• mopsi22

Eleet ja ilmeet ja tositarkoitus

"- Mielenkiintoisinta on havaita ristiriita. Jos ihminen puhuu kauniisti, mutta kroppa kertoo torjumisesta, jää helposti ihmettelemään, että mitä siellä takana oikeasti on, Harri sanoo.

Ilmeet ja eleet ovat melko universaaleja. Kädet ristissä rinnan päällä, ohi katsominen tai poispäin kääntyminen ovat klassisia torjunnan merkkejä. "

ylen uutisista: http://yle.fi/alueet/hame/2009/10/suu_voi_valehdella_mutta_eleet_eivat_1117760.html

Itse syyllistyn siihen, että vaikka toisen kanssa keskustelenkin, katson monesti ohi kaverin yli tai muuten vain kiinnitän huomioni johonkin muualle. Kuulen kyllä mitä sanotaan ja tiedostan välittäväni viestin "joo joo, kiinnostavaa....:S", mutta silti sitä teen.

Opettajan dissaan useinkin lapsia sillä, että katson jonnekin muualle, vaikka en väheksyä lapsen asiaa. Vain tapa, josta pitäisi kyllä opetella pois :S

Aika usein kuulen sitä, että en kuuntele. Toisinaan menee asioita ohi, mutta kyse on siitä, että päässäni on usein paljon asioita ja pohdin omiani. Väliin täytyy oikein skarpata, että vaikuttaisin siltä, että kuuntelen, koska vaikka kuuntelenkin, en siltä näytä :S

2 kommenttia

martin

28.10.2009 14:30

Ainakin 90 % viestinnästä on sitä, m i t e n, ei sitä, m i t ä.

mopsi22

28.10.2009 14:41

siksi olenkin siitä niin tietoinen, kun tiedän, että kroppani pettää minun ajatukseni :)

toimin toisin kuin haluaisin ja viestitän vääriä asioita nonverbaalisesti. joskus näinkin päin...