"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2010.
Edellinen

Pääsiäinen

Pääsiäisen vietänkin työntouhussa. Menen samaan paikkaan töihin kuin missä olen ollut viime kesänä ja jouluna. :) Ihan mukava mennä vaihteeksi töihin, eikä rahakaan ole pahitteeksi. Ja kivat työkaveritkin, niin eipä ole pahemmin valittamista.

Pääsiäisen jälkeisenä viikonloppuna mennään maalle, kun silloinkin on pitkä viikonloppu. :) Mennään porukoille vähän rentoutumaan. Koiruuskin tykkää vaihtelusta.


Kevättä päässä

Vaikka kevät ei olekaan päässyt luonnossa kunnolla alkuun (eilisestä lumituiskusta päätellen),aivoni ovat selvästikin päättäneet, että nyt riitti talvi. Olen parina päivänä saanut niin paljon aikaan, että ihan jo siitä tulee hyvälle mielelle. Olen pessyt ison kasan pyykkiä, silittänyt varmaan kolme tuntia (siinä hommassa olen perfektionisti, ja silitettävääkin oli kertynyt oikea vuori), tänäänkin heti koulusta päästyäni pistin pyykkikoneen pyörimään ja viikkasin kuivat pois narulta... Ja nyt on pullat uunissa paistumassa! :)

Appivanhemmat oli viikonlopun meillä kyläilemässä. Tuli heidänkin kanssa puuhasteltua vaikka mitä. Lauantaina käytiin Amos Andersonin museossa katselemassa M. Escherin tuotantoa, suosittelen kyllä kaikille. Todella mielenkiintoisia töitä oli laitettu esille. Hauskoja illuusioita. :)



Löysäilijä

Tämä viikko onkin koulun osalta mukavan leppoisa. Koko viikolla ei ole opetusta kuin juuri ja juuri kahden koulupäivän verran. Tosin huomenna on tentti, johon on luonnollisesti pitänyt pikkuisen panostaa, mutta muuten on ihan riittävästi ainakin vapaa-aikaa.

Tykkään olla vapaalla. Vähän liikaakin. Nytkin periaatteessa voisi käyttää tämänkin ajan hyödyksi ja tehdä juttuja, jotka ovat jääneet joskus roikkumaan. Mutku ei vaan inspaa. No, ehkä sitten torstaina saisi otettua itseään niskasta kiinni. Huomenna ei pysty, kun tentin jälkeen on ihan ansaittua laiskotella. :)

Mä haluaisin lähteä jossakin välissä opintoja vaihtoon. Esimerkiksi Britanniaan. :) Olisi kiva kehittää kielitaitoa ja muutenkin se olisi varmaan mukava kokemus. Kun ihan vakavasti harkitsen joskus liittyväni aivovuodon virtaan. :P




KevätkevätKevätkevätKevätkevät

Ihanaa, kun kevät on tulossa taas! Aurinko on paistanut jo monena päivänä ja lämpötila on plussalla. Ainut huono puoli on se, että päivän plussakelit yhdistettynä yöpakkasiin takaa äärimmäisen liukkaat kadut!

Mutta en valita. Pääasia on se, että kesäkin on jo nurkan takana! :)

Välillä tuntui jo siltä, että tämä talvi ei lopu ikinä.



ÄÄÄH!

Nyt on taas vaihteeksi ärsyttänyt koko päivän, varsinkin aamulla! Koko homma sai alkunsa eilisiltana, kun huomasin, että mulla ei olekaan tänään vapaapäivää. Olin yli viikon elänyt siinä harhaluulossa, että tänään olisi vapaapäivä, mutta kun nyt sitten ei ollutkaan, minusta tuntuu ihan siltä kuin joku olisi varastanut sen minulta!

Oikeesti, mieliala lässähti kyllä supervauhdilla eilen, kun tuon huomasin. Ja senkin huomasin ihan vaan sen takia, kun ajattelin vain lukujärjestyksestä vilkaista, mitä keskiviikkona on.

Koko metromatkan kiroilin mielessäni, kun vapaapäiväni varastettiin!

No, mieliala koheni aika äkkiä paremmaksi, kun oli englantia, josta olen tykännyt tavattoman paljon nykyisessä koulussani. Osaan ihan satavarmasti englantia paremmin kuin lukiossa. Johtuu varmaan siitä, että sitä tulee paljon enemmän käytettyä nykyään, kun aika paljon tulee nettailtua, katseltua youtubesta englanninkielisiä videoblogeja yms. Niin ja englanninopettajakin on superkiva! :)

Mutta yhä edelleen välillä harmistus tulee pintaan!


Ahdistavia uutisia

Nyt on tullut taas sappea kiehuttavia uutisia oikein tuutin täydeltä. Ensinnäkin nämä lukukausimaksut. Ärsyttää, kun niitä ollaan nyt järkkäämässä oikein toden teolla korkeakouluihin. Ja miten ajateltiin, että vähävaraisilla on varaa maksaa se 1000 €/vuosi? No, lainalla tietysti. Joku valopää on keksinyt, että opintolainan maksimia voitaisiin korottaa vastaavalla summalla. Ainakin pankit ovat innoissaan.

Minusta koko idea on yksinkertaisesti perseestä! Etenkin vähävaraiset pakotetaan ottamaan opintolainaa. Eihän siinä mitään, jos pappa betalar, mutta esim. omilla vanhemmillani ei olisi mitään mahkuja maksaa, kun mulla on vielä kaksi sisarustakin. Ihan typerää velkaannuttaa nuoria ihmisiä jo ennen kuin on edes valmistunut, eikä tulevaisuuden työnsaannistakaan kaikilla ole varmuutta. Maksapa siinä sitten opintolainoja!

Itsekin kun opiskelen sairaanhoitajaksi, ei kiinnostaisi yhtään ottaa lisämaksettavaa. Nykyisenkin suuruinen opintolaina harmittaa. Ja kun odotettavissa ei ole edes mikään suuren suuri palkkakaan. No, töitä ainakin riittää, mutta silti. Varsinkin kun pääkaupunkiseudun hintataso on suht kova.

Siitä päästäänkin toiseen järkyttävään uutiseen. Nimittäin pääkaupunkiseudun uusien asuntojen hinnat ovat nousseet vuodessa yli 15%!!! Minusta tuo on todella järkyttävä hinnannousu! Ja vanhojenkin asuntojen hinnat ovat nousseet yli 10%! Eihän tänne kohta ole vara jäädä opiskelun jälkeen asumaan. Ei ainakaan, jos ei ole molemmilla heti valmistumisen jälkeen työpaikkaa...

Ja kolmas sappea kiehuttava uutinen on se, kun EK on sitä mieltä, että lakko-oikeuksia pitäisi muuttaa. Lakiin pitäisi heidän mielestään saada esim. pakkosopu. En ennen tiennyt, että olen näin vahvasti AY-ihminen, mutta jo Tehyn lakon aikaisia kommentteja lukiessa alkoi sappi kiehumaan oikein urakalla. Mikä lakko se semmoinen on, jossa ei saisi lakkoilla, vaan heti pakotettaisiin sopimaan? Ja senhän nyt tietää, kumman hyväksi sopu tehdään!

Ihan sama homma silloin Tehyn lakon aikaan. Sairaanhoitajan työ on niin arvokasta, että ei muka saisi lakkoilla, mutta sitten kummasti ei sen mukaisesti haluta palkkaa antaa!

Edellinen