• oscari

L'AMOUR FOU

Lauantai-ilta sujui mukavasti, vaikka jättipottia ei lotosta tullutkaan. Latasin näet netistä ranskalaisen dokumentin Pierre Bergén ja Yves Sain-Laurentin ystävyydestä, rakkaudesta, työtoveruudesta ja yhtiökumppanuudesta. Dokumentti on juuri valmistunut ja nimeltään L’AMOUR FOU.

Teos ei kerro mitään miesten intiimistä suhteesta, vaan sen taustalla on Pierren päätös myydä heidän yhteinen kahteen kotiinsa sijoitettu taidekokoelma. Tämän kolmipäiväisen kokoelman myynti tuotti jo ensimmäisenä päivän 202 miljoonaa euroa. Kotien purkaminen ja joidenkin teosten yksityiskohtaiseni selvitys työ varina elämäkertaan, jonka Bergé Sain-Laurentista kertoo.
Keskeinen osaa dokumentissa on tietenkin musiikilla ja yhdessä muun kokonaisuuden kansa on parasta mitä vain ranskalaiset osaavat.

Lisänä ovat lähinnä samasta materiaalista toteutetut lyhyemmät dokumentit a) asiantuntijoiden käsityksistä taidekokoelmasta ja yhden taulun luovutus Louvren museolle b) asuinpaikat joilla on ollut suuri merkitys parin elämässä ja c) Yves Saint-Laurent ja muoti.

Voiko ihanammin iltaa enää viettää, voiko olla ihanamaa iltaa kuin tämä, kun sä dokumentit katselet ja mielihyvästä kiemustelet!

Pieni makupala:

http://www.youtube.com/watch?v=g65Qyau1078