"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset heinäkuulta 2010.

Loma on lyhyt

On se vaan niin raakaa, kun on pakko kesät painaa töitä, ei tässä ehdi lomailemaan ollenkaan. Mulla on vielä perjantai ja lauantai töitä ja koulu jatkuu "vasta" elokuun puolessa välissä, eli sikäli mulla kai on jonkinlainen loma, mutta sekin pitää kuluttaa tekemällä kouluhommia, kun ennen koulun alkua on etäviikko, jolloin opiskelemme Internetin välityksellä. :P

Toivottavasti Suomessa ei joku pölvästi keksi ehdottaa samaa kuin Ruotsissa, eli opiskelijoiden kesälomien lyhentämistä. Kuulostaa ehkä "paperilla" periaatteessa ihan hyvältä keinolta lyhentää opiskeluun kuluvaa aikaa, mutta se johtaa väistämässä siihen, että useampien on tehtävä töitä myös kesken lukukauden. Esim. itse olen tehnyt töitä vain kesällä ja pidempinä lomina, koska saan siten tienattua tarpeeksi rahaa opintotuen lisäksi, mutta jos kesälomaa lyhennetään, on melkein pakko tehdä "keikkaa". Muutenkin koko tämä työurien pidentämishössötys on suorastaan ällöttävää. Luulin, että elämä on elämistä, eikä suinkaan pelkkää yhteiskuntaa ja seuraavaa kvartaalia varten.

Sitä paitsi, koko bruttokansantuote on pelkkää silmänlumetta. Jos BKT:sta vähennetään esim. rikollisuuden, ilkivallan ja saastuttamisen kulut, "BKT" on pudonnut muistaakseni 60-luvun ajoista puoleen. Eli se siitä kasvusta.

Siinä oli päivän vuodatusosuus. :P

On elämässä ilonkin aiheita, esim. hyvä sää. Kieltämättä lämmintä on ehkä melkein jopa liikaakin, mutta en edelleenkään aio valittaa siitä. Rakastan kesää ja lämmin sää on kuitenkin miljoonasti kivempi kuin talvipakkaset. Kohta se syksykin sitä paitsi taas tulee ja sit saa taas palella.

Niin... semmoinenkin ilon aihe löytyy kuin matkailu. Ei tietenkään mitää hulppeaa, mutta kuitenkin. Olemme lähdössä Tukholmaan risteilylle, kaksi yötä laivalla ja kaksi hotellissa. Tarkoitus olisi pitää lähinnä rentouttava kaupunkiloma. :) Ja kun laivamatka kestää suunnilleen 16 tuntia suuntaansa, ehtii todennäköisesti ihan hyvin rentoutumaan. :D Se on muuten meidän ensimmäinen ulkomaanmatka yhdessä. Jos nyt Tukholmassa käyntiä voi edes ulkomaanmatkaksi sanoa...


Hei taas!

Ihanaa, kun on kesä! Vaikka lomasta ei vielä ole tietoakaan, on se silti vaan niin kivaa, kun on kesä. Ja onpahan taas aikaa olla töissä, niin saa sitä rahaakin taas vaihteeksi. Opintotuki on hyvä asia, mutta niin pieni että ei sillä kovin pitkälle pötkitä.

Mulla on lomaa sitten elokuussa varmaan suunnilleen pari viikkoa. En ole halunnut vielä katsoa tarkkaa koulun alkamisaikaa, kun haluan nauttia vielä kesästä kaikessa rauhassa. :D

Jotkut valittaa helteistä, mutta itse olen nauttinut täysin siemauksin! Kai paahteeseenkin jossain vaiheessa kyllästyy, mutta toistaiseksi aion nauttia.