Aikaa kun on niin tulee pohdittua mitä erilaisimpia asioita. Nyt ajatukset harhailivat persujen taidekäsitykseen ja sen mielekkyyteen. He ovat julistaneet Gallen-Kallelan jälkeisen taiteen olevan roskaa! No, se on heidän käsityksensä ja tuskin 99 prosenttia persuista edes tietä mitä on tuo parjattu postimoderni taide. Toisaalta, eivät he edes tunnu itsekään omassa keskuudessaan pääsevän selville mitä taide ja luova toiminta on, muuta kuin taiteen poliittista valvontaa.
Mihin meidän tulee yleensä menneä, jotta joudumme sellaisen taiteen pariin, jossa ihmisen olisi hyvä olla. Kun katselin taidekirjoja, niin eteen hypähti renessanssin taide ja niiden melkoinen keikistelevä miehinen olotila. Miten jännästi miesten olemusta korostikaan kalukukkaro eli ranskaksi braguette, jota määritellään vaatekappaleeksi, jonka tarkoituksena on verhota sukupuolielimiä. Termi on niitä harvoja ranskankielisiä sanoja, jotka ovat tulleet suoraan kelttien puhumasta kielestä.
Ovatko nuo renessanssiin aikaiset persut moittineet moista ilmestystä miesten sukupuolielimen kohdalla ja varsinkin ovatko he suhtautuneet kovin nurjamielisesti tavanomaista isompiin korotuksiin?
Kun vielä taiteen lisäksi homotkin ovat persujen negatiivisten asioiden agendassa, niin varmaan kalukukkarot olivat omana aikanaan silloisten persujen yhteiskunnallisten vaarojen keskeinen uhka!
Kuva: Giovanni Battista Morinin muotokuvamaalaus Anttonio Navagerosta vuodelta 1565.
2 kommenttia
Torontosta
11.3.2011 03:43
Is it only dick you are interested in ? Haaah.
oscari
11.3.2011 13:17
No, ce n'est pas la bitte qui m'intresse, mais la civilisation. Tu pourra le voir bien tôt!