"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset toukokuulta 2007.
Edellinen

Tove kotona

Tove on vihdoin ja viimein saatu kotiin (siis saimme lauantaina). Voi kun meidän neiti on niin ihana! Nyt onkin sitten kova homma kouluttaa sisäsiistiksi. Ja kaikenkukkuraksi taitaa Tove kärsiä eroahdistuksesta. Pitää alkaa nyt heti kouluttamaan. Onneksi kukaan naapuri ei sentään ole valittanut.

Olen kamalan väsynyt. On viime öinä tullut nukuttua melko huonosti. Menen ihan kohta nukkumaan. Syön vain iltapalan ja olen pikkuhetken vielä marsujen kanssa lattialla ja luen kirjaa. Paremmin saa nukuttua, jos lukee jotain mukavaa ennen nukkumaan menoa. Luen tällä hetkellä Sujata Masseyn Rei Shimuran ensimmäinen tapaus -kirjaa. Suosittelen oikein lämpimästi. :) On tähän mennessä vaikuttanut tosi hyvältä kirjalta. Ja niitähän on tosi paljon. Siis noita Masseyn Rei Shimura -kirjoja.


Mä kuuntelen Piaffii

Kuten otsikkokin sen kertoo, kuuntelen Edith Piafia. :) Ihanan kuuloista musiikkia. Ihanasti "rahisee" ärrät. Varsinkin tuossa Non, Je Ne Regrette Rienissä (oliskos se Suomeksi, Ei, en kadu mitään?). Missäs mainoksessa tuo kappale olikaan? Mutta kaikenkaikkiaan. Ihanankuuloista! :) Mukavan vanhaa. Ja kun tykkään ranskankielestä, vaikka en sitä osaa.

Kultin vanhemmat kävi eilen. Ne antoivat meille tosi kivan kirjas: Kasvitarha ikkunalla. Tosi hyvä kirja, kun siinä on kaikenlaisten eksoottisten kasvien kasvatuksesta sisätiloissa. :) Ja ohjeetkin vaikuttavat ihan oikeilta.

JEE!!!! Huomenna Tove tulee kotiin! :))) <3 Toivottavasti pikkuselle ei tule kova ikävä äityliä ja siskoja ja veljiä.


Piaf

Ai niin! Varasin, ja nyt sitten myös lainasin, kirjastosta muutaman Edith Piaffin cd:n. Enhän toki halua vaarantaa homolupakirjaani. Niin kuin Aboa Puutarhaunelmissa uhkaili. (Aika outo lause tuo edellinen...)


Apua, kaikenlaista...

Viime viikolla satuin katsomaan sellaista jotain dokumenttia joltain Ylen kanavalta. Nimi taisi olla Seksuaalivalistusta raamattuvyöhykkeellä tjsp. Oli kyllä niin kamalia väärinkäsityksiä ihmisillä siinä. Dokumentti kertoi (en tosin katsonut ihan kokonaan) jostain tytöstä, joka jonkun ryhmän kanssa yritti saada parempaa seksivalistusta kouluunsa. Tämä kaupunki, missä hän asuu on joku Usalainen konservatiirinen, joten koulussa ei opeteta muuta kuin pidättäytymistä.

Varsinainen kauhistukseni oli se, kun jotkut tyypit ihan pokkana väitti, että homoseksuaalisuus ei ole normaalia käytöstä. Eikä edes sekään ollut pahinta, vaan oikeastaan se, kun ne väitti, että suurin osa homoista kuolee alle nelikymppisenä erilaisiin tauteihin, koska homoseksuaalisuus on niin vaarallinen elämäntapa! Siis voi vitsi! Että oikein elämäntapa. Mistä ihmeestä oli sekin keksitty, että suurin osa kuolee alle 40-vuotiaana?!

Ymmärrän kyllä, jos siinä nimenomaisessa kaupungissa/kylässä osa homoista kuolee nuorena, mutta ihan muihin syihin. Siellä kun on tapana lahdata homot hengiltä. Eikä taatusti ole mikään paras mahdollinen ympäristö mielenterveyden kannaltakaan. Kaikkea sitä tällekin pallolle mahtuu...

***

Tänään kävimme kultin kanssa Valkeisen lammella (todella todella kaunis ulkoilualue keskustan läheisyydessä) piknikillä. Voi vitsi, kun oli niin ihanaa! Sää oli ihana ha kaikki oli mukavan vehreää. :) Ja ensi maanantaina on Savon Setan piknikki. Sinne menemme myös. :) Ja Tove otetaan mukaan... :))) Haemme Toven nimittäin lauantaina. Oioioioioioio! En malttaisi odottaa.

Nyt on ollut todella ihana ja keväinen sää. Ja sen on kyllä huomannut omassa olemisessaankin. On jotenkin paljon energisempi olo, kun ei sää ole kamalan harmaa ja sateinen. :)


Outouksia

Puolan pääministerillä ei ole omaa tiliä, vaan hänen palkkansa menee äidin tilille. Aika outoa, jos minulta kysytään. Väkisinkin tulee mieleen vähän oidipaalinen tunnelma tms. :D

Aika outoa, että valtion pääministeriksi on valittu joku peräkammarinpoika. Ei mikään ihme, että siellä asiat on niin kuin ovat. Eipä ole tainnut Kaczynski paljoa elämää ja maailmaa nähnyt äitinsä hameen alta.


