• mopsi22

Blue-eyed chittychatty

Olen aika avoin blogissani. Vaivaa minua itseäni toisinaan. Mitähän kaikkea kerron?

Sitä sinisilmäisyyttä, josta äitini minua "syyttää" :)

En ole koskaan kyennyt oikein editiomaan elämästäni kertomista. En lörpöttele toisten asioita toisille, mutta puhuessani omistani, saatan kyllä liittää itseeni muita ja muiden tekemisiä. Mitään sen ihmeellisempää en liene paljastanut, mutta olen vain sellainen, hmm, lörppö on huono sana...avoin?

Olen oikeastaan miettinyt, että koska saan turpaani sen takia, noin henkisesti siis. Toistaiseksi ei mitään. Uusi tuttavuus vain hieman oudoksuu sitä, että kirjoitan itsestäni ja samalla hänestä. Ymmärrettävää. En edes ajatellut asiaa, sillä itselleni täällä mutiseminen on niin arkipäiväistä, vähän kuin kahvipöydässä istuisi tuttavien kanssa.

Sensuuri. Ei. Mutta vähän. Sitä miettii pakostakin, että kuinka paljon tiedostamattaan sensuroi itseään, muuttaa sanamuotojaan tms. Tietoisesti tietysti sensuroi, mutta se tiedostamaton, ajatuksen tasolla ja niiden takana tapahtuva, se pohdituttaa. Ja tämä koskee tietysti kaikkea ajattelua, ei vain bloggaamista. Blogatessa asia vain konkretisoituu, koska omat ajatukset muuttuvat tekstiksi

6 kommenttia

Rokkihomo

18.1.2010 21:45

Kun blogailin itse aktiivisemmin, Pölhö koki outona lukea kuulumisiani Rokkihomon blogista. Muistutin hänelle kuten pariin otteeseen parille muullekin taholle, että eivät ne suoraan ole passista löytyvän henkilön kuulumisia, vaan rokkihomokokemuksia, osittain eri painotuksin ja sävyin.

Yleisesti ottaen olen pitkin matkaa sensuroinut joitain asioita, luottamuspohjalta yms, paitsi jos on ollut ns. aivan pakko eli esimerkiksi k*rpinyt iikaa.

mopsi22

18.1.2010 21:51

Mjoo, ja se, että tänne yhtenä hetkenä yhdestä hetkestä kirjotettu juttu ei niinku oo mitenkää välttämättä ajankohtanen enää viiden minuutin päästä. Nää on pysähtyneitä ajatuksia.

Rokkihomo

19.1.2010 00:45

Onnittelut mestariudesta, anyhoo.

Torontosta

19.1.2010 02:52

konkretisoituu ei ole mikaan sana mita se takoittaaa? ei millaan pahalla , en ymmarra. onko se congreetic vai mita? (congreetic sallet defence nahdysta rikoksesta.)
Olen huomannut siella lehdissa ,(ama on muuta asiaa,)etta epaillaan jotakin murhasta jonka joku on nahnyt tapahtuvan. Siina ei ole epaillysta enaan sen pitaisi olla syytetaan, ja sitten oikeudessa tuomitaan.

mopsi22

19.1.2010 06:59

"When writing a blog self-censoreship becomes a more concrete matter..." or something like that

Nermal

19.1.2010 13:35

Minua on myös toisinaan moitittu liiasta avoimuudesta. Vasta äskettäin eräs henkilö varoitteli minua puhumasta yksityiselämästäni, koska "jotