Oscarin omia?

Seuraava

Itävalta sai EIT tuomion

Eurooman ihmisoikeustuimioistuin tuomitsi Itävallan valtion maksamaan 10.000 euroa virkamiehelleen. Tämä oli yli kymmenen vuoden ajan yrittänyt saada valtiolta samaa sukupuolta olevalle puolisolleen samat oikeudet terveyspalveluihin jne. kuin aviopuolisoillakin maassa on. Tämä unkarilainen puoliso ei ole työelämässä ja hoitaa kotia, eli hänen olisi pitänyt saada nauttia toisen saamista sosiaali-- ja terveyspalveluista.

Tuomi syynä oli sukupuolisyrjintä.


Luxemburg

Luxemburgin hallitus on antanut maan parlamentille esityksen laiksi samaa suokupuolta olevien avioliitosta, eli sukupuolineuraalista avioliitosta. Samalla se esittää myös yleistä adoptio-oikeutta ko. avioliiton solmineille.


Ronaldo?

Iltasanomat kertoi eilen: "Ronaldo kertoo Twitteriin, Facebookiin ja omille virallisille kotisivuilleen laittamassaan tiedotteessa, että pojan äidin henkilöllisyys tulee pysymään salassa. Samassa tiedotteessa Ronaldo ilmoittaa, että aikoo kasvattaa pojan yksin."

Mielenkiintoinen uutinen, sillä aikooko Ronaldo olla uusi Rikcy Martin? Ei siis olisi paha, onhan hän jo suhtautunut myönteisesti jopa Portugalin uuteen suokupuolineutraaliin avioliittlakiin.


Hieno valinta

On siis valittu Mr Gay Finland. Etukäteen pelkäsin valintaa ja eritoten sen lopputulosta. Millainen kansan näkemyksien mukaisia stereotypioita edustava kaveri sieltä valittaisiinkaan?

Mutta onneksi raadissa oli täysjärkisiä jäsenia ja mielestäni lopputulos oli paras mahdollinen. Valittu korostaa glamuurin sijasta tavallista arkipäiväistä aherrusta, työntekoa ja opiskelua. Homon päivä ei poikkea muiden ihmisten arjesta.

Saatiin myös akateemisuutta kerrankin kehiin sillä meitä akateemisia homoja on todella paljon.

Kenneth on juuri sellainen kaveri jonka kuka tahansa haluisi kaverikseen ja jokainen äiti vävykseen. Kerrassaan hieno valita ja onnittelut valitulle.


Karkoitus

Algerialainen nuorimies Saïd vältti karkoituksen Ranskasta kotimaahansa Algeriaan. Tuossa maassahan homous on yha vankeuteen johtava rikos.

Nuorimies oli hakenut turvapaikkaoikeutta useita kertoja Ranskasta, mutta sitä ei ollut hänelle myönnetty. Mutta Ranskan eri vähemmistöjärjestöt ryhtyivät tiukkaan vastarintaan karkoitusta vastaa.

Lopputulos oli onnistunut, joskin siihen ehkä vaikutti osaltaan myös se, että Saïd oli Asunut jo kolme vuotta Lyonissa puolisonsa Renén kanssa laillistetussa liitossa.

Onneksi maailmassa löytyy vielä järkeäkin, kun uskalletaan vastustaa hulluja ajatuksia.


Seuraava