• oscari

Tämä on ns. konsulin huvila!

Tuolla alla on blogini vilja-aitasta, joka sijaitsee Janakkalan Napialassa. Ystävällisesti Vaeltaja2006 kääntyi Janakkalan kunnanjohtajan puoleen kysellen asiasta. Uusi kunnanjohtaja, joka muuten on koulutukseltaan arkkitehti, kuten miehensäkin, vastasi melkein välittömästi.

Kunnanjohtaja Anna-Mari Ahonen vastasi, että rakennus on yksityisessä omistuksessa ja ilmoitti pyytäneensä kunnan kaavoitusarkkitehtia kertomaan oman käsityksensä tilanteesta. Todella myönteisessä vastauksessaan hän toivoo itsekin saavansa lisätietoja rakennuksesta.

Kaavoitusarkkitehti Leena Turkka otti asian pikaiseen käsittelyynsä ja vastasi Vaeltajalle, että tuo rakennus kuuluu samaan tilaan kuin kuvan ottajan takana sijaitseva maalaistalokin. Janakkalan kunnan rakennusinventoinnissa ja tämä konsulin huvilakisi, mielenkiintoinen nimi rakennuksella, mutta mikä on ollut sen käyttötarkoitus? Aluerajauksen yhteydessä rakennus ei kuitenkaan ole mainittu erikseen. Tämä on minusta kovin valitettava tilanne, että rakennusta ei ole miten kään luokiteltu tai suojeltu.

Kaavoitusarkkitehti Turkka toteaa myös, että rakennuksen kunnossapito kuuluu omistajalle ja että inventoinnissa rakennuksella ei ole sellaista statusta, että sen purkamisen voisi estää.

Kiitos Valetaja2006:lle hienosta toiminnasta. Pitää varmaan minunkin tehdä jotain, että saataisiin rakennus pelastettua, sillä alla olevassa talvikuvassa on jo muutoksia tapahtunut, sillä ainakin yhden ikkunan pokat puuttuvat aiempaan kuvaan verrattuna.

1 kommentti

Pette-ri

26.6.2011 23:04

Yksinkertaisesti kaunis rakennus. Millainenkohan pohja siinä on... Ja kuka mahtaa olla omistaja. Hänestähän riippuu paljon.