• oscari

Kesämekko

Se ei ole siis minun, vaan nimi ranskalaiselle lyhytfilmille Une Robe d'étè, joka valmistu 1996 ja jonka katsoin montasti ja tyskästyin ja nautin rajattomasti.

Tarina on yksinkertainen. Kaksi kaverusta on lähtenyt lomalle rannikolle. Heillä ei mene kovin hyvin yhdessä. Toinen tapaa rannalla naisen ja rakastelee tämän kanssa. Kaverin vaatteet kuitenkin viedään ja nainen lainaa kesämekkoaan, jotta kaveri pääsee kämpille takaisin.

Kämpillä ei suinkaan synny riittää ja meuhkaa, vaan kotiin jäänyt saa kunnolla seksiä rannalla olleelta. Vierailusuhde parantaa elähtymiseltä. Ja kun nainen vielä seuraavana päivänä lähtee pois, niin ehkä poikien suhde paranee tuosta intermezzonsta huomattavasti.

Elokuvassa näyttelevät: Frédéric Mangenot, Lucia Sanchez ja Sébastien Charles. Kesämekon on käsikirjoittanut ja ohjannut François Ozon.

Merkittävintä elokuvassa on ehkä sen taustalla soivat ja osin koko draamaa johdatteleva musiikki. Sen esittä ranskalainen laulajatar Sheila. Kyseessä on ranskannos eli Bang bang eli Sonny Bonon tuotantoa oleva musiikki.

Alkuperäisen Sheilan esityksen voi kuunnella osoitteessa

http://www.youtube.com/watch?v=hObssLkokro

Filmin kohtauksen, jossa Sébastien Charles laulaa ja esittää tämän musiikin taustallaan Sheilan esitys:

http://www.youtube.com/watch?v=gG0y_yOrHy4
&NR=1

Tietoja elokuvasta: http://en.wikipedia.org/wiki/A_Summer_Dress