"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2008.

Outo päivä

Tänään on ollut ihan omituinen päivä. Nukuin yön huonosti ja aamulla ei tiennyt oliko hereillä vai näkikö vielä unta. Jotenkin semmoinen "poissaoleva" olo. Muutenkin ollut semmoinen "lööps" olo. Ihan niin kuin olisi puoliksi horroksessa. Mutta eikös talvi ole jo ohi?


Täällä taas!

Olen taas palannut. Tuli jotenkin pidettyä taukoa sen työharjoittelun aikana, kun väsytti iltaisin aina sen verran, että ei vaan jaksanut kirjoittaa tai ajatella yhtään mitään. En lukenut sähköpostejakaan kuin pari kertaa koko viiden viikon aikana. Ja kylläpä niitä sitten lopulta kertyikin.

Mutta nyt on ensimmäinen viikko ihan normaalia koulua takana ja heti sitä jaksaa paremmin. Ei minua mitenkään haitannut nouseminen niin aikaisin, mutta työtunteja kertyi loppujen lopuksi yhdelle päivälle aika paljon. Ja sitten lopulta, kun olin tottunut työtahtiin, tuli kesäaika ja meni unirytmi ihan sekaisin, enkä saanut yöllä nukuttua kunnolla. Ihan turhaa minusta koko kesäaikaan siirtyminen. Menee vain turhaan unirytmi sekaisin. Ja aamulla väsyttää, kun aurinko ei olekaan noussut vielä silloin kun herää. Toisaalta, on se tietenkin ihan mukavaa, että illalla on valoisaa vähän pidempään. Mutta olen kyllä silti sitä mieltä, että koko systeemin voisi lakkauttaa.

Ensimmäinen kouluviikko toi mukanaan ikäviä yllätyksiä. Parin viikon kuluttua on kasvinsuojelun tentti. Siitä on kai mahdollista saada ihan joku todistuskin, joka todistaa, että niitä osaa käyttää oikein, mutta en sitten tiedä, tarvitsenko minä sellaista loppujen lopuksi. On vähän sellaiset fiilikset, että en varmaankaan jää alalle. Ja se todistus vielä maksaisi 20 euroa. Toinen ikävä yllätys on se, että pitää tehdä jostain kukkivasta ruukkukasvista (joka on opettajan antamassa listassa) suhteellisen laaja esitelmä. Pitää selvittää kaikki viljelyn (ammattimaisen) niksit ja hoitotyöt ja historia ja kaikki muu mahdollinen ja mahdoton. Ainut hyvä puoli on se, että sen pitää olla valmis vasta elokuussa.

Ensimmäinen kouluviikko oli aika omituinen. Tuntui ihan siltä, kuin olisi ensimmäistä viikkoa koko koulussa. Kaikki koulukaverit tuntui jotenkin "oudoilta". Toisaalta vanhoilta tutuilta, mutta toisaalta ihan uusilta. Vähän vaikea kuvailla tunnetta. Muutenkin koulunkäynti oli jotenkin erilaisen tuntuista. Loppuviikosta tosin alkoi tuntua kaikki jo suhteellisen normaalilta, että kaipa tämä kaikki tästä lutviutuu. :)

(Outoa kirjoittaa näin pitkän ajan jälkeen!)