• mopsi22

Hormonilevottomuus

Huoh, open pää särkee, niska särkee, humisee korvien välissä ja silmätki särkee. Särkee aivot.

Kutosia olis kolme päivää. Maanantaiaamu ja sijainen ja hormonilevottomat esiteinit ottivat ilon irti sitten :S

Ekan tunnin jaksoin sanoa, vaikka jo tiesin, että siitä ei ole hyötyä. Pari kuvista meni ihan ok, kun jaksoin kiertää luokkaa ja palautella sählääviä oppilaita (=poikia) omille paikoilleen. Atk-luokassa istuivat kivasti ja kuuntelivat musaa vääntäessään musan diaesityksiä.

Äidinkielen tunti ja open suoni repes. Tapanani on joka tunnin alussa nostaa oppilaat seisomaan omille jaloilleen (ei nojailla pulpettiin), pistää porukka hiljaiseksi ja lopettaa kaikki liike ja ääni luokasta. Rauhoittaa porukan hyvin.

Äikän alussa seistiinkin sitten 10 minuutta :S Hiljeni lopulta vain alkaakseen uudestaan heti kun persiit menivät penkkiin. Jaoin palautelomakkeet ja kun ei kiltisti sanoen mennyt perille, huusin lopulta sakin hiljaiseksi. Tai sellainen matalalata vedetty kova ääni (ei niinkään kurkku suorana huutamista).

Hiljeni, vähän tehokkaammin kuin luulinkaan, mikä oli tietysti positiivista. Käytin äkisti syntyneen hiljaisuuden saarnaamiseen siitä, että "on se nyt kumma, kun ei osata olla hiljaa...koko päivän blaablaa". Sitten lopputunnin käytin siihen, että jokainen liikahdus ja pihahdus sai opelta nopean sormiosoituksen ja kovaäänisen "Suu kiinni!"- tai "Istu alas"-kommennon.

Jäi siitä sellainen maku, että häsläävät huomennakin, mutta olen saanut jonkinlaisen jalan kurioven väliin, jonkinlaisen "ai se hermostuu oikeestikin"-otteen.

Joskus se vain täytyy polttaa käämi, joskin taidokkaasti sillee rauhallisesti (ei saa oikeasti suuttua, sitten on peli menetetty totaalisesti).

Jälki-istuntoja en jakele, se on periaate. Niistä ei ole iloa kurinpidossa, olen todennut.

Ihan kiva porukka tääkin sakki on, huumoria kukkii ja naapuriluokka muistaa mut syksyltä (ja homovitsit lentelee ilmassa...). Homoudesta totean vielä, että se provosointi, mitä oppilailta tulee, on jotenkin paljon enemmän aitoa kiinnostusta kuin yritystä olla hauska saati loukata. Kutosille homous on outo ilmiö. Oli kuitenkin outoa, miten jotenkin kutoset naapuristakin tulivat juttelemaan ja olivat mukavia, siis tulivat vaan chättäämään siihen mun kanssa, open kanssa, sijaisen kanssa. Jotenkin, aikuismaista ja outoa 12-vuotiailta, mutta iha positiivista :)

_____

Kutosilla on reaaliaineetkin vähän eri luokkaa. Aamu alkoi heti yhtälöiden kertaamisella ja epäyhtälöt huomenna (muistaako joku näitä, yläkoulussa itse vasta lukenut tällasta). Muita aiheita ovat äidinkielessä lauseet, lauseenjäsenet, fysiikassa sähkö, bg/mt oseania ja uskonnossa Etelä-Amerikkalainen elämä ja uskonnot. Aikasta paljon asiaa siis, noin niinku alakouluun. Joutuu opekin oikeesti vähän kattoo, että mitä siellä kirjassa onkaan. Hence raahasin 10 kiloa opeoppaita kotityöksi. Ei se ykkösten kanssa ketjuvirkkaaminen Risto Räppääjän tahtiin niin kamalaa ole(kaan) ;)

____

Teetä.

3 kommenttia

Rokkihomo

15.3.2010 18:00

"Joskus se vain täytyy polttaa käämi, joskin taidokkaasti sillee rauhallisesti (ei saa oikeasti suuttua, sitten on peli menetetty totaalisesti)."

Jep!
Suuttumisen performointi kasvatuksellisessa mielessä muttei 100% rehellisesti kumminkaan on minulle tärkeä tapa myös IRL eli "ihan oikeassakin" elämässä, ja ihan aikuisten kesken...

martin

16.3.2010 01:19

Vihreää teetä? Joka tapauksessa varmasti hyvää! Juon nyt itsekin.

Oletko jo syönyt mämmiä?

Splenetic

16.3.2010 17:59

Miksi ei saa suuttua oikeasti? Miten niin peli menetetty? Itse muistan omilta kouluajoilta sen, että opettaja jota pelättiin sai luokan myös hiljaiseksi. Minulla se oli uskonnonopettaja, jonka aihe ja sen käsittely olivat aivan päin helvettiä (tai siis...), mutta odotin tunteja aina innolla, koska tiesin jo etukäteen että siellä olisi ihanan H-I-L-J-A-I-S-T-A.