Gloria ja kummat ajatukset

Lainasin kirjastosta Gloria Gaynorin levyn. :D Aika mukavan kuuloista musiikkia. :)

***

Luulin joskus vuonna kivi ja tuhka, että parisuhteessa/perheenä elävät homot ovat harvinaisia. Itse asiassa vuosi kivi ja tuhka oli n. 1,5 vuotta sitten. Nyt tiedän, että asia ei ole läheskään niin. Mistähän tämäkin johtuu? Onko kyse heteroiden propagandan onnistumisesta, vai mistä. Siitä ainakin olen varma, että homojen perheellinen puoli on huonosti edustettuna Suomessa. Kaikki kyllä tietävät, että on homodiskoja ja vaikka mitä, mutta homot sitoutuneina pareina taitavat olla vielä melko piilossa. Ehkä se on yksi syy siihen, miksi homoille ei kovin mielellään olla adoptiota antamassa, varsinkaan perheen ulkoista adoptiota. Ehkä jotkut vielä kuvittelevat, että homot ovat vain bilettäviä "kukasta kukkaan lentäjiä".

Toisaalta harhaluuloni saattoivat johtua siitä, että olin kovin yksinäinen pikkuisessa kyläpahasessa. Eihän minula ollut hajuakaan muista homoista. Tuntui tosi huisilta, kun kuulin, että Elton John on homo. Tuli oikein huojentunut olo, kun tiesin, että en ole maailmassa yksin. :)

Jännä asia on se, että löysin kultin sitten siitä samaisesta kyläpahasesta. Ja minä kun olin "the only gay in the village". :D

***

Katsoimme tänään Lainakengissä -leffan. :) Ai kun se oli IHANA! :) Jotenkin se oli niin mukavan positiivinen ja siis... no, IHANA! :D Suosittelen!


Ostoksilla

Kävin päivällä ostamassa yskänlääkettä, kun kulta on vuorostaan tulossa kipeäksi ja minä olin latkinut jo melkein kaiken yskänlääkkeen. Oli iha PAKKO kävellä, kun oli ihan kohtalainen sää ja kun en ole vähään aikaan ulkona käynyt. Ja kyllä kannatti. :) Heti alkuun näin oikein suloisen siilin, joka nuuskutteli metsässä.

Pidän Saarijärven alueesta sen takia, kun täällä on niin kaunista. Vieressä on tosi kauniita havumetsiä, joissa on tosi vanhoja puita. Ja sitten on pari kaunista lampea. :)

Ja keskustaan päin kun kävelee, niin asutus on todella hienoa. Yhdessä kohtaa on nimittäin todella vanhoja puutaloja, joissa on somat pikkupihat ihanine käkkäräomenapuineen. :) Ja niin rauhallistakin. Välillä saattaa kuulua jonkun yksittäisen auton hiljainen hurina (ja todella etäinen viitostien ääni). Sinne olisi kyllä niin ihana muuttaa joskus. Harmi vain, kun jotkut eivät oikein ymmärrä huoltaa niitä kauniita vanhoja taloja (joista muuten tulee mieleen ihan jotkut lastenkirjat, joissa kuvataan jotain vanhoja ruotsalaisia taloja, esim. Eemeli).

Kun olin kävelemässä takaisin kotiinpäin, niin oli PAKKO käväistä yhdessä kivasssa puutarhaliikkeessä. :) Pitää käydä ensi viikolla ostoksilla. :D

Niin ja näin uudelleen sen suloisen siilin. :) Olisin ottanut kuvan, jos olisi ollut joku kännykkää parempi kuvausväline. Piti oikein pysähtyä vähäksi aikaa seuraamaan sen puuhia. Se rapsutti itseään tosi söpösti. :) <3



Lomaa

Kävin äsken lääkärissä ja sain sairaslomaa viikon loppuun asti. Toivottavasti tervehdyn, että pääsen ensi viikolla töihin. Ei ole kivaa olla kipeä. :|

Onneksi minulla on sentään elokuvia, joita en ole vielä katsonut. Ja en ole Pitkään aikaan pelannut Simsiäkään... :D

Ei tässä uskalla käydä jääkaapillakaan, kun marsut alkaa heti huutamaan. Vaikka nekin ovat kyllä jo ruokansa saaneet. :D Pitää varmaan antaa vähän makupaloja. :)


Sairaana

Olen sairaana. Kävin tänään terveyskeskuksella ja voi elämä, kun siellä oli kamalat jonot. Minulla meinasi keittää, kun joku torvelo etuili. Enkä päässyt vielä edes lääkärille, kun kaikki tämän päivän ajat oli jo menneet. Tunsin, kuinka verenpaineeni kohosi. Sitten myöhästyin vielä linja-autostakin.

Tosi kiva, kun joka paikkaa kolottaa ja kurkku on kipeä ja yskittää ja nenä valuu. Pitää suunnileen koko ajan olla niistämässä, jos ei halua, että alkaa valumaan jo rinnuksille asti. :( Ja sitten kulta vielä koko ajan hymähtelee, kun yskin. Käytän niin kamalia kasoja lääkkeitä, että niistä saaduilla tuloilla pysyy paikallinen apteekkikin pystyssä muutaman vuoden.

Edellinen