"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Edellinen

Maanselkä A.

Tämän viikkoisessa Kirkko ja kaupunki -lehdessä on Asmo Maanselän mielipidekirjoitus, tai oikeastaan vastaus häntä kohtaan esitettyyn kritiikkiin. Jos kiinnostaa, sen löytää ainakin Kirkko ja kaupunki -lehden nettisivujen näköispainoksesta.

Mielipidekirjoituksessaan hän puolustelee mielipiteitään ja kantojaan Prideen sillä, kun Mustapinkit ovat vaatineet joskus Pridessä kuolemaa heterokulttuurille! Tuo logiikka on kyllä todella kummallista! Mustapinkit ovat pieni ryhmittymä (ainakin minun tietääkseni), joten samalla logiikallahan voidaan väittää, että kaikki heterot ovat uusnatseja.

Maanselkä kirjoittaa "Sanat 'kuolema' ja 'viha' ovat sallittua retoriikkaa Pride-kulkueesta huudettuna, mutta sen kritisointia ollaan valmiita kutsumaan viharikoksiksi". Jopas... Maanselkä näköjään nyt unohtaa, kuinka vahvaa tämä "kritisointi" on, pippurikaasu hyökkäys ihmisiä kohtaan! Teoilla ja sanoilla on todella suuri ero!

Lisäksi olisi todella mukava tietää, kuinka kristillinen ihminen voi perustella itselleen sen, että väkivalta erilaisia ihmisiä kohtaan olisi jotenkin sallittua!


Harjoitteluun!

Jes! Löysin harjoittelupaikan! :) Harjoittelu alkaa parin viikon kuluttua. Alkoi jo stressitaso nousta, kun sopivat harjoittelupaikat on kiven alla. Olisi varmaan pitänyt olla kesälläkin vähän aktiivisempi... Ärsyttävää kun ei pääse koskaan harjoittelupaikkojen varauspäivänä sisään järjestelmään jonka kautta paikat varataan. Sen jälkeen ei sitten jaksakaan samalla tavalla yrittää, eikä paikkojakaan aina ole saatavilla sopivilta aloilta.


Huoh

Poistin edellisen aborttia käsitelleen blogimerkinnän kokonaan, koska siitä sai ihan väärän kuvan mielipiteestäni asiaan liittyen. Ehkä ei olisi pitänyt kirjoittaa sitä ollenkaan, tai sitten olisi pitänyt odottaa vähän pidempään luennon jälkeen ennen kuin kirjoitin.

En siis varsinaisesti _vastusta_ aborttia. Toivoisin vaan, että ihmiset käyttäisivät ehkäisyä, jotta asiat eivät pääsisivät alunperinkään aborttiin asti. Totta kai abortti on parempi vaihtoehto kuin ei-toivotun lapsen kasvattaminen! Ja lääketieteelliset syyt ovat täysin ymmärrettävä syy abortille, niin äidistä kuin lapsesta johtuvat. Ja monet sosiaaliset syytkin ovat enemmän kuin hyväksyttyjä. Sehän olisi suorastaan kidustusta, jos nainen joutuisi kantamaan 9 kuukautta raiskauksessa alkunsa saanutta sikiötä!


Luennolla kuultua

Meillä oli tänään naisten hoitotyön luento ja siellä tuli puhetta laajemminkin ihmisen seksuaalisuudesta ja sukupuoli-identiteetistä yms. Paikoitellen luento oli hyvinkin keskusteleva, mikä on mielestäni erittäin hyvä asia. Esille tuli myös yhden koulukaverini suhtautuminen homoseksuaaleihin. Hän oli sitä mieltä, että homoseksuaalisuus on ei voi olla synnynnäistä tai geneettistä siksi, kun nyt on yhtä äkkiä homoseksuaalisuus jotenkin lisääntynyt. Tässä vaiheessa mulla oli jo leuka loksahtanut lattiaan. Hänelle ei ollut lainkaan juolahtanut mieleen se, että ehkäpä homoja nyt on maagisesti enemmän siksi, kun yhteiskunta on muuttunut. Tuskin olisin itsekään tullut kaapista 70-luvulla ihan kenelle vaan, kun parhaimmillaan olisi joutunut mielisairaalaan!

