• mopsi22

In touch with reality

Joo.

Olen viettänyt liian aktiivista elämää. Eilinen sairaspäivä yksin kotona.

Lost it.

Sen lisäksi, että vähän kipeäkin oli vielä, on niskat ja selkä jumissa, kun ei ole jumppaan tiistain jälkeen päässyt. Tuohon kun yhdistää sen, että yhtäkkiä pitikin vain istua kotona toimetonna, vaikka hukkuu hommiin ja sosiaalisiin tapahtumiin, nii vähemmästäkin alkaa päänalueen verenkierto häiriintyä.

Today I've got time and effort put aside to compose Mopsi again.

Tekisi mieli mennä kotipuoleen käymään, mutta ehkä vasta huomenna. Lepolepo, I know.

Eilinen oli kyllä outo, sanoisinko liskojen päivä. Ihan vähän sekava olo ja ... outo olo :s

Tänään sitte takaisin todellisuuteen. Olen näemmä viettänyt niin paljon muiden ihmisten seurassa, että alkaa yksinoleminen tuottaa vaikeuksia. Tiedä sitten onko tämä(kään) toivottava kehityssuunta. Ehkä se on ihan tervettä ja ehkä se tuottaa vaikeuksia vain, kun tulee sairasloman myötä yllättäen ja sotkee kaikki kuviot.

Ennen kyllä osasin vain olla...

Keitän kahvia, sijaan vuoteen ja nautin vähän aamupalaa. Sitten laittanen musiikkia ja yritän epätoivoisesti päivässä käydä läpi kirjallisen saksan kielioppia, joka on sinällään säännönmukaista, mutta säännöt ovat vain helvetin monimutkaiset. Kuten aina kieliopinnoissani, tyssää tämäkin sanaston puutteellisuuteen.

Pieni epilogi vielä kielen opiskelusta (sama pätee musiikkiin). Miksi opiskelemme koulussa ensin kielioppia ja muutamia sanoja ja kielen rakennetta tai musiikissa lähdemme nuoteista ja teoriasta? Oman kielemme opimme KUUNTELEMALLA JA JÄLJITTELEMÄLLÄ ja vasta sitten siirrymme paperilla erittelemään sitä.

Miksei vierasta kieltäkin voisi opetella samalla tavalla? Ihmiselle luonnollisemmalla tavalla? Musiikinopetuksessa on kai siirryttykin enemmän korvakuulolta soittamiseen ja musiikin tuottamiseen ennen tai vähintääkin suurissa määrin samaan aikaan kuin opetellaan teoriaakin.

Oma märkä uneni kielen opiskelusta olisi mennä ko. maahan taitavan opettajan kanssa, joka lähtisi päivittäin kanssani ulos ja kertoisi minulle mitä sanoa missäkin. Kuunnella kieltä käytettävän ja ehkä tankata sanastoa. Vasta kun olisi tukeva sanastollinen pohja ja kieli virittynyt korvaan, voisi lähteä purkamaan sitä osiin. Voi kuinka helppoa silloin olisikaan liittää kieliopin monimutkaisuudet johonkin valmiiseen kehykseen!

Nina Simone's Feeling good....