• mopsi22

Kaupunki- ja maalaiskoulun se pieni ero

Samalla intensiteetillä kysyttyä:

Kaupunkikoulun oppilaat:
"Ope, ooksä homo?!"

Maalaiskoulun oppilaat:
"Ope, tota, onks sulla geeliä hiuksissa?!"

Ne ovat ne pienet erot...

___

Ei mennyt yhdellä kaverilla tänään uinti oikein putkeen. Porukka kun on iso, jaoin sen kahtia. Ensin tytöt pelailivat lastenaltaassa vähän viestileikkejä ja minä vein pojat isoon altaaseen uimaan. Kierrosta saivat vetää niin paljon kuin jaksoivat. No, siinä sitten kun oltiin altaaseen menossa, sanoin, että saa hypätä altaan päästä ja lähteä siitä uimaan.

Hyppelyä, opettajan kastelua ja muuta kivaa. Sitten tuli viimeisenä kaveri, joka nousi hyppypaikaille ja kun häntä vilkaisin, niin kauhea tärinä ja itkuparku siinä menossa.

Toki ope kysyy, että mitä nyt, ja kaveri alkaa siinä sopertaa, ettei osaa uida. Opettaja siinä sitten lohduttelemaan, että ei tietenkään tarvitse hypätä isoon altaaseen, jos ei uida osaa, että pienten altaaseen vaan.

Opettaja toki oletti, että neljäsluokkalaiset mahdollisesti a) osaisivat jo uida ja b)eivät meinaisi hypätä uimataidottomina syvään altaaseen...

No, opettajan hukutusyrityksen jälkeen lähtöä tehtäessä menin pukuhuoneeseen valvomaan, että nassikat vetävät kledut päälle vauhdilla, kun bussikin odottelee. Tämä samainen kaveri siellä sitten vääntää itkua, kun ei saa avaimellaan kaappia nro 6 auki. Ysikaappi aukesi kyllä avaimella, mutta siellä ei vaatteita ollut.

Ope siinä sitten käskee kääriytyä pyyhkeeseen siksi aikaa, kun avainta metsästetään. Paskat kaapit olivatkin, jotenkin oli väärällä avaimella saanut väärän kaapin auki. Huokaus. No, oikea saatiin auki ja vaatteet kakaroille kaikille päälle.

Viimeisenä kukkana kedolla, kauniissa parijonossa bussille marssiessa, yksi nassikka vielä kysyi bussin ovella, että mihin tämä kaapin avain laitetaan.

-Juokse nyt viemään se vaikka tonne uimahallille, mistä sen saitkin, hophop.

Huokaus.

No lapsuus on trauma ja oppiminen kriisi :)

Muuten oli oikein mukavaa uimassa. Meni meikäläiseltä ku vanhalta tekijältä. Oppilaille ei tarvinnut huutaa altaaseen tai edes ärsyttää muita pillin puhaltelulla. Käsimerkeillä mentiin ja opekin yllättyi, miten hyvin ne toimivat.

Nyt sitten olenkin huomisen sairaslomalla, kun ääni on ollut koko viikon menossa kauas pois.

Kröh.

3 kommenttia

Torontosta

13.11.2010 03:13

Katselet niita komeita poikia uimashotseissa. Miksi siella taytyy kouluissa menna uimaan? Ja alastautua? Ei kaikki pojat halua nayttaytya/kehtaa muiden nahda heita puoli alastomana.

mopsi22

13.11.2010 08:46

No, oppilaani ovat 10-vuotiaita, joten eipä ole katseltavaa, muuta kuin sen verran etteivät huku.

Miksi täytyy mennä uimaan? Opetussuunnitelmassa määritellään, että jokaisen koululaisen tulisi oppia uimaan. Meillä on paljon vettä täällä ympäriinsä :)

Riquman1990

19.11.2010 22:29

Onks nimimerkki Torontosta tosissaan?

Tuskin Mopsi kuitenkaan mikään pedofiili sentään on, joten tuskin jotkut ala-asteikäset aiheuttaa sille "sellasii" kiusauksii. Eikä Suomessa uimahalleissa uida alasti, vaikka suihkussa ja saunassa ollaankin alasti - tytöt ja pojat tietysti erikseen.

Ja mitä tulee vähän vanhempien kundien kattomiseen, niin ei kai kukaan täysjärkinen menis uimahalliin muutenkaan katteleen ketään kieli pitkällä?