja muusta

Kirjoitin jotain tänne blogiin alkuviikosta. Mutta poistin ne, koska kirjoitin ne suutuspäissäni. Olin ihan sikaväsyny ja niin oli kultakin. Ja siitäkös kehkeytyi oikein mehevä riita. Mutta oli se kyllä ihan oikeasta asiastakin. Onneksi kaikki selvisi melkein heti. :)

Juhannuksena olimme siis töissä. Siis vapaaehtoistyössä Savon Setalle. Olimme töissä GayJuhannus '07 -tapahtumassa. Oli oikein hauskaa, mutta työmäärä oli valtava. Lauantainakin teimme töitä (viiden tunnin yöunien jälkeen) n. 18 tuntia muutamaa taukoa lukuunottamatta.

Ensi vuonna pitää ehdottomasti tehdä sellainen parannus, että työvuorot jaetaan tasaisemmin. Suoraan sanottuna v*tutti, kun itse olin tehnyt töitä yhdeksästä asti ja jotkut muut aloitti vasta puolen päivän jälkeen ja silti lopetti reilusti aikaisemmin kuin minä ja kulta. Ja nekin (kaksi henkilöä) olivat hallituksen jäseniä, että luulisi heidän sitten käyttäytyvän sen mukaisesti.

Mutta siis oli siellä kuitenkin tosi mukavaa. Ja nyt kun pääsemme heinäkuussa viettämään viikonlopun samaisessa paikassa muiden vapaaehtoisten kanssa. :)

Ohjelmaa meillä ainakin oli oikein mukavasti. Ja varmasti löytyi jokaiselle jotakin. Oli diskoa ja lavatansseja ja elävää musiikkia. Ja tietysti saunomista ja muuta perinteistä juhannuspuuhaa. Eikä kukaan edes hukkunut. Eikä muutenkaan juuri mitään haavereita sattunut. Olihan meillä tietysti siellä ensihoitaja, mutta eipä hänellekään ollut juurikaan käyttöä. Onneksi. :)

Maanantaina olikin sitten tosi "mukavaa" mennä aamuvuoroon. Meinasin nukahtaa ruokatauolla. Onneksi pysyin hereillä kahvitaukoon asti. :D

Koira ja marsut oli minun porukoilla hoidossa ja kanit kultin porukoilla. Kaikki olis sielläkin sujunut oikein hyvin. Ninni vaan sai valeraskauden. Se oli vaan yhden päivän rontannut hikihatussa heinää yms. mökkiin ja rakentanut pesää.

Oli tosi mukavaa, kun Tove oli tosi väsynyt kun tuli kotiin. Ei tarvinnut koko ajan vahtia. Oli nimittäin riehunut isosiskonsa ja yhden toisen saman ikäisen pennun kanssa koko viikonlopun ajan. Pari ensimmäistä päivää menivät melkein kokonaan nukkuessa. :D

Viikonlopun saatamme saada viettää mökillä. Olisi niin ihanaa päästä mökille pitkästä aikaa. Siellä saisi saunoa ihan rauhassa. Ja käydä soutelemassa ja uimassa. Ja tehdä ihania kävelylenkkejä metsäteillä. :) <3


Entä jos...

Entä jos en pääsekään hoitotyötä opiskelemaan? Olen miettinyt vaihtoehtoja ja yksi varmaankin on opiskella oppisopimuksella (lähihoitajaksi). Ja sitten pääsisi varmaan helpommin sairaanhoitajaksikin, jos siltä tuntuu.

Odotan oikeastaan innolla heinäkuuta ja sitä päivää, kun saan tietää opiskelemaan pääsystäni. Toisaalta pelottaa, että jos en pääsekään. Mutta toivotaan parasta. :) Ainakin olen miettinyt vaihtoehtoja, että mitä tehdä, jos en pääse opiskelemaan. Voinhan hakea täydennyshaussa ja syksyn yhteishaussa myös. Ja edelleen on puutarhurin paikka vapaana. :)

Ihan eri fiilikset on nyt kyllä kuin viime vuonna. Viime vuonna vain pelkäsin tuloksia. Mutta nyt on katse eteenpäin. :) Ja niinhän sitä kai pitääkin olla. :)


Koulutusta?

Keksiviikkona oli soveltuvuuskoe hoitoalalle. Meni varmaankin ihan hyvin. Ainakin psykologin haastattelu meni tuhat kertaa paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Toivottavasti tuonne nyt pääsisi opiskelemaan. Ainakin haluaisin.

Sovel. kokeissa oli melko paljon ihmisiä. Juttelin muutamien kanssa ja he ainakin vaikuttivat todella mukavilta. Toivon, että ainakin ne, joiden kanssa tutustuin pääsisivät opiskelemaan. :)

Tänään tuli sitten kirje ammattikoulusta. Pääsin puutarha-alaa opiskelemaan. No, ainakin nyt on joku opiskelupaikka tiedossa. Että ei sen puoleen tarvitse panikoida.