Toinen perustelu oli hänen omat homoseksuaaliset kaverinsa. Hän kertoi, että hän oli huomannut omissa ystävissään, että kaikilla oli jotain "ongelmia ihmissuhteissa". Minusta tuollainen yleistäminen on kummallista, koska tuskin kenenkään ystäväpiirissä on niin paljon homoseksuaaleja, että siitä mitään isompia johtopäätöksiä voi tehdä. Itse tunnen homoja, joilla on täysin "normaalit" suhteet sekä omiin vanhempiin että myös ystäviin. Hänen argumentointinsa oli kuin suoraan Aslanin sivuilta!

Onneksi opettaja oli tavallaan samaa mieltä kuin minäkin ja selittikin kantansa hyvin ja argumentoi selkeästi, joten tuli jotain muutakin näkökulmaa keskusteluun kuin homoseksuaalien "rikkinäisyys".


Kauhistus!

Helsingissä asuntojen keskimääräinen hinta liikkuu 270 000 € hujakoilla! Kamalan korkealla! Tällä menolla ei näillä palkoilla tarvitse paljoa haaveilla kuin pikkukaksiosta kaukaisimmassa lähiössä!

No, eipä se oman asunnon hankkiminen ole ajankohtaista muutamaan vuoteen, mutta jos kupla ei puhkea, ei hinnatkaan tule alas. Ei sillä, että haluaisin asuntokuplan puhkeavan, koska se onkin sitten huonompi homma kaikkien kannalta.


iTietokone

Tuli ostettua uusi tietokone, kun vanha ei enää oikein suostunut toimimaan. Tuli samalla siirryttyä Applen käyttöjärjestelmään ja koneeseen! :D Olen varmaan jo viisi vuotta miettinyt, että alkaisiko käyttämään Maccia ja nyt sitten tuli "repäistyä". Tähän mennessä on sujunut hyvin uuden koneen kanssa, vaikka joitain eroja Windowsiin onkin. Parasta tässä koneessa on kuitenkin hiljaisuus! Entinen kone oli oikee mölytoosa, tästä (iMac) taas ei kuulu oikeastaan ääntä lainkaan. :)


Koulua ja muuta

Koulut alkoi viikko sitten. Meillä oli jo heti ensimmäisellä viikolla pari mielenkiintoista teemapäivää, ensimmäinen vähemmistöistä ja toinen uskonnoista. :) Vähemmistöpäivänä oli kouluttaja Setasta, romani ja kiintiöpakolainen/tulkki. Setankin kouluttajan esityksestä oli paljon hyötyä, vaikka tavallaan puolet asiasta oli mulle ihan henkilökohtaisista syistä tuttua. ;) Mutta se, mikä ei niin tuttua entuudestaan ollut, on sukupuolivähemmistöt. Totta kai jotain tiedän, mutta paljon pieniä tiedonmurusia sain kyllä irti! :)

