• mopsi22

English monograf

Englanninkielinen monogragiahan siitä väikkäristä sitten tulee. Mutta ensin tutkimussuunnitelman laadintaan. Pitäisi olla tiukka 10-12 sivunen paketti koossa tammikuun loppuun mennessä.

Muutama oli kuulemmä jätetty pois syksyllä, eli kaikki halukkaat eivät päässeet. Onneksi meitin lempiproffa istuu päättävässä elimessä. Hiotaan semmonen tutkimussuunnitelma, että irtoo opintopaikka.

2h keskustelusessio, josta oli rakentavasti vähintään puolet meidän aiheen pohdintaa. Valtavasti tuli uusia näkökulmia, joista saanemme ystäväni kanssa rakennettua nätisti kaksi eri väikkäriä, vaikka pääaineiston keräämmekin yhdessä. Se laaditaan niin, että siitä riittää molemmille pohdittavaa. Kuitenkin luulen, että ainakin omalta osaltani suoritan vähän omia lisätutkimuksia itseäni kiinnostavista kysymyksistä.

Kumma kyllä, vaikka on sellainen olo, että voi nyt vittu mihin suohon itsensä survoo, niin positiivisella fiiliksellä eteenpäin. Pitkä lenkki tää on, ensi jalat kylminä ja vituttaa, sitte vertyy ja juoksu kulkee ja viimisenä on ihana kotiinpaluu ja rentoutuminen.

Kyllä tää tästä joskus valmistuu :)

___

Kas kun sattui sopivasti outo tiedosto koneeni syövereistä vastaan. Lienee Cygnaeuksen lausumaa ja jossain esseessä käyttämini lainaus. Sopii vähän tähän ja oikeastaan vähän tuohon männäbloggauksen aboan kommentiinkin:

"Niin, kylväkööt Suomen kansakoulunopettajat sydämen yksinkertaisuudessa, pyhässä vakavuudessa ja puhtaassa rakkaudessa, vaikkapa heidän tietomääränsä olisivat vähäisetkin, niitä toiveiden siemeniä, joista uusi henki on nouseva kansamme keskuuteen, henki joka antaa voimaa lihan ja himojen yli, sytyttää valoa pimeyteen ja antaa tietoa ja voimaa vastustamaan ja voittamaan kylmä ilmanala sekä vähitellen viljelemään köyhä maamme siveellisesti sivistyneiden asujanten onnelliseksi kodiksi."

Erityisesti tuo vähäiset tietomäärät lohduttaa. Hienoisesta vanhahtavuudestaan huolimatta tuossa ja koko Cygnauksen tuotannossa on ajatuksia, jotka ovat vasta nyt tulossa koululaitokseen. Mies, joka laitoksen loi, oli oikeillä jäljillä ajatustensa kanssa siitä, miten ihmisiä pitäisi koulussa kohdella ja miten heidän oppimistaan tulisi tarkastella ihmislähtöisesti, mutta jälkeenpäin tulleet poliitikot ovat romuttaneet kauniit ajatukset. Nykyään ne jäävät budjettikurimuksen jalkoihin.

Lapsi on pieni, putoaa helposti yhteiskunnan koloista...

___

edit: Voi herran jumala, näillä jutuilla ei isketä nuoria kundeja baarista...

itse asiassa jo totesinkin kerran, että väikkäristä puhuminen ei liene nuoremman kansan silmissä se kaikkein hotein ja coolein juttu...(mutta olen mitä olen)...vanhempi rehtorisherrasmies kyllä kiinnostui jutuistani JA oli vielä varattukin, joten kiinnostus oli ihan älyllistä, mikä sekin on sangen tyydyttävää.

2 kommenttia

martin

8.10.2009 16:56

Menestystä!!!

mopsi22

8.10.2009 17:11

mulla soi korvissa stellan huomautus siitä bloggauksesta joskus kaaauan sitten, kun meitä pyydettiin kamun kanssa osallistumaan tutkimushankkeeseen (joka kuoli silloin jo nopeasti pois...)

"siitä se sitten alkaa"

ja vittu alko :S