• sleepygay

Huoh

Poistin edellisen aborttia käsitelleen blogimerkinnän kokonaan, koska siitä sai ihan väärän kuvan mielipiteestäni asiaan liittyen. Ehkä ei olisi pitänyt kirjoittaa sitä ollenkaan, tai sitten olisi pitänyt odottaa vähän pidempään luennon jälkeen ennen kuin kirjoitin.

En siis varsinaisesti _vastusta_ aborttia. Toivoisin vaan, että ihmiset käyttäisivät ehkäisyä, jotta asiat eivät pääsisivät alunperinkään aborttiin asti. Totta kai abortti on parempi vaihtoehto kuin ei-toivotun lapsen kasvattaminen! Ja lääketieteelliset syyt ovat täysin ymmärrettävä syy abortille, niin äidistä kuin lapsesta johtuvat. Ja monet sosiaaliset syytkin ovat enemmän kuin hyväksyttyjä. Sehän olisi suorastaan kidustusta, jos nainen joutuisi kantamaan 9 kuukautta raiskauksessa alkunsa saanutta sikiötä!

4 kommenttia

martin

4.9.2010 22:39

Ei kai ei-toivominen ole lapsen syy??? Miten voit puolustaa lapsen murhaa sillä perusteella, että lapsi on ei-toivottu? Sinusta siis sikiödiagnostiikka on täysin sallittu kehityskulku. Tällä perusteella voidaan "epäkelvot" ihmiset rajata pois - onko Sinusta oikein??? Äidinkö terveys on tärkeämpi kuin lapsen? Sosiaalisillakin syillä saisi sinun mielestäsi abortin tehdä - ilmeisesti syy kuin syy riittää aborttiin...? Entä, jos muuten on kaikki kunnossa, mutta ehkäisy unohtui...?

Splenetic

5.9.2010 12:30

Myönnetään, alkuperäinen postaus oli hieman harhaanjohtava. Mutta hyvä kun selvennät kantaasi. Olen täysin samalla kannalla siinä, että ehkäisy on kaiken A ja O. Luulisi fundistenkin puolustavan ehkäisyä, sillä sehän vähentäisi aborttien määrää, mutta koska kyseinen porukka usein ei ole elämän vaan syyllistämisen ja rankaisemisen asialla, ehkäisyäkin on helppo vastustaa.

Martin: Onkos se sitten luonnonmurha, kun tapahtuu keskenmenoja ennen kuin koko raskautta on edes huomattu? Onko jokaisella kohdun seinämään kiinnittyneellä, parin solun muodostamalla ryppäällä tarvetta henkilökorttiin? Hyppäät mielestäni aikamoisen kanjonin yli kun lähdet väittämään sikiödiagnostiikan tulevan heti abortin hyväksymisen jälkeen. Siinä on kuule muutama vaihe välissä. Lue vaikka aikasi kuluksi Jonathan Gloverin "Choosing Children", jossa on pohdintaa myös tästä "epäkelvot" -osiosta. Ja kyllä, äidin terveys on lasta tärkeämpi; äiti on jo itsenäinen ihminen, jonka tietyt määritteet on jo valmiina. Sikiö puolestaan on solukasa (jota emotiaalisista syistä voi tai ei voi kutsua 'lapseksi'), jolla on vain POTENTIAALI kehittyä toimivaksi itsenäiseksi ihmiseksi. Pelkkä mahdollisuus ei mielestäni ole varmuutta tärkeämpi.

"Entä, jos muuten on kaikki kunnossa, mutta ehkäisy unohtui...?" Tällä todistat vain kuuluvasi juurikin siihen fundisten porukkaan, josta koko kommentin neljännessä virkkeessä puhuin. Tässä ei ole kyse potentiaalisen elämän puolustamisesta, vaan rankaisusta, siitä että ehkäisy unohtui, siitä että on tullut harrastettua esiaviollista seksiä. Sen sijaan, että vauhkoaisit netissä abortin kauheudesta, voisit toimia vapaaehtoisena ehkäisyä promoavissa järjestöissä, että voidaan tosiaan laskea sitä aborttien määrää, mistä me kaikki kolme olemme samaa mieltä.

Lisähuomio: Yrittämällä kontrolloida naisten ruumiita ja sitä, mitä niille tapahtuu, on mielestäni kuvottavaa. Sinä et miehenä kanna loista sisälläsi yhdeksää kuukautta ja kärsi kaikkea mitä siitä seuraa. Lisäksi huomauttaisin, että ihan raskaus on aina riski: normaalissa, terveessä raskaudessakin voi ilmetä monia vakavia oireita, jotka pahimmillaan voivat tappaa sekä äidin että muksun. Olet selvästi fiksu, joten suosittelen The Peachin videota aiheesta: http://www.youtube.com/watch?v=xb5Q8wn9S84

martin

5.9.2010 13:55

Ylläoleva viestini sisältää kysymyksiä, ei mielipiteväittämiä, toki provosoivaankin tyyliin. Haluaisin kuulla vastauksia sleepygayltä. Minusta yksioikoisuus ei oikein kuulu tällaiseen kysymykseen.

sleepygay

5.9.2010 21:25

Minusta ideaalitilanne olisi se, että ihmiset muistaisivat sen ehkäisyn jo etukäteen. Abortti on hyvin moniulotteinen asia ja minusta on väärin, jos sitä sanotaan yksiselitteisesti "vääräksi" tai "oikeaksi". Samoin on sikiödiagnostiikan laita. Ennalta voidaan nähdä esimerkiksi erilaisia kehityshäiriötä vaikka verenkiertoelimistössä, jolloin niihin osataan ennalta varautua, mutta on myös asioita joita ei etukäteen tule tutkia. Sikiödiagnostiikka on vaarallinen työkalu, joka antaa mahdollisuuden myös "rodun"jalostukseen.

Kannatan erittäin voimakkaasti ehkäisyä. En voi sanoa kannattavani aborttia, mutta loppupeleissä se on jokaisen henkilökohtainen ratkaisu.