• mopsi22

Näkemystä

Kävelin tohon naapuriin instrumentariumiin. Kokeilin eri kehyksiä varmaan puoltuntia ja just ku olin luovuttamassa, otin käteen yhet vähän oudot ja tökkäsin päähän. Ja kas, nehän olivat oikein kivat!

Sitten vaa valittee aurinkolasit kaupanpäälle vahvuuksil ja sain samoin tein peruutusajan näöntarkastukseenki.

Tuli sitten kerralla hoidettua kaikki. Rahaa meni 368 euroa. Sillä irtos silmälasit ja aurinkolasit (ja aurinkolaseihin vähä heijastamattomuutta ja kovempaa pintaa, polarisointi jäi pois ku en viittiny siitä maksaa...vanhois oli kyl ja kiva oli, mut...).

Mut tuli ny aika erityyliset! Nykyset on harmaat teräksen väriset, uudet on ruskeeta muovia ja aurinkolasitki on isot pilotit (!), joita en ois kuvitellu päähäni ihan ekaksi, vaikka aika vapaalla aatelmalla laseja kaikista tyylisuunnista kokeilinki.

Ja tykkäsin instrun palvelusta, asiallista ja semmosta kivaa mun tyyliin vähän semmosta, no asiallista eikä mitään huonoo läppää yritetty heittää, mutta mun huonolle läpälle hymyiltiin kiltisti :)

_____

Huomenna olis pesistä, enkä osaa viheltää sitä. Nooh, jos luette uutista lynkatusta opesta, nii se oon mä.

_____

Jotain positiivistakin: kelan takaisinperinnät saa vähentää verotuksessa :D

____

Ja joo, ehkä sitten pitkin hampain laitan väikkärin telakalle. Ajatus siitä, että annan aivojeni luvalla irrota siitä, antaa mahdollisuuden vaikkapa lukea joku hyvä kirja töiden jälkeen, hyvällä omallatunnolla vieläpä. Ehkä se sitten vaan tarvitsee nauttia elämästä, niinku aboa sanoi. Enkä mä ny laakereillani oo maannu, painan töitä koko ajan ja oikeestaan helmikuusta ollutki koko ajan töissä. Ainaki niin hemmetin väsynyt on, että jotain on tehnyt.

Ehkäpä sitten näin. Vaikea jotenkin vain OLLA. Joka iltapäivälle olen yrittänyt järjestää jotain järkevää töiden jälkeistä tekemistä. Sitten voi väsyneenä mennä kotio, nukkua, aloittaa uuden päivän jne.

Viikot menneet mukavasti. Sitten tietysti tajuaa, että miksi sitä aikaansa yrittää tietoisesti kuluttaa, kun voisi nauttia siitä vain oleilemallakin. Aivotyö, kuten väikkäri, ei siihen anna mahdollisuutta, sillä se on aina takaraivossa, mutta jos siitä ottaa lomaa, luvallista, niin ehkä sitten.

4 kommenttia

Riquman1990

11.5.2010 09:03

"Jotain positiivistakin: kelan takaisinperinnät saa vähentää verotuksessa :D"

Ai saa vai? Jos sä oot saanu esim. opintorahaa vuodessa 2500 e, josta menee veroo ja josta on takasinperintää esim. 500 e, ni sillon Kela oikasee jälkikäteen verottajalle, et sä oot saanu todellisuudessa sen 2000 e/vuosi. Ei ne mitään ylimäärästä vähennystä anna, en mä ainakaan oo koskaan saanu ja oon saanu takasinperintälappusen, jossa perittiin yli 300 e liikaa maksettuu tukee... Asumislisästä ei mee veroo, joten sitä ei myöskään Kela ilmota verottajalle.

mopsi22

11.5.2010 19:52

mjoo, vuonna 2005 (?) muuttunut joku laki. kela ilmoittaa siis verottajalle sen, kuinka paljon olet takaisinperittävää maksanut. mulla on opintorahaa joku 2000 peritty takaisin, mutta vähennyskelpoista on vain 450 euroa, jonka olen siitä viime vuonna takaisin maksanut.

asumislisä ei ole verotettavaa, joten sitä ei voi myöskään vähentää.

tää on automaationa tapahtuvaa, eli kela ilmottaa verottajalle. mulla on esitäytetyssä ilmossa kohta: "3.3 Muut vähennykset / Kansaneläkelaitos, opintoraha, Takaisin peritty määrä".

Riquman1990

11.5.2010 21:01

"mulla on esitäytetyssä ilmossa kohta: "3.3 Muut vähennykset / Kansaneläkelaitos, opintoraha, Takaisin peritty määrä"."

Mulla ei ainakaan ollu ilmotettu erikseen mitään vähennystä, vaan se oli ilmotuksessa vähennetty suoraan verotettavasta tulosta. Mä sain todellisuudessa 2200 e, mut Kela oli ilmottanu verottajalle 1900 e eli mun maksama takasinperintä oli vähennetty mun saamasta tulosta.

mopsi22

11.5.2010 21:35

hmm, oon huono näissä. Mulla siis kela ilmoittaa, että mopsi on takaisinperittävää maksanut vuonna 2009 450 euroa. verottaja laittaa sen sitten verovähennyksiin, eli saan tolta summalta verot takaisin. takaisinperitty summa oli paljon suurempi, mutta se on ositettu. tuo 450 on se, mitä olen maksanut vuonna 2009 ositetusta summasta takaisin ja näin ollen se on vähennyskelpoista (ja kela ilmoittaa sen automaatiolla).