Oscarin omia?

James Dean

Onhan aina puhuttu että James Dean oi gay. Mielenkiintoinen on kuitenkin videoa, jossa mitään ei jätetä arvelujen varaan. Pätkällä James Dean esiintyy nimellä James Preston ja sen on kuvatu vuonna 1951.

JOSHUA TREE, 1951: A PORTRAIT OF JAMES DEAN Teaser Trailer
Eli katso: http://vimeo.com/12295985


Zhoom - uusi gay-reality sarja

Ranskalainen PinkTv aloittaa kuukauden kuluttua uuden reality-sarjan, jonka on tuottanut pornofilmiyhtiö Menoboy. Lähetykset alkavat 9. lokakuuta.

Uuden ohjelman nimi on Zhoom, ja siihen osallistuu 9 eri ikäistä gay-kaveria. Ja esillä on paljon paljasta miehistä pintaa.

Katso Youtubessa sarjan traileri:

http://www.youtube.com/watch?v=UBA3t1MqdfU

ja myös:

http://www.youtube.com/watch?v=OJgBtp9RiSQ
&feature=player_embedded#!Danny Miller / Aaron Livesy

Näyttelijä Danny Miller joutui homofobisen hyökkäyksen ja pahoinpitelyn kohteeksi. Kuitenkin tämän 19-vuotias näyttelijä on tunnetusti hetero.

Hän oli poistumassa isänsä tähdittämän näytelmän esityksestä kun hänen kimppunsa käytiin ja hän koki herjauksia ja lopulta kaksi henkilöä suoritti pahoinpitelyn.

Danny Miller näyttelee meilläkin esitettävän saippuasarjassa Emmerdale Aaron Livesyn roolia. Tämä roolihamo tuli ulos kaapista vuonna 2008. Ja todellisuudessa näyttelijä poistui esityksestä naispuolisen kollegansa kanssa.

Eivät edes heterot säästy nykyisin homofobiseíltä hyökkäyksiltä.


Homojen palkat

Ranskassa on julkaistu, Liberation-lehdessä 21. elokuuta 2010 tutkimus homoseksuaalien palkkatasosta ja yleensä palkkauksesta.

Tutkimuksen tekivät Thierry Laurent ja Ferhat Mihoubi Evryn yliopiston taloustieteen tutkimuslaitokselta.

Tutkimuksen mukaan yksityisellä sektorilla mieshomoseksuaalien palkat olivat 6,5 prosenttia heikommat kuin heidän heteroseksuaalisten kollegoidensa palkat. Julkisella sektorilla vastaava ero oli 55 prosenttia heteroiden eduksi.

Vastaavasti Lesbojen osalta ei vastaava ero löytynyt. Heidän palkkansa oli jopa 2 prosenttia parempi kuin heidän heterokollegoidensa.

Samassa tutkimuksessa todetaan, että homot ovat usein ammattipätevämpiä kuin heterot, sillä homoista 40 oli suosittanut korkeakouluopintoja kuin heteroista vastaava luku oli 24 ptosenttia.


Yo - Me

Ricky Martinin muistelmateos ilmestyy Yhdysvalloissa 2. marraskuuta seka englanninkielisenä että espanjankielisen versiona. Koskahan me saadaan se suomeksi? Kyllä sen pystyy lukemaan alkukielilläkin, mutta suurelle yleisölle se olisi parempi kun se käännettäisiin suomeksi.

Viime helmikuussa Ricky Martin ilmoitti blogissaan, että jo usean kuukauden ajan hän oli ajatellut kirjoittaa elämänkertansa. Tämän projektin hän totesi tuovan hänen elämäänsä käännekohdan. Ja kun hän oli kirjoittanut ensimmäiset lauseensa, niin hän oli varmistunut, siitä, että teos auttaisi häntä vapautumaan asioista, joita hän oli säilönyt minäänsä jo pidemmän aikaa. Ne asiat olivat liian raskaita omassa sisikunnassaan säilytettäviksi.

USA Today lehti julkaisi kirjan kansikuvan, eikä ole paha!


Itävalta sai EIT tuomion

Eurooman ihmisoikeustuimioistuin tuomitsi Itävallan valtion maksamaan 10.000 euroa virkamiehelleen. Tämä oli yli kymmenen vuoden ajan yrittänyt saada valtiolta samaa sukupuolta olevalle puolisolleen samat oikeudet terveyspalveluihin jne. kuin aviopuolisoillakin maassa on. Tämä unkarilainen puoliso ei ole työelämässä ja hoitaa kotia, eli hänen olisi pitänyt saada nauttia toisen saamista sosiaali-- ja terveyspalveluista.

Tuomi syynä oli sukupuolisyrjintä.


Luxemburg

Luxemburgin hallitus on antanut maan parlamentille esityksen laiksi samaa suokupuolta olevien avioliitosta, eli sukupuolineuraalista avioliitosta. Samalla se esittää myös yleistä adoptio-oikeutta ko. avioliiton solmineille.


Ronaldo?

Iltasanomat kertoi eilen: "Ronaldo kertoo Twitteriin, Facebookiin ja omille virallisille kotisivuilleen laittamassaan tiedotteessa, että pojan äidin henkilöllisyys tulee pysymään salassa. Samassa tiedotteessa Ronaldo ilmoittaa, että aikoo kasvattaa pojan yksin."

Mielenkiintoinen uutinen, sillä aikooko Ronaldo olla uusi Rikcy Martin? Ei siis olisi paha, onhan hän jo suhtautunut myönteisesti jopa Portugalin uuteen suokupuolineutraaliin avioliittlakiin.


Hieno valinta

On siis valittu Mr Gay Finland. Etukäteen pelkäsin valintaa ja eritoten sen lopputulosta. Millainen kansan näkemyksien mukaisia stereotypioita edustava kaveri sieltä valittaisiinkaan?

Mutta onneksi raadissa oli täysjärkisiä jäsenia ja mielestäni lopputulos oli paras mahdollinen. Valittu korostaa glamuurin sijasta tavallista arkipäiväistä aherrusta, työntekoa ja opiskelua. Homon päivä ei poikkea muiden ihmisten arjesta.

Saatiin myös akateemisuutta kerrankin kehiin sillä meitä akateemisia homoja on todella paljon.

Kenneth on juuri sellainen kaveri jonka kuka tahansa haluisi kaverikseen ja jokainen äiti vävykseen. Kerrassaan hieno valita ja onnittelut valitulle.