• mopsi22

Quote (joo, näitä alkaa taas tulla ku luen...)

"Olemassaoleva yksilö kykenee tajuamaan minuutensa vain vieraannuttamalla itsensä. Hän etsii itseään ympäröivästä maailmasta vieraassa hahmossa, ja tämän hahmon hän omaksuu."

de Beauvoiria...

Runollista. Ihminen omaksuu sen hahmon, jonka hän ottaa irtaantuessaan itsestään ja etsiessään itseään ympäröivästä maailmasta.

Miten näen tuon oudosti niin, että etsiessään itseään irtaannumme itsestämme ja Itsemme on se, joka irtaantuu itsestämme, siis se hahmo, joka irtaantuu meistä. Stellaaa? sä tajuut näistä jotai...

6 kommenttia

kesäpoika

17.2.2009 17:15

Hmmm.. no pitäähän ihmisen osata katsoa itseään ulkoapäin ymmärtääkseen kuka on. Ja sitten samaistua kaltaisiinsa. Samaistumisen kautta löytää itsensä. Niin mä tän ymmärsin ja niin sen ymmärtäisin muutenkin.

?

pelsepuuppi

17.2.2009 19:22

mä nään ton sillee et kandee kokeilla uutta tyylii tai hiusvärii kevään kynnyksel. et vaikkei o koskaa ajatellu et olis ruutukuosien ystävä tai pystyis get away with black hair ni kokeilee. kattoo miten muut reagoi ja on askeleen lähempänä omaa todellista itseään. esim kaikki tietää mun fiksaation merimiehiin ja samal halveksunnan brittei kohtaan. nythän mä haluisin blondaa tukkani ja olla agyness deyn kopio ja seilorin turun sataman hepsankeikka. you know what i'm trying to say? et tavallan pysyy uskollisena itellee ja sil identiteetil minkä on rakentanu mut on kuitenki valmis tesmaa uusii juttui ja omaksuu itellee vieras hahmo (jopa britin) ja kattelee elämää eteenpäi.

mopsi22

17.2.2009 19:32

:D

on parturi huome ja aattelin laittaa uutee kuosii koko karvakasan. toi o iha kiva ajatus. tavallaa vetää itelleen uutta ihoo päälle ja kattoo miten ihmiset suhtautuu siihen ihoon sen ihmisen päällä, jonka ne (luulivat ainaki) tuntee...vois aatella et kattoo vähä, miten ihmiset suhtautuu...onks niitte mieles ristiriitaa sen kans mitä sä oot niitten mielest sen kans, mikä iho sulla on sit päällä. epäselvä selostus mult...

oon aatellut, et musta letti ois kiva, mut oon nii blondi luonnostani, lähes ainaki, et tarttis värjätä kulmatki...mut poikkis o iha hot mustii emoihi...:P (must ei kyl emoo saa tekemälläkää :D, en ees omista partakoneeterii...)

pelsepuuppi

17.2.2009 19:47

mullahan on ollu sinällää koko värikartta päässä ja oon sen verran "tumma" eli suomalaisittain ei-vaalee (maantie) et blondil tukal näytän aika iisisti madonnalt who's that girl leffas mut musta tukka taas tykkäis et olis kulmtki kestovärjätty. sit just se et blondattu tukka ja ummat kulmat on klassinen combo ja sit oon kauan haaveillu et tukka tummaks ja blondais kulmat, et negatiivi.

ota tiukka ja asiallinen, shinglattu jakaus ja blondaa pari astet. sit mustaa päälle ja berliinii kerämää joukkoja. toimii aina. AINA.

mopsi22

17.2.2009 22:19

luulen et tyydyn leikkauksee vaa. mut siis kuitenki tyyyyystin eri tyyli ku tää seiskytluvun rehutukka, mikä ny suht iisihoitosena, joski isotöisenä, täs rehottaa...inhoon tätä matti-takatukkaa!! aattelin, et vedän takaa lyhyemmäks reilusti mut päältä pitkää...

millikan

18.2.2009 13:03

Tajuaisin tuon niin että se mitä yksilo pitää itsenään ei ole niinkään tarkka kuva niistä omista sisäisistä ominaisuuksista vaan kooste ulkopuolisista elementeistä, joista sopivia yhdistämällä rakennetaan oma identiteetti.

Eli vaikkapa homomies identifoimassa kulttuurista riippuen merimieheen, tukkilaiseen, cowboyhin tai samuraihin...ja vastaavasti jos ympäroivästä kuvastosta puuttuu jonkun osa-alueen identifoinnin kohteet niin nämä puolet itsessä eivät välttämättä pääse kehittymään itsestään (vaikkapa kysymys siitä voiko homomies olla maskuliininen jos kaikki havainnoitavat homot rajoittuvat Oscar Wildeen, Quentin Crispiin, Noel Cowardiin ja muihin dandyihin ja Tom of Finlandista ei ole ikinä kuullutkaan...)