• mopsi22

Whining

Saksan ope menee ihan törkeetä haipakkaa eteenpäin. Ei pysytä A:n kanssa perässä. Mukava ope ja kiva ja kaikkee, mut hitto mikä vauhti. Ehkä ollaan rajoittuneita tai jotain. Saa ainakin vähän kokemusta taas siitä, mitä on oppia jotain täysin uutta. Samaa prosessia oppilaani käyvät joka päivä, monessa eri aineessa.

Oppiminen on aika rankkaa.

___

Oon väsynyt. Fyysisesti. Mut kuitenki enemmän sillee oudon apaattisesti. En oikeen tiä miksi. Vähän ku olis masentunut, mutta ei kuitenkaan. Tai sitten vaa in denial. Väsyttää vaan. Oon kärttynen usein ja toisaalta myös oon enemmän semmonen, et näytän sen kans. Ehkä vaan paljon semmosia uusia asioita alottamassa, eikä mikään oo vielä kunnolla vauhdissa, niin stressiä. Ehkä näin, ehkä jotain muuta.

Myös tää maha tässä stressaa. Se että se ei toimi ja että se kasvaa, vaikka yritän päästä siitä eroon. Todella ärsyttävää.

Ei oikeen jaksas keskittyy mihinkää, mut silti olis draivii tehä juttuja.

Outoväsymys.

Outoon oloon syön. Liikaa.
___

Kirppikseltä myyntiä kulujen jälkee tällä hetkellä joku 240 euroa. Jei. Verotonta. Toi ja 617 euroo, joka tulee veronpalautuksena, kattaa mun katoavan opintorahani jättämän kolon vuokranmaksusta noin kolmeksi kuukaudeksi. Vielä toiset kolme kuukautta katettavana. Sitten voin huokaista ja kaikki sen jälkeen tuleva raha on omaan taskuun.

Kukaan vaan ei huoli töihin mua.

___

Mikä lie tottunut ajatuskulku, mutta kun väsyttää, sillee kokonaisvaltasesti, ajattelen ensin itsemurhaa ja sitten tulee mieleen, että nii, kai sitä vois mennä vaan nukkumaan. Aika...epätervettä?

___

On semmonen, että ku kerran oon todennu olevani sillee perustavasti väärässä elämästäni, niin nyt on vähän semmonen, että ei oo enää varma mistään. Se lienee elämän perusasetelma, epävarmuus. Haluisin kyllä jotain varmaakin. Mitähän se olis?

___

Kaveri lähtee vaihtoon, noksu on hukkunut töihin, koiraan ja opintoihin (tossa järjestyksessä). On nää mua viihdyttävät naiset vähissä syksyn ajan. En tykkää, jos noksu ny päättää aikuistua, ku se joskus lupas ettei se semmosta tee :/

___

Väitöskirjan virallinen lähtöpäivä on 5.9.2009. Silloin tuli vastaus ohjaajalta, että totta kai teet ja hän haluaa ohjata sen, ku on kiinnostunut aiheesta. Jaa'a, ny sitten pitäis tehä väitöskirjaki.

Tosin aateltiin tehdä se kaverin kanssa sillee, että tehdään yhteinen laaja tutkimus, josta molemmat sitten ottavat omaan väikkäriinsä aineiston. Meillä kun tuo yhteistyö on toiminut ennenkin niin tää vähän vähentää stressiä, työtäkin ja sitten vielä toimii semmosena vittu pakko tehä ny ku aikataulut sopii...

Ajatustyötä varten ostin jo hienon vihkosenkin. Aina mukana ja aina valmiina, kun mahtavat aivoni tuottavat kipinän.

___

Jumppaan pitäis mennä. Oon nii nössö, etten uskalla yksin mennä. Sekin vituttaa. Aikuinen mies. Hohhoijjaa, grow a pair.

___

En ymmärrä ihan täysin kuluttajaviraston säätöä alehinnoittelussa mitä tulee ruokakauppaan. Pitäisi olla tarkat hinnat näkyvillä, eikä pelkkä alelappu riitä. Kauheeta säätöä. Tyhmää mun mielestä. Ottamatta kantaa siihen, että jokasen pölön pitäisi pystyä %-laskuun, saati tajuun et 50 % on puolet pois, nii miksi joku vaivautuu säätään? Mitä vikaa nykyisessä systeemissä on? Kuten joku totes, jos on normaalihinta näkyvissä, asia ok. Eri tietty, jos ei tie alkuperästä, sillon kusetusmahollisuus. Muuten tää on aika saatanan ärsyttävä esimerkki suomalaisesta säätämisestä byrokratias. TAAS.

Onneksi asiasta vastaava ministeri on Sinnemäki. Vihreä poliitikko tuskin ottaa kontolleen ruoan jätteeksi päätymisen lisääntymistä.
___

Laitan tännekin nyt, ku päästii tähä vittu tämmöstä -osioon, mielipiteeni suomalaisesta koulutuspolitiikasta. Tarkemmin ulkomaisista vaihto-oppilaista. Jotenkin ymmärrän jonkinlaisen maksun EU:n ulkopuolelta tuleville, vaikka en sitä kannatakaan. Mutta nytkin oli opettaja-lehdessä ministerin kommenttia, että ulkomaalaiset vievät meiltä suomalaisilta opiskelupaikkoja (päätoimittajan kirjoituksessa taisi olla lainausta).

Todella idioottimaisen protektionistista, saati populistista ja lyhytnäköistä ajattelua. Pelkästään ne suhteet, joita luodaan opiskeluaikana ympäri maailmaa tulleisiin akateemisesti koulutettuihin ihmisiin, tuovat koulutettuihin laitetut rahat takaisin. Suomi ei todellakaan ole lukuvuosimaksujen jälkeen enää haluttu kohde. Tänne sitten jäätäisiin ylikoulutettujen suomalaisten kesken pyörimään ympyrää.

Ok, ei ehkä kauheen asiallinen ulosanti, mutta tyhmää taas tässäkin RAJOITTAA, RAJOITTAA JA KIELTÄÄ JA POPULISOIDA. Todella käsittämättömän kädetöntä porukkaa.

Ja lomautukset opettajien kohdalla. Menee hermo kuntien ja Turunkin kanssa. Toimintana taas tätä säästö euro, kulut monelta eri taholta parin vuoden aikana, piilosellaiset, 5 euroa. Oma arvio, mutta varmasti tulee kalliimmaksi kuin säästöt.

Huomaan kyllä omissa kirjoituksissani vähentyneen minkään järkevän analyyttisen lähestymisen ja populistisen tunteenomaisen paskan lisääntymisen. Ärsyttää sekin :D