• mopsi22

Ranneliike ja uskontokeskustelut

Noksun kanssa parannettiin maailmaa kolmen punkun voimin (neljäs ja ainoa, jota olisimme halunneet maistaa, oli selvästi korkkivikainen :( ). Nyt näin aamutuimaan, neiti noksu näyttää sangen hehkeältä juuri kömpiessään pedistään keittämään minulle kahvia :P

___________________________________________________________

Otsikkoon palatakseni, keskustelufoorumin otsikot viittaavat enemmän ja enemmän homouden ja uskon(non) sekä kirkon väliseen suhteeseen. Onko aihe vain pinnalla vai onko uskontoon liittyvät asiat jotenkin vereviä homojen keskuudessa. Seuraan keskusteluja yleensäkin vähän sivusilmällä sen tarkemmin paneutumatta niihin. Kuitenkin välittyy vaikutelma, että uskonto (tai kirkko tai usko, mistä nyt puhutaankin milloinkin) herättää tunteita erityisen paljon ranneliikkeen keskustelijoissa.

Minun puolestani tämä kirjoitus on paremminkin vain huomio, ei kannanotto keskustelujen sisällöstä. Jotenkin vain, aiheen ei kiinnostaessa minua, kaipaisin muunkin sisältöistä keskustelua vaihteeksi.

2 kommenttia

L. Vääräsääri

27.8.2008 15:40

Olen ihmetellyt samaa.

Simsalabim Jim

28.8.2008 09:15

Luulisin, että uskonto on pinnassa sen vuoksi, että kirkon edustajat erityisesti ovat tuoneet esille nuivan suhtautumisensa seksuaalivähemmistöihin. Monessakaan muussa järjestössä ei näytä esiintyvän yhtä jyrkkiä mielipiteitä meitä vastaan. Kirkko on myös tärkeä organisaatio, koska suurin osa suomalaisista on sen jäseniä. Ei ole yhdentekevää, millaisia kantoja kirkko ottaa.