"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset helmikuulta 2010.
Edellinen

Laiskamato

Olen vaan laiskotellut viimeiset kolme päivää. Torstaina oli viimeinen harjoittelupäivä ja huomenna alkaa taas koulu. Ihan mukava pitää pitkä laiskotteluviikonloppu tässä välissä. Koulussa saa taas kumminkin raataa ihan tarpeeksi.

Ärsyttävä sää taas vaihteeksi. Eikö voisi joskus olla semmonen tasaisen mukava sää? Siis että auriko vaikka vähän paistaa, mutta olisi silti vaikka vähän pakkasta? Aina on joko kamalan kylmä tai sitten loskakeli. Plääh!


Väsymys

Nyt on kyllä semmonen olo, että ei jaksaisi _yhtään_ mitään! On vaan semmonen olo, että mikään ei onnistu, eikä mitään jaksa muutenkaan tehdä ja että kaikki menee päin mäntyä.

Tänään oli harjoittelun arviointikeskustelu. Vähän jäi semmoinen olo, että meni suoraan sanottuna perseelleen koko homma. Sain parista sellaisesta asiasta palautetta, jota en itse edes ole huomannut, mutta joita ohjaaja oli miettinyt ilmeisesti paljonkin. Tosi "mukavaa", kun ei ole aikaisemmin voinut sanoa niistä asioista, niin enpä ole voinut myöskään korjata toimintaani. Sikäli hassua, että ei ole aikaisemmin mulle sanonut mitään niistä asioista, kun jo ihan alussa oikein varoitti, että on suorapuheinen ihminen. Ilmeisesti se oli kuitenkin vain tekosyy sille, että hän kertoo avoimesti kommenttinsa liittyen ihmisten ihon väriin ja kansallisuuteen.

Muutenkin tuntuu, että meni jotenkin sukset ristiin ton ohjaajan kanssa. Tulen yleensä hyvin toimeen ihmisten kanssa, mutta nyt jotenkin ei hommat toimineet. Alkoi loppuharjoittelusta jo kyllä kyrsimään kaikki "perhanan venakot..." ynnä muut kommentit. Ihan kuin olisi eksynyt Persujen puoluekokoukseen!

No, olihan sitä paljon onnistumistakin harjoittelun aikana, eikä tämä missään nimessä ollut hukkaan heitettyä, mutta nyt on vaan nuo epäonnistumiset päällimmäisenä mielessä.


Ehdotus

Entäpä jos tehtäisiin niin, että työaikaa lyhennettäisiin jonkin verran, jotta ihmiset saisivat olla enemmän kotona. Silloin vanhemmilla olisi enemmän aikaa lapsilleen ja pilteistä ei ehkä tulisikaan maailmaavihaavia ja itsetuhoisia? Muutenkin ihmisillä olisi enemmän aikaa tehdä heille itselleen tärkeitä asioita.

Sen lisäksi ihmiset varmaan jaksaisivat pidempään olla mukana työelämässä, varsinkin jos loppupäässä työaikaa vähennettäisiin vielä lisää. Menetettyä palkkaa kompensoimaan alkaisi saamaan eläkettä.

Ja lisäksi yhteiskunnasta voisi tehdä vähän tasa-arvoisemman. Niin taloudellisesti kuin muissakin asioissa. Esimerkiksi sukupuolineutraaliavioliitto olisi aikasta kiva.


Suuttumus!!!

Ärsyttää ihmisten kaksinaismoralismi ja typeryys! Luterilainen kirkkohan vihkii samalla tavalla ihan kaikki heteroparit, mutta homoille ei tipu edes siunausta. Saa mennä naimisiin vaikka kymmenettä kertaa, mutta sillä perusteella ei olla keneltäkään kirkollista vihkimistä ja siunausta kieltämässä.

Kertoo minulle vain sen, että kirkolle on heterosynnit eriarvoisia verrattuna _joidenkin_ mielestä syntiseen homoparisuhteeseen. Eli poimitaan Raamatusta ne kohdat, jotka sieltä huvittaa poimia.

Ja periaatteessa kaikki homot eivät olisi syntisiä edes kirjaimellisella Raamatunlukumetodilla. Kaikki syntihölpötyshän liittyy pelkkään miesten kanssa makaamiseen, mutta varsinaiseen miesten väliseen rakkauteen ei oteta käsittääkseni kielteistä kantaa. Eli periaatteessa kirkko on nyt päättänyt, että homoparisuhde sisältää väistämättä miesten makaamista niin kuin naisen kanssa maataan, mikä ei välttämättä kaikissa parisuhteissa pidä paikkaansa.

