"Uneliaan" homppelin päiväkirja

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2007.

Iran

Katsoin tänään uutiset. Iranin "presidentti" (vai mikä lie onkaan) sanoi, että Iranissa ei ole homoja. Olin ihan huuli pyöreänä... Siis eikö juuri siellä ole hirtetty homoja? Hänen mukaansa Iranissa "ei ole tätä ilmiötä". Jännä, että mitä kaikkea homoseksuaalisuuden luullaan olevan, ilmiö, sairaus, vääristymä...


Ergonomiaa

Viime viikolla oli ergonomiaa keskiviikkona ja torstaina. Aika jännä kyllä, miten pienillä asioilla sitä voi itseään säästää. Varmasti olisi paljon vähemmän ongelmia selän ja hartioiden kanssa, jos työasento yms. otettaisiin paremmin huomioon. Eikä venyttelyäkään paranisi unohtaa.

Opettelimme haravoimaan, imuroimaan, pesemään lattioita, pesemään kaakeleita, lapioimaan ja puristamaan luuttua ergonomisesti. :) Alussa tuntui ihan hölmölle koko touhu, kun on tottunut tekemään kaikkea ihan toisella tavalla. Mutta nyt jälkeenpäin ei tunnu yhtään hullummalta tehdä asioita uudella tavalla.

Meille esiteltiin myös erilaisia työvälineitä, joilla voi helpottaa esimerkiksi kitkemistä. Mutta on niillä kyllä hintaa. Semmoinen yksinkertainen muovinen systeemi, joka kiinnitetään jalkaan, jotta voi paremmin kyykistellä, maksaa 70-80 euroa! En ehkä ihan heti semmoista osta.

Opettaja vain oli vähän epämukava. Muuten ihan mukava, mutta aika itsekäs. Kahvitauolla hän jäi norkoilemaan vain luokkaan. Tarjottiin sitten hänelle hyvää hyvyyttämme kahvikupponen ja ei oikein kelvannut. Kysyi oikein meiltä, että onko tämä kahvi teistäkin pahaa. Just joo. Ja sitten vielä lopuksi sanoi "No, pakkohan tämä on juoda, vaikka ei kyllä tekisikään mieli. Piti vielä näin paljonkin antaa". Oli kyllä viimeinen kerta, kun haaskattiin itse ostamaamme kahvia sille valittajalle.


Habitare

Oltiinpas eilen Habitare-messuilla Helsingin messukeskuksella. Oli kyllä tosi kivaa. :) Reissun järjesti isäni työpaikka (isäni on töissä tehtaassa, joka valmistaa kalusteovia yms. eräälle yritykselle, joka taas myy niitä muille huonekalu liikkeille yms.). Lauantai -aamuna lähdettiin aikaisin linja-autolla kohti pääkaupunkia.

Oli kyllä tosi mukava päivä. Ja tosi paljon oli ihmisiä siellä messuillakin. Keräsin varmaan yli 10 kiloa erilaisia esitteitä. Tosi paljon oli nähtävää ja koettavaa. Hienoin oli varmaankin Kannustalon Laavu. Semmonen olisi kyllä aika kiva saada omaksi. :) Mukavia ideoita sai kyllä. Kävikö joku muukin täältä siellä?

Tänään käytiin hakemassa Tove vanhempieni luota. Tove oli siellä hoidossa messujen ajan, kun eihän hauvaa voi jättää koko päiväksi kotiin itsekseen. paluumatkalla poikettiin sitten kultsin porukoitten luona. Koko viikonloppu on ollut tosi mukava, mutta aika uuvuttava, vaikka nukkunut olenkin riittävästi. Onneksi huomenna alkaa koulu vähän myöhemmin, niin ei tarvitse herätä niin aikaisin.

