• mopsi22

Ojasta allikkoon

Mopsi on vähän rikki kolmen päivän sijaisuuden jälkeen. Kova meteli, oma huutaminen (sillä sitähän se on kun joutuu puhumaan kovaa) ja yleinen sähläys verottava aivoja. Pää särkee puolessavälissä päivää. Onneksi on ohi tämä sijaisuus kutosilla.

Otan omaa vapaata to-pe, on sitsitkin tiedossa ja kaikkea. Pää täyteen. Pieni vannominen, ettei enää vaativia opetusryhmiä.

Tänään menin töistä - sangen freesinä...- haastatteluun kk sijaisuuteen, joka olisi toukokuussa. Näin siellä:

"Hei. Jaahas, sinä olit siis pätevä. Harvinaista, kun yleensä nämä sijaiset olleet epäpäteviä. Vai Raumalta valmistunu, niinhän minäkin. jaadijaadi.

Olisi siis tämmönen kk sijaisuus, vilkas kuudesluokka, yksi semmonen oppilas, joka on sitten aina mukana, jos jotain on tapahtunut. Lähinnä on sellaista rautaista otetta jo karnevaalikevättunnelmissa olevasta kutosluokasta, joka jo toinen jalka ulkona menossa yläkouluun. Sijaisesta tietysti ottavat vielä kaiken irti. Ihan hyvä ryhmä, muutamaa täytyy vähän katsoa, että tulevat kouluun, ja laittaa viestiä jos eivät tule, että kotonakin tiedetään.

Tähän kuuluisi myös 31 hengen kutosten poikien liikunta ja teknistä muutamakin tunti, vapaavalintaista taisi olla teknistä kolmosillekin.

Vähän semmoinen porukka, että täytyy pidellä näpeissä ja sitten katsoa mitä oppivat siinä ohessa.

Että tällainen, kiinnostaisiko"

Öh...joo (=ei, mutta pakko kun haluaa rahaa).

Kuukausi on pitkä aika, mutta toukokuu, joten toisaalta voi käyttää palkintona rentoa menoa. Voi olla, että aivo halkeaisi kyllä, tai jos onnekkaasti käy, stemmaa porukan kanssa hyvinkin.

____

Nyt olin yhtenäiskoulussa ja täytyy sanoa, että niin hieno ajatus kuin ylä- ja alakoulun samassa rakennuksessa pitäminen onkin, ei se oikein toimi. Ajatus lienee se, ettei enää ole "siirtymää" koulusta toiseen ja että opet eri asteilta ovat enemmän tekemisissä.

Lähinnä kuitenkin teinien meno tarttuu nuorempiinkin ja kokonaisuudessaan koulu on rauhattoman oloinen, iso, meluisa ja jotenkin vähän epämiellyttävä.

Kyläkoulut kunniaan.

____

Hyviäkin uutisia tänään kyllä (sen lisäksi, että tuurilla on loppukevääksi kaksi pitkää sijaisuutta):

-ei lukukausimaksuja (joka oli kuollut ajatus jo syntyessään) tulla esittämään työryhmän mietinnössä
-yle-vero/maksu Lindénin toimesta seuraavan hallituksen murheeksi
-Pepsi co. vetää kaikki sokeroidut juomat ala- ja yläkouluista pois maailmanlaajuisesti ja Coca Colakin ala-kouluista. Diabetes kuulemma niin iso onglema. Imagoasia toimii terveyden hyväksi ja hyvä niin

____

Nyt, Poirot ja hermolepoa.

___

edit: Ja niin, sen verran ollut ärtynyt, että joka kerta keskittynyt, kun on sanonut: "nyt suu kiinni", koska päässä soi koko ajan "Turpa kiiinniii!".

Noh, tuossa sitten heikkona hetkenä lipsahti se yhdelle oppilaalla, kun sanoin, että nyt turpa kiinni. Moka :9