Ja ärsyttää kuinka tyhmiä ihmisiä maailmaan mahtuukaan. Keskustelupalstoja lukiessa ihan hämmästyn joka kerta, kun joillakin ihmisillä on niin köyhä looginen päättely. Vaikka kuinka vääntäisi rautalangasta, ei mene millään perille. Uskonasiat nyt vielä _jotenkin_ ymmärtää, mutta kun joskus kyse on ihan vaan pelkistä faktoista, mutta silti ei mene millään perille.


Voe voe

Kyllä tässä yhteiskunnassa on jotain vialla, kun mummot ja papat sidotaan sänkyihin kiinni! En ole itse tehnyt sellaista, enkä ole sellaiseen ikinä törmännyt missään (Luojalle kiitos).

En edes pystyisi varmaan siihen!

Terveydenhuoltoon pitäisi saada lisää rahaa ja uusia ratkaisuja! Työntekijäpulahan tässäkin on käsittääkseni taustalla. Herättää omassa pienessä päässäni lisäkysymyksen... Miksi minun pitäisi hyväksyä se, että valtio ottaa lisää velkaa (joka minun pitää veroilla joskus maksaa!), kun rahoja ei sitten edes käytetä sellaisiin asioihin joita minä haluan!?


Haaste

Haluaisin kehittyä ihmisenä eräässä asiassa. Nimittäin olen välillä vähän turhan ärhäkkä mielipiteideni kanssa. En onneksi enää niin pahasti kuin vähän nuorempana, mutta ehkä vielä vähän liikaa. En tietenkään halua niin lepsuksi rueta, että sietäisin mitä vain, mutta vähän paksumpi nahka ehkä voisi olla.

Esimerkiksi nyt olen "suuttunut" (miljoona kertaa liian vahvasti sanottu) yhdelle koulukaverilleni, kun hän on eri mieltä homoparien kirkollisesta siunauksesta. Tällä mielipide-erolla on aivan järjettömät vaikutukset väleihimme. En nimittäin käy FarmVillessä lannoittamassa hänen peltojaan! (LMAO) xD

Takaisin asiaan... Olen ihan oikeasti välillä aika tulistuva ihminen. Tiedostan asian ja yritän toimia asian korjaamiseksi. Olen kuitenkin onnistunut laimentamaan hermojani jo aika paljon. :)


Teknofriikki

Olen kai jonkinasteinen teknofriikki. En niinkään tietokoneista ole kiinnostunut, mutta älypuhelimet kiinnostaa vähän liiankin kanssa. Tietokoneista en ymmärrä juuri mitään, osaan asentaa Windowsiin päivitykset ja jotain ohjelmia, mutta siihen se sitten jääkin.

Puhelinaihe on tällä hetkellä ajankohtainen meneillään olevan Mobile World Congressin takia. Ne järjestetään Barcelonassa ja nimensä mukaisesti keskittyvät matkapuhelimiin. Ja voihan vitsit, kun olen ollut pari päivää innostuksen vallassa. Jopa niin innostunut, että piti ihan tännekin avautua! :D

Kännykkä on kyllä jännä kapine, kun niitä on niin erilaisia ja eri tarpeisiin. Tätäkin blogia lukee varmasti joku sellainen, jolle kännykkä on vain lähes välttämätön paha, eikä siltä odoteta muuta kuin että sillä voi soittaa, tekstata ja katsoa kellonajan. Minulle sellainen kännykkä ei riitä alkuunkaan! Haluan älyppuhelimen isolla Ä:llä! :D

Ja niin kuin uumoilinkin, HTC julkaisi sellaisen aikaisemmin mainituilla kännykkämessuilla. HTC Desire on nimittäin sellainen killeripuhelin, että minun kaltaiselleni ihmiselle pakkohankinta!


Uni

Näin viime yönä ihan kummallista unta. Ei ollut mikään hyvä uni, mutta en sitä ehkä painajaiseksikaan sanoisi. Jälkikäteen ajatellen se oli aika koominen uni.

Unessa olin rakkaan kanssa sukuloimassa Espoossa, kun telkkarista tuli ylimääräinen uutislähetys Vatikaanista. Siinä julistettiin maailmanloppumista. Uutisen lopuksi haastateltiin täkäläisiä Lestadiolaisia. Sitten satoi meteoriitteja ja muuta rojua ja vaikutti, että oikeasti tulisi maailmanloppu. Ulkonakin oli hämärää ja sumuista, valot välkkyi...

Uni kuitenkin loppui siihen, kun radiosta tuli uutislähetys, jossa kerrottiin että koko juttu oli vain Katolilaisten ja Lestadiolaisten salajuoni, jonka tarkoitus oli saada kaikki maailman ihmiset kääntymään Katolilaisiksi ja Suomessa Lestadiolaisiksi. :D Ja aurinko paistoi taas. xD



Edellinen