Mitenköhän minun nyt pitäisi tehdä, kun ammattikorkeasta tulee tulokset vasta 20. 7. ja ammattikoulu haluaa tietää tulenko oiskelemaan sinne jo 27.6. mennessä. Voikohan ilmoittautumisen peruuttaa, jos pääsenkin ammatikorkeaan? Pitää varmaan vaivata työkkäriä. :D



Messut

Kävin sunnuntaina Kuopion suurmessuilla. Oli suoraan sanottuna täysi pettymys. Näytteilleasettajia oli tosi vähän. Eikä yksikään ollut kamalan mielenkiintoinenkaan. Tai oli siellä jonkun pionikeskuksen (en enää muista edes nimeä, kun eivät antaneet edes mitään esitettä. Eikä netistäkään löydy). Mutta ne pionit oli kyllä tosi upeita. Rakastan pioneja. :)

Innostuin tuossa googlaamaan ja löysinkin sen pionipaikan. :) Eikä se ollut kuin muutaman mutkan takana. Ensin piti googlata ne messut ja sitten etsiä messuohjelmasta joku pioneihin liittyvä ja sen jälkeen piti tarkistaa vielä karttapohjasta, että on oikea paikka kyseessä. Ja löytyihän se. :) Nyt kyllä pitä heti laittaa sivu kirjanmerkkeihin. Eli www.pionienkoti.fi.

Ja samalla selvisi, että näytteilleasettajia on kyllä ollut paljon, mutta varmaan ei enää kovin monet olleet paikalla, koska lauantai on kai ollut vilkkain päivä. Niinpä tietysti.

Edith Piaf on noussut kuin raketti last.fm profiilissani. Olen muutamana päivänä kuunnellut ja jo nyt on 26., tosin onhan tuossa vielä matkaa ykköseksi. Ja kun kuuntelen muutakin musiikkia.


Pelästys

Kävimme äsken koiran kanssa ulkona. Kun olimme jo melkein päässeet rappukäytävään, joku känniläinen puhui kavereilleen jotain siitä, kun olemme homoja ja sanoi tulevansa meidän luokse. Ja siis hakkaamistarkoituksessa. Pelästyin kauheasti. Ja kun se oli vielä ehkä naapurimme tai joku naapurimme tuttu. Toivottavasti emme enää tapaa häntä.

Tämä oli minulle ihan ekakerta tätä laatua. Jos olisi minun kimppuuni ehtinyt hyökätä, niin en olisi kyllä todellakaan jättänyt asiaa sikseen.

Vielä on Suomessakin paljon homovihamielisyyttä. Valitettavasti. :(

Tänään on kyllä tullut järkytys toisensa perään. Ensin se ystäväni juttu ja nyt vielä tämä. Huhhui... Toivottavasti huomenna on tasaisempi päivä.


Järkytys

Kuulin juuri jotain kamalan järkyttävää hyvästä ystävästäni. En olisi ikinä uskonut, että hän olisi sellaista pystynyt tekemään! Nyt on kamala olo. En tässä uskalla mitään kertoa, kun ystäväni voi lukea blogiani.

Olen niin järkyttynyt! Ihan totta, ei sellaista voisi uskoa ystävistään. Sen verran sanon, että kyseessä on toisen ihmisen (ei minun) luottamuksen pettäminen.

Tällainen käytös ei todellakaan vastaa käsitystäni tästä ystävästäni. Mutta on melkein pakko kyllä uskoa sen olevan totta. :(


Taas kaikenlaista

Ulkona on tosi kaunis ilma. :) Oli mukavaa käyttää koira aamukävelyllä, kun aurinko paistoi niin kivasti ja ulkona oli kaikki tosi kaunista.

Tovelle tuli hikka. :D

Mistähän sitä taas aloittaisi? On ollut aivan järkyttävän kiireinen viikko (viime viikko siis). Maanantaina oli Savon Setan Nuorteniltäjen päättäjäiset tältä keväältä. Oli tarkoitus mennä piknikille, mutta ulkona satoi kaatamalla.

Torstaina oli kokous Savon Setan tiedotuksesta. Silloin oli tosi kaunis ilma, niin olimme satamassa. Oli mukavaa istuskella auringonpaisteessa. Paitsi että minulle tuli vähän ihottumaa. Jostain syystä joka kevät tulee käsiin ihottumaa auringosta. Outoa...

Tove on oppinut melkein sisäsiistiksi. Ei enää tee muuta kuin pissit sisälle ja nekin vain silloin kun ei jaksa enää pidättää, eikä ole ketään käyttämässä ulkona. Kunhan tuosta kasvaa, niin eiköhän se ala ihan kokonaan sisäsiistiksi. :) Tosi paljon on kasvanut vauvahauva viikon aikana. Ei jaksa melkein nostaa enää. :D

Eilen kävimme kultin vanhempin luona Alapitkällä. Matkalla sain käydä ostamassa vähän kasveja parvekkeelle. Ostin sitten lopulta 30 eurolla kaikenlaista. Sitten kun Alapitkälle päästiin, niin anoppi katsoi huulipyöreänä ostoksiamme ja kummasteli minne aioimme laittaa kaikki kukat. :D En ole ehtinyt istuttaa vielä kaikkea, kun multa loppui kesken. Pitää tänään ostaa vähän lisää. Sain onneksi yli puolet istutettua. Nyt pitäisi laittaa vielä kaikki suoraan ulos istutettavat purkkeihinsa ja muutamat esikasvatetut pitää laittaa öopullisiin asumuksiinsa. :) Parveke alkaa saada vähän väriä. :)

Vakoilin hieman naapureiden parvekkeita ja sain todella hyvän idean. Me(kin) nimittäin haluamme laudoituksen parvekkeelle. Maalikin alkaa olla lattiassa sen verran huonossa kunnossa, että sellainen tulee todella tarpeeseen. :)

Tänään on iltavuoro. Olen siis seitsemään asti töissä. Plääh! Ulkona kun on niin aurinkoista ja kirjastossa on lämmintä varmaan 30 -astetta paitsi lehtiosastolla, jossa on lämmintä 40-50 -astetta.