Romanin pitämä luento/esitelmä olikin sitten laadullisesti suoraan sanottuna melko heikko. Ensinnäkin, ei ole kovin vakuuttavaa, jos keski-ikäinen mies saa teinixkikatuskohtauksen mainitessaan sanan "sukupuolielämä". Toisekseen, en kamalasti tykännyt kuulijoiden syyllistämisestä ja uhriutumisesta. Hyvä esimerkki: hän kysyi meiltä oikein syyttävällä äänensävyllä "kuka teistä oikeasti haluaisi romanin työkaveriksi. Ei tarvitse nostaa kättä, vastatkaa vain sydämessänne". Ja sitten vielä lisäsi loppuun painokkaan syyttävän "Niin". Vähänkö minua kiehutti! Jälkikäteen kuulin, että moni muu oli kiinnittänyt aivan samaan huomiota. Mulla on ollut suomalaisten lisäksi työkavereina mm. venäläisiä, vironvenäläisiä, virolaisia, kenialaisia ja vaikka mitä. Opiskelutovereista erilaisia taustoja vasta löytyykin, on ihmisiä Aasiasta, Afrikasta, Euroopasta... Romanit eivät todellakaan olisi mikään "ongelma". Muutenkin kun on kyse nuorista, sosiaali- ja terveysalalla opiskelevista, tuskin törmää tuollaisiin asenneongelmiin.

Niin joo, myös lause "olen romani, joten homokammoinen" oli... ööh... hieman omituinen.

Tulkin/kiintiöpakolaisen luento oli myös mielenkiintoinen. Ja oli mukava kuulla tulkkipalveluiden käytöstä. :)

Toinen teemapäivä oli siis uskontoaiheinen. Ensin oli pari luentoa eri uskontoihin liittyen ja sen jälkeen vierailukäynnit kansainväliseen evankeliseen seurakuntaan ja Hare Krishna-temppeliin. Kaikenkaikkiaan ihan mielenkiintoinen päivä. Ärsytti vain, kun Krishna-tyyppi käytti perusteluna liikkeen homoseksuaalivastaisuuteen epäluonnollisuutta. Eläinkunnassahan esiintyy paljon homoseksuaalista käytöstä. Muutenkin hän tuntui kovasti seksualisoivan koko asiaa, vaikka kyllähän homoseksuaalisuuteen kuuluu muutakin kuin "homoseksi". En kyllä muutenkaan tykkää luonnollisuus/luonnottomuus -argumentoinnista. Siis periaatteessa kai Krishna-tietoisuus hyväksyy homoseksuaalisen ihmisen, mutta ainoastaan jos hän ryhtyy munkiksi. Eli homoseksuaali ei saa elää edes selibaatissa parisuhteessa.

Pakko sanoa, että Hare Krishna-tyypin perustelut ja muut kuulostivat alkuun tavallaan ihan fiksuilta ja järkeviltä, mutta sitten loppua kohden taso laski. Esim. seksi on ainoastaan lastenhankintaa varten, eikä masturbointia hyväksytä, koska siemensyöksyssä katoaa jotain hiukkasia, joita ei koskaan saada takaisin. Siitä johtuu kuulema dementiat ja muut aivoja rappeuttavat sairaudet. Ja jotenkin kummastutti tapa sekoitella "länsimaisen tieteen todistamia" asioita uskomuksiin.


Tabu

Tuli vaan mieleen viikonloppuna, kun olimme käymässä vanhempieni luona, että olen oikeastaan sukuni näkökulmasta jonkinlainen tabu. Erityisen hyvin sen huomasi vuosi sitten kesällä veljeni rippijuhlissa. Sain osakseni hämmästyttävän paljon tuijottelua ja pohtivia katseita, mutta kukaan ei uskaltanut kysyä minulta juuri mitään. No, en tietenkään oleta, että olisin ollut pippaloitten keskipiste, mutta eipä tuntunut ketään kiinnostavan kuulumiseni yms.

Mutta se tuijotuksen määrä! Tiedänpähän miltä Korkeasaaren eläimistä tuntuu. Ja se painostavan varovainen tunnelma.

Mitä muuta voikaan odottaa, kun suvusta 90 % on lestadiolaisia...


Vanha juttu

Tiedän, että tästä on jo jonkin aikaa, mutta vieläkin se vain jaksaa minua ihmetyttää. Ei vain mene päähän, kuinka nimenomaan KRISTILLISdemokraatit tuntuivat sympatisoivan kaikista eniten pride-iskun _tekijöitä_ ja suoraan syyttivät seksuaalivähemmistöjä iskuista.

