• mopsi22

Tutkimusta? TuTKiMUSta?!

Wanha Tuttuhan se tässä taas, paska sormitutkimus :)

Sain mailiini postituslistan kuatta tutkimuspyynnön, josta kitisin jo aikaisemmin (baarissa humalaisilla tehty tutkimus ööbaut vuosi sitten). Asiasta valitin silloin itse akatemiatutkijalle (ks. alla) ja biologian laitoksen johtajalle. Mitään järkevää vastausta en saanut kummaltakaan silloin.

Ja tässähän sitä taas sitten ollaan...

read and weap, en edes ala eritellä millaisia ongelmia tässä kohtaa on. Yhden osoitan, sellaisen ilmiselvän: miten homoseksuaalisuus on määritelty tutkimuksessa? (bilogien ollessa asialla, ilmeisen suoraviivaisesti...). Tähän en ole saanut vastausta...

Mutta asiaan, tutkimuspyyntö:

"Teemme Turun Yliopiston biologian laitoksella evoluutiobiologista tutkimusta anatomisten ominaisuuksien ja käyttäytymispiirteiden
yhteyksistä. Erityisenä kiinnostuksen kohteenamme on sormien
pituussuhteiden ja seksuaalisuuden välinen korrelaatio, josta on tehty tutkimuksia muun muassa Englannissa. Sormien pituussuhteissa on havaittu selkeitä eroja miesten ja naisten välillä, kuten myös homo- ja heteroseksuaalien välillä. Tämän on ajateltu johtuvan muun muassa erilaisesta altistumisesta hormoneille raskausajan aikana.

Tarkoituksenamme on laajentaa sormien pituussuhteisiin liittyvää
tutkimusta Suomessa, sillä eroja tutkimustuloksissa on havaittu myös eri kansallisuuksien välillä. Tällä hetkellä kokeeseemme on osallistunut vapaaehtoisesti noin 500 henkilöä, joista enemmistö on kuitenkin heteroseksuaaleja. Tulosten oikeellisuuden takaamiseksi tarvitsisimme kokeeseen mukaan useampia homoseksuaaleja henkilöitä.

Kokeeseen kuuluu lyhyehkön kyselyn täyttäminen sekä käsien kuvaaminen skannerilla.Tutkimus suoritetaan täysin anonyymisti.

Olisimme erittäin kiitollisia, mikäli teidän järjestönne jäsenillä
olisi kiinnostusta tai aikaa osallistua tutkimukseemme. Ottaisimme
esimerkiksi mielellämme osaa johonkin teidän järjestämäänne
tapahtumaan ja keräisimme samalla vapaaehtoisia osallistujia, mikäli se vain teille sopii.

Lisätietoja tutkimuksesta voi tiedustella tutkimuksen johtajalta,
Akatemiatutkija Markus Rantalalta, osoitteesta mjranta@utu.fi.

Terveisin,

Biologian opiskelija XXX"

GRRRRRRRRRR!!! tutkimus on niin moniongelmainen, että oikein vituttaa...viimeksi ainakin "lomake" oli täysin kuriositeettinen, kirjoitusvirheellinen, moniselitteinen ja vaan täysin ala-arvoinen käytettäväksi edes seminaarityössä, saati "suuren huomion saavassa tutkimuksessa".

Oon oikeesti vittuuntunut, joten saatte mielellänne esittää akatemiatutkijalle tarkempia kysymyksiä puolestani...

Toki kasvatustiede ei ole biologien mielestä tiedettä, joten ehkä sanomisillani ei ole mitään merkitystä luonnontieteiden norsunluutorniin asti kuultavaksi...