• mopsi22

Summer in mind

Harvinasen vetelä päivä. Maattu ja nukuttu koko päivä. Kello 15 vasta aktivoiduttu. Mussukka meni laittamaan taloaan ja nukkuu siellä ekaa yötä. Mä kierin kuumassa sängyssä yksin täällä sitten.

Kuuma. Helvetin kuuma. Tuli taas ajankohtaiseksi ajatus kattotuulettimen hankinnasta. Helvetin rumiahan nuo ovat, mutta enpä mä tota kattovalaisinta käytä käytännössä koskaan, joten voisin hommata jonkun sliikin kivan design-tuulettimen. Ne tosin maksavat vähän liikaa :S

_____

Mä nyt sitten otan elämän sillee rennosti. Heti ku jätin päästäni väikkärin, tylsistyin :S

En osaa laiskotella ku tulee heti huono omatunto. "Tänkin ajan vois käyttää johonkin järkevään", ajattelen, vaikka ehkä tuo oleminenkin on jotain järkevää. Kirja, taidan alkaa lukea kirjoja.

Homoseksuaalisuuden historiikki on kesken, samoin Modern asian living -sisiustusopus ja Type-kirja (fonttien sielunelämää, semmonen, hmm, oppikirja siitä, mistä fontit tulevat ja miksi ne ovat millaisia ovat ja millaisia ovat hyvät fontit, ja oikeaoppiset...hifistelijälle...:P).

Nyt järjestelen vähän eteistä taasen. Mun hyllyprojekti jäi kuvittamatta, mutta Elfat sain munakkaalla iiiisolla poralla vedettyä kiviseinään kiinni. Nyt vähän klaaraan mussukan kamoja pois alta, että saan taas omani järjestykseen tohon. Pienissä tiloissa on aina jokin tavara, jolle ei paikkaa löydy. Ei auta ku karsia sitten vaan. Loputon projekti.

Varastossakin on puolet tavaroista menossa kirpparille. Ehkä sillekin nyt olisi aikaa sitten, kun en mitään väikkäriä mutustele.

Kuuuuuma. Kylmä oli talvella, tykkäsin enemmän palelemisesta ku paahtumisesta.

_____

Leipä on pahasta. Turvottaa.

_____

Mulla on vähän semmonen rantakuntoon kesäksi -projekti. En mä ny mitenkään rupsahtanu oo, mutta kieltämättä tää parisuhde vaikeuttaa itestään huolehtimista. On niin kamalan kivaa ja helppoa vetästä kullan kainalossa kulho pähkinöitä ku nostella 8 kg puntteja ja hikoilla.

Onneksi oon sen verran itsekurinen, että pystyn pakottaan itteni sillonki ku täytyy pakottaa. Tosin, jos jää päivä pari välistä, syystä tai toisesta, tuntuu kuntoilu hyvältä ja teen vähän ylimäärästäki. Se ku on semmosta, että mitä paremmalta näyttää, sitä kivampi on tehdä lisää.

Ehkä mä rikon neitsyyteni ja laitan hihattoman paidan päälle tänä kesänä. Mun ihq suomalainen vaaleenpunakirjava possuihoni ku ei oo kauneinta katottavaa. Ja voishan sitä hauista aina olla vähän enemmän.

Kainalokarvojani en ajele! Tosin, ne on niin vaaleet, että hädin tuskin näkyvät...blond all over...

_____

Aattelin luoda nahkani tässä keväällä. Uudet lasit ja totaalisen uusi kampaus. Ehkä uusi elämänasenne sitten kanssa, tai sitten vaan huvikseni repäsen jotain erilaista. Oon todennu, että joskus kannattaa tehdä semmosiakin juttuja, joita ei aattelis tekevänsä.

Ihan mitä vaa, vaikka vaihtas maitonsa tavallisesta luomuun. Ei oikein koskaan voi tietää, miten pienetkin muutokset lopulta vaikuttaa omaan elämään. Pienestä pisarasta kasvaa puro vai miten se oli.

Itellä, no ei oikeestaan semmosia muutoksia oo ollu tässä...paitsi, että oon oma itteni mussukan kanssa. Jos on hiukset sekasin nii sitten ne on. En ala kiillottaa itteeni liiaksi, kuten tein erään edellisen kanssa. Oon mitä oon, ottaa tai jättää.

Vessan ovi meillä vielä pysyy kiinni, kun sinne on asiaa...muuten...aika rentoa :)

Bokserit jalas ja vinkut käsis katotaan telkkua täs arkisin...

Arjen estetiikkaa.

_____

Kesä tulee. Mä pidän kesäloman! 11 viikkoa. Jotain iloa opettajuudesta. No mulla toi on työttömyyttä, mutta silti lomankaltasta ku tietää, ettei kukaan ny töihin soita.

Pianon oon taas löytänyt. Tarttis nuotteja. Soittaminen tekee uskomattoman hyvää aivoille, puhumattakaan siitä, että se rentouttaa meikäläistä. Ehkä ne pianotunnit voisi ottaa harkintaan, joskin nyt murehdin, että yrittää sitten vaan täyttää arkeaan. Kauheen vaikeeta tää vapaa-ajantoimintojen priorisointi, ja erityisesti se, milloin on liikaa ohjelmaa omalla paletilla.

Miksi ongelma? No siksi, että mä oon semmosta burn out -tyyppiä. Teen, teen ja teen ja sitten vaan oon kauheen väsynyt. Jossain vaiheessa tulee semmonen vauhtisokeus kyllä. Äiti on sairaslomansa aikanaan viettänyt ja varottelee jatkuvasti, että kannattaa oikeesti vaan relata tarpeeksi. Mitä vastuullisempaa työ on, sitä enemmän täytyy tietosesti vaan ottaa vapaa-aikaa.

Ja se vapaa-ajan tarvittu määrä on jotain paljon enemmän ku mitä työelämän edustajat meille haluis sallia :S

_____

Meinaan mökkeillä kesällä. Toki kavereiden mökeillä, omaa ku ei oo. Tai no on isin naisystävällä, mutta en mä isääni kännäämässä jaksa mennä kattoon. Rasittava ajatus.

Mökki, kirja, sangriaa, kavereita...olemista. Huokaus.

Elämä näyttää ihan hyvältä oikeastaan.

...ja mun uudet ei-mopsimaiset aurinkolasit tekee musta aika seksyn... :P

Vaatekauppiaski päivitteli ajan kulumista ja katteli mua hetken ja sano, etten oo vanhentunut lainkaan. Oikkei, vaikka oliski vaan mun luottokortti mielessä sanottua :)

Mut joo, skumpat ja kaikki semmoset odottelee kesänviettäjää. Töitä on vielä pari viikkoa, ja toivottavasti sitten vielä ennen koulujen päättymistä joku sijaisuus tulee, jotta saa vähän ekstra euroo. En valita vaikka loma-aika olis toukokuun lopusta elokuun puoleen välii.

Ah, takaisin järjestemään eteistä ja symbolisesti omaa arkeaan.

Mopsi out (ah, ku tyhmästi sanottu, mutta mähän oonki vähä pölö)

3 kommenttia

Splenetic

13.5.2010 23:29

Mikä on Type-kirjan koko nimi ja tekijä? Kirja nimittäin kuulostaa juuri sopivalta lisäykseltä mielenkiintoiseen mutta täysin sekavaan lukulistaani. :)

mopsi22

14.5.2010 07:12

Type Rules! The designer's guide to professional typography. Strizver, Ilene. Second Edition. ISBN: 0-471-72114-X

martin

15.5.2010 23:06

Mukawaa luettawaa.