Erityisen pöyristyttävää asiasta tekee se, kun kyseessä on kuitenkin puolue, jonka ainakin nimen perusteella voisi kuvitella tukevan Kristillisiä arvoja. Raamatussahan sanotaan, että pitää kääntää toinenkin poski, mutta sitten kuitenkin on muka ihan hyväksyttävää "provosoitua" ja käyttää väkivaltaa. Ei vaan sovi mun päähäni sellainen. Ainoa mahdollinen selitys on se, että Kristilliset arvot eivät kuitenkaan ole kaikilla samat, vaikka niin ehkä voisi kuvitella. Joillekin Kristillisiä arvoja ovat mm. lähimmäisenrakkaus, Armo ja anteeksianto, kun taas toisille tuntuu tärkeintä olevan löytää Raamatusta juuri ne _kohdat_, joita voi parhaiten käyttää lyömäaseena.

Tähän sopiikin hyvin eräs Tweetti, jonka luin: "The most anti-God people I know are the people who believe in God but use religion as a weapon for hatred"... So true!


Loma on lyhyt

On se vaan niin raakaa, kun on pakko kesät painaa töitä, ei tässä ehdi lomailemaan ollenkaan. Mulla on vielä perjantai ja lauantai töitä ja koulu jatkuu "vasta" elokuun puolessa välissä, eli sikäli mulla kai on jonkinlainen loma, mutta sekin pitää kuluttaa tekemällä kouluhommia, kun ennen koulun alkua on etäviikko, jolloin opiskelemme Internetin välityksellä. :P

Toivottavasti Suomessa ei joku pölvästi keksi ehdottaa samaa kuin Ruotsissa, eli opiskelijoiden kesälomien lyhentämistä. Kuulostaa ehkä "paperilla" periaatteessa ihan hyvältä keinolta lyhentää opiskeluun kuluvaa aikaa, mutta se johtaa väistämässä siihen, että useampien on tehtävä töitä myös kesken lukukauden. Esim. itse olen tehnyt töitä vain kesällä ja pidempinä lomina, koska saan siten tienattua tarpeeksi rahaa opintotuen lisäksi, mutta jos kesälomaa lyhennetään, on melkein pakko tehdä "keikkaa". Muutenkin koko tämä työurien pidentämishössötys on suorastaan ällöttävää. Luulin, että elämä on elämistä, eikä suinkaan pelkkää yhteiskuntaa ja seuraavaa kvartaalia varten.

Sitä paitsi, koko bruttokansantuote on pelkkää silmänlumetta. Jos BKT:sta vähennetään esim. rikollisuuden, ilkivallan ja saastuttamisen kulut, "BKT" on pudonnut muistaakseni 60-luvun ajoista puoleen. Eli se siitä kasvusta.

Siinä oli päivän vuodatusosuus. :P

On elämässä ilonkin aiheita, esim. hyvä sää. Kieltämättä lämmintä on ehkä melkein jopa liikaakin, mutta en edelleenkään aio valittaa siitä. Rakastan kesää ja lämmin sää on kuitenkin miljoonasti kivempi kuin talvipakkaset. Kohta se syksykin sitä paitsi taas tulee ja sit saa taas palella.

Niin... semmoinenkin ilon aihe löytyy kuin matkailu. Ei tietenkään mitää hulppeaa, mutta kuitenkin. Olemme lähdössä Tukholmaan risteilylle, kaksi yötä laivalla ja kaksi hotellissa. Tarkoitus olisi pitää lähinnä rentouttava kaupunkiloma. :) Ja kun laivamatka kestää suunnilleen 16 tuntia suuntaansa, ehtii todennäköisesti ihan hyvin rentoutumaan. :D Se on muuten meidän ensimmäinen ulkomaanmatka yhdessä. Jos nyt Tukholmassa käyntiä voi edes ulkomaanmatkaksi sanoa...

Edellinen