"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2010.
Edellinen

Poikki

Mä oon nyt ihan poikki! Oon koko viikon pakkaillu tavaraa ja eilen vielä käytiin tekemässä loppusiivous. Ja huomenna alkaa harjoittelu. Ei kyllä mitään kevyttä hommaa tämä muuttaminen.

Vaan onpahan nyt entinen kämppä siisti. On seuraavalla asukkaalla helppo muutto, kun ei tarvii alkaa siivoamaan. Toisin kuin meidän silloin kun tuonne muutettiin. Pakastinkin oli niin jäässä, että laatikoita ei saanut edes ulos...

Nyt sitten jännityksellä odotetaan, millanen uusi asunto on, kun ei päästy kattoon sitä ennen muuttoa.


Muutto

Nyt alkaa olla asunto tyhjänä. Enää sohva ja muutama muu juttu lastaamatta autoon. Väsyttää ja nälättää. Onneksi on muuttofirma tekemässä raskaimmat kantamiset :)

Kohta lähdetäänkin sitten Espoosen sukulaisen luo kyläilemään muutamaksi päiväksi. Huomenna pitää vielä käydä vähän siivoamassa täällä vanhassa paikassa, mutta se on äkkiä tehty. :)


Huh!

Vanhustenhuolto ja oikeastaan koko yhteiskunta on todellakin kohtaamassa erittäin perustavanlaatuisia muutoksia! Kun suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle ja alkavat kuormittamaan myös palvelujärjestelmää enemmän, veropsosentin pitäisi olla 150 %, jos kaikki haluttaisiin säilyttää nykyisenkaltaisena. Jotain on siis pakko tapahtua.


Vanhuus

Tiedän, tällaisia asioita on todella ajankohtaista pohtia 22 -vuotiaana, mutta minkäs teet. :D

Meillä oli tänään siis orientaatiotentti tähän opintokokonaisuuteen, joka käsittekee ikääntyneitä ja ikääntymistä. Tenttikirjoja lukiessa tulin samalla pohtineeksi omaa tulevaa vanhuuttani ja mitä siltä odotan. Ennen kaikkea haluan, että saan olla kotona mahdollisimman pitkään oman rakkaani kanssa. Ja kun emme enää pärjää kotona, haluan muuttaa samaan palvelutaloon (tai vanhainkotiin). Tietenkin voi käydä niin, että ei ikääntyminen tapahdu ihan samassa tahdissa, mutta tuo olisi se ideaali, en halua kuormittaa puolisoani turhaan, mikäli päätän höpsähtää nopeammin.

Kirjassa käsiteltiin myös vanhusten seksuaalisuutta. Se onkin "jännä" aihepiiri. Siis siinä mielessä, että käsittääkseni siihen ei nykyään pahemmin kiinnitetä huomiota vanhainkodeissa ja muissa laitoksissa. Ja sehän on tietysti sääli, koska kyllähän vanhanakin voi olla tarpeita tällä saralla. Gerontologian kirjassa (eli tässä tenttikirjassani) sanottiinkin, että vanhukset ovat yhteiskunnan "seksuaalisesti riistetyin" ryhmä.

Mutta sitten se tyhmä juttu. Koko kirjassa ei ollut edes mainittu sanaa "homoseksuaalit" tai "homoseksuaalisuus" tai mitään muutakaan siihen viittaavaakaan. Etnisistä vähemmistöistä kyllä oli pitkät sepustukset. Kysynpähän vain, milloin se homppeleiden oma vanhainkoti on tulossa? En todellakaan halua joutua jonkun typerän hoitajan armoille vanhoilla päivilläni!



Saamaton

Nyt on kyllä semmoinen olo, että ei jaksaisi tehdä mitään. Huonompi homma, kun nyt jos koskaan pitäisi saada vaikka mitä aikaiseksi. Perjantaina tulee muuttofirma hakemaan kamoja, jotenka siihen mennessä pitäisi saada kaikki pakattua! Ja ensi viikolla on kuitenkin kouluakin käytävä, niin ei sitä luppoaikaa just nyt oikein ole. Plääh!

Pitää vaan nyt koittaa ruoskia itsensä liikkeelle. Eilinenkin meni about kokonaan harakoille kun ei pyykkiäkään saanu kunnolla pestyä.


Vaateongelma

Ärsyttää, kun en ikinä löydä sopivia farkkuja. Siis en mistään, ikinä, koskaan!!

Mä vaan oon jotenkin muodoiltani sellanen. Lyhyt, mutta... öö... en tukeva, enkä lihava enkä muutakaan sellasta. En siis ole täysin ihannemitoissani keskivartalon seudulta, sanotaanko vaikka niin.

Tänään kävin kauppoja vähän kiertelemässä ja en löytänyt sopivia farkkuja. En millään. Tai ainakaan sellaisia kuin olisin halunnut. Kaikki vyötäröltään sopivat farkut on aina liian pitkiä! Ärsyttävää!

Pakko aloittaa liikunta! Massu on liian iso ja peffa lässähtänyt. :P



Elvytys

Meillä oli tänään koulussa käytännöntunnilla hoitoelvytystä. Eli siis käytännössä kokeiltiin nukella elvytystilannetta siten kuin se sairaalassa tehtäis. Ei kyllä muuta voi sanoa kuin että onneksi ei ollut tosi kyseessä. :P Saisi kutsua ruumisauton paikalle. Toisaalta, eka kerta kyseessä, joten aikamoinen luonnonlahjakkuus pitäisi olla jos olisi nappiin mennyt. :)

Periaatteessa ei mitään isompia virheitä tehty. Lähinnä siihen tilanteeseen liittyviä (esim. kaverini luuli että vaihdetaan rooleja ja nyppäs juuri asetetun kanyylin pois -> viivästyi hieman "adrenaliinin" anto) ja kokemattomuuteen (kukaan ei selkeästi johtaa).

Huomenna olisi kiva lähteä jonnekin esimerkiksi elokuviin tms. mutta ei varmaan ehdi, kun muutto työllistää. Mutta jotakin muutakin on kyllä pakko tehdä!


Isi

Mä oon ihan liian isi-ihminen. Ja sillä tarkoitan valitettavasti liiallista konditionaalin käyttöä elämässä. Keskitys liikaa miettimään asioita tyyliin "pitäisi aloittaa kuntoilu", "pitäisi tehdä opiskelujuttuja". Ja sit kuitenkin jätän tekemättä. Paitsi sitten viimeisenä iltana teen hikihatussa kaiken valmiiksi, ainakin kouluhommissa.

Itse asiassa välillä olen onnistunut ruoskimaan itseäni suhteellisen ajoissa tekemään jotain koulutehtävää, siis paria päivää ennen deadlinea. Mutta yleisesti ottain en vaan "osaa" aloittaa ajoissa. Tai esim. kuntoilun ollessa kyseessä, en ole aloittanut käytännössä lainkaan. Jos ei olisi koiraa, en varmaan liikkuisi sitäkään vähää! Kamalaa!

Ja pahinta on, että haluaisin tehdä kaikki asiat ajoissa ja muutenkin tehdä vaikka mitä, mutta koskaan ei vaan saa aikaiseksi! Onkohan olemassa jotain kurssia minunlaisilleni lusmuille?

Töissä olen onneksi ihan erilainen. Oikea peto! :D

Töistä puheen ollen... huomenna tulee palkka! Vihdoinkin! JEE!!! Ja sitä tuleekin sitten ihan kunnolla. Olin nimittäin joulusta loppiaiseen töissä. Uuteenvuoteen mennessä kertyneet palkat sain jo, mutta nyt tulee kaikki lisät ja viimeisen viikon palkka. Viikonloppuna shoppaamaan!! :) Jippii!

Edellinen