Huomasin juuri, että olen pitänyt blogia jo yli vuoden. Niin se vaan aika rientää. Ja onhan tätä varmaan käyty lukemassakin silloin tällöin. Aika on kyllä rientänyt niin nopeasti. Huh sentään. :D


Ihana saarna

Kävin aamulla jumalanpalveluksessa ja oli kyllä kiva, kun kävin. Minusta on aina niin mukavaa käydä jumalanpalveluksessa. Jotenkin siellä aina osaa rauhoittua ja onhan tuo "kotikirkkonikin" tosi kaunis. Tänään minut erityisen iloiseksi teki saarna. Saarnassa oli tänään pohjana Raamatun kohta, jossa Jeesuksen opetuslapset sapattina nälissään syövät tähkiä pellosta ja farisaeukset tulevat siihen määkimään, että ne rikkoo lakia.

Pappi sanoi, että ihmisten perustarpeet ja muut menevät aina lakien edelle. Jeesus ei halua, että ihmiset ovat lukittuna lakien häkkin. Jotenkin se pappi osasi puhua niin kauniisti. Olihan saarnassa toki muutakin hienoa, mutta tuo kohta jäi parhaiten mieleen. :)


Jääkalikka

Eilen meni koko päivä lämmittelemiseen. Koulussa ei oltu ollenkaan sisällä eilen (lukuunottamatta kahvitaukoa ja ruokataukoa). Tuli vähän vilu, kun en osannut ollenkaan varautua. Eikä oikeastaan liikuttukaan niin paljon, kun seisoskeltiin ensin kasvimaan nurkalla ja katseltiin vihanneksia ja sen jälkeen käytiin Niuvassa. Olin koko eilisen siis kohmeessa. Illalla tuli vielä jumalaton päänsärky. :(

Kävimme siis eilen Niuvassa ja täytyy kyllä sanoa, että oli ihan mahtava reissu. Menimme sinne pariksi tunniksi ruokailun jälkeen. Niuvanniemen kriminaalimielisairaala on Suomen suurin. Toinen tällainen laitos on Vaasassa. Vierailimme sairaalan piha-alueilla ja kasvihuoneilla.

Koko alue oli kyllä tosi mahtava. Melkein kuin olisi astunut toiseen maailmaan. Tosi vanhoja puita ja rakennuksia (osa rakennuksista on rakennettu joskus 1880-luvulla muistaakseni). Siellä on esimerkiksi 90-vuotta vanha kuusiaita. Siis se on istutettu Suomen itsenäistymisen aikoihin. Aidassa on sellainen jännä juttu, että siitä näkee, milloin sota on alkanut, koska rungossa sellainen kohta, jossa se on päässyt venähtämään, kun kukaan ei ole ollut sitä leikkaamassa. :)

Hassua oli myös se, että siellä oli semmoisia 5-6 -kerroksisia 70-luvun peruskerrostaloja. Jotenkin jännä, kun keskellä metsää törröttää vain sellaisia. Talot ovat henkilökuntaa varten, siellä työskentelee 600 ihmistä (on muistaakseni Kuopion kuudenneksi suurin työllistäjä). Sairaalalla on aluetta 64 hehtaaria. Leikattavaa nurmea on huimat 11 hehtaaria. Loput ovat peltoa ja metsää. Metsä onkin tosi upean näköinen, kun siellä on tosi tosi vanhoja mäntyjä ja kuusia. :) Päärakennuksen pihassa on tosi upea haaroittunut lehtikuusi (ikää muistaakseni kai suunnilleen 80 -vuotta).

Piha-alue on täynnä komeita istutuksia, veistoksia ja suihkulähteitä. Aivan u-p-e-a paikka! :)

Kasvihuoneilla oli juuri menossa hyasinttien istutus. Itselleni tuli täytenä yllätyksenä, että sieltä voi ostaa vaikka mitä. Siis viherkasveja ja muuta. Luulin sitä paljon suljetummaksi paikaksi, mutta ei se olekaan. Voisin jopa mennä sinne työharjoitteluun.

Nyt opiskelemaan puuvartisia kasveja. Huomenna on taas tentti. :)


Vaihteeksi näinkin

Eilen olin pirteä ja hyväntuulinen, nyt väsynyt ja melko huonontuulinen. Nukuin suhteellisen lyhyet yöunet ja tosi huonosti. Lähinnä vain kai torkuin koko yön. Oli kyllä tosi kiva olla koulussa. Ja tänään, kun oli opetus Muuruvedellä piti vielä noustakin aikasemmin. Linja-automatkat meni molempiin suuntiin nukkuessa. Ei pysynyt millään hereillä.

Sitten joskus hamassa tulevaisuudessa haluan omaan pihaan taalainkoivua (Betula pendula 'Dalecarlica'). Tosi kivat lehdet. :) Niin ja mongolianvaahteraa (Acer tataricum subsp. ginnala) haluan myös. Jännä, miten tuolla koulussa oppii niin paljon uutta. Ja kuitenkin tieto on niin helposti omaksuttavaa. :) Enhän minä aikaisemmin tiennyt koivuistakaan kuin hieskoivun ja rauduskoivun. En ollut kuullutkaan mistään taalainkoivuista tai pirkkalankoivuista, puhumattakaan punakoivusta.

Nyt minä taidan mennä päikkäreille. :)


Kivaa maanantaita

Voih, kun olen niin hyvällä tuulella. :) Nukuin viime yönä hyvin ja tarpeeksi pitkään (en liian vähän, enkä liian kauan). Koulussa oli kivaa ja kotona on vielä kivempaa. Soi hyvää musiikkia ja juon hyvää teetä. :) Tekee mieli laittaa ainakin näin monta hymiötä :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :). :D

Toivottavasti kaikilla muillakin on mukava maanantai. :)

Tänään keräsin muumio-omenoita koulussa. Miten niitä voikaan olla niin paljon?! Hyviä omenoita tuli puoli pussillista, huonoja (ei muumio-tautia, mutta ei kuitenkaan syötäviä) tuli kaksi pussillista ja muumio-omenoita kolme pussillista. Eipä paljon naurattaisi, jos olisi omenanviljelijä ja tilanne olisi tuollainen. Tänä vuonnahan on muutenkin tullut tosi vähän marjoja ja hedelmiä. Ja aika paljon on kai tauteja.

Pakko hakea lisää teetä, nam! :D

On kyllä tosi sitkeä tämä flunssa, mikä minullakin nyt on ollut. Vieläkin nenä vähän vuotaa ja välillä yskittää. Onneksi on kuitenkin paljon parempi kuin esimerkiksi viikko sitten. Mutta silti, melkoisen sitkeää sorttia.

Huomenna on taas Muuruveden päivä. Taas ollaan kasvihuoneella. Varmaan taas poimitaan tomaatteja. Tai mistä sitä tietää. Sen näkee huomenna. :) Huomenna otetaan myös kuvat opiskelijakorttia varten. Pitää muistaa ottaa joku hyvä paita mukaan. :)


Ruokotonta opetusta

Meillä oli pari päivää sitten kasvituotannon tunti ja aiheena oli yrtit. Menimme siis yrttitarhalle tutustumaan eri yrtteihin. Opettaja oli vain aika huono. Onhan se tietysti sinänsä ihan ymmärrettävää, kun hänellä ei ole opettajan pätevyyttä ja taitaa olla vain sijaisena tms. Mutta tuntia ei oltu valmisteltu ollenkaan. Opettaja luki kaikki suoraan paperista ja tunti oli muutenkin aika valmistelematon. Olisin varmaan itsekin osannut pitää paremman tunnin (jos jotain yrteistä tietäisin). Meillä oli kolmen tunnin mittainen oppitunti (miinus puolen tunnin kahvitauko), mutta suurin osa tunnista oli lähinnä peukalon pyörittäimistä.

Jos itse olisin pitänyt tuntia olisimme ensin olleet jonkin aikaa luokassa ja olisimme käyneet läpi jotain yleistä yrteistä ja niiden viljelystä. Ja vasta sen jälkeen olisi menty tarhaan. Ja muutenkin olisi vähän loogisempi ja "täydempi" tunti ollut parempi. Ja seuraavalle ryhmälle opettaja oli sanonut, että "en minä oikein teitä aikaisemminkaan voi päästää pois, kun minun on pakko olla täällä kolmeen". Eli siis pitääkö opettaja tuntia vain siksi, kun on pakko???

Niin ja siis meillä on aivan ihanat tauot. Kaksi puolen tunnin mittaista kahvitaukoa (9.30 ja 13.30) ja tunnin mittainen ruokatauko (klo. 11-12). :)


Sääliksi käy

Kävimme tänään Anttilassa. Olimme menossa elokuviin ja käytiin ostamassa vähän karkkia. Ruokapuolen jonossa meitä edellä oli eräs perhe. Äiti ja isä oli todella ylipainoisia. Heidän lapsensa ei kuitenkaan ollut (pienet lapsetha liikkuu tosi paljon, joten ei liho niin helposti). Tilanne tuskin on enää kohta sama. Äiti nimittäin tuntuu syöttävän poikaansa oikein superporsaaksi. Olivat kassajonossa jo, mutta äiti sanoi pojallensa "käypäs hakemassa vielä itsellesi yksi karkkipussi". Siis what?! Eikö yleensä lapset ole niitä, jotka vinkuu karkkia. Ja juurihan näin, kun liukuhihnalla meni suklaapatukoita ja muuta herkkua.

Eikö suomessa ole jo tarpeeksi lapsia, jotka ovat ylipainoisia? Eikö nuoruustyypin diabetes ole vielä tarpeeksi yleinen sairaus?

Syksy on tulossa. Sen tietää siitä, että on taas aivan _pakko_ kuunnella Robbie Williamsia. Siis pakko! Can't resist.

Tiistaina oli puuvartisten eka tentti. Meni oikeastaan yllättävän hyvin. Odotin kakkosta ja sain nelosen. :D Olin nimittäin kipeänä silloin kun käytiin ne kasvit läpi. Enkä sitten itse edes löytänyt kaikkia puita ja pensaita. Osasin kuitenkin. Kuuluin jopa siihen pieneen joukkoon, joka tunnisti koristearonian (Aronia x prunifolia), joka oli aika harvinainen lajinsa edustaja (lehdet oli tosi isot ja palon puikeammat kuin normaalisti).

Ostin muuten divarista kaksi vanhaa kasviota. Ihania. Hauskaa kieltä. :D Kuulostaa aika wanhalta. :) Ihanko totta ihmiset ovat puhuneet joskus niin?


Paranemista

Pikkuhiljaa alkaa paranemaan. Vielä on melko paha yskä ja nenä vuotaa, mutta olen ollut kuitenkin torstain ja perjantain koulussa. Eiköhän tämä siis tästä. :)

Olin eilen auttamassa serkkuani muutossa. En tosin ehtinyt olla kuin muutaman tunnin, mutta olinpa kuitenkin. Toisaalta mukavaa, kun sukulaisia asuu Kuopiossa, toisaalta taas ei. En minä tiedä, en vain ole niin innostunut liian tunkeilevista sukulaisista, kai minullakin saa olla oma elämä?

Sain uudet silmälasit. Ja aurinkolasitkin. :) Ihan erilaista katsoa näillä uusilla linsseillä. Mutta eiköhän näihinkin totu jossain välissä. Aluksi kaikki oli niin oudon näköistä, mutta eiköhän näilläkin opi katsomaan. :)

Tuliko tästä nyt vähän töksähtävä merkintä? Rupesin vain kirjoittamaan, vaikka en kai aikonut alunperin. Outoa. Kaikki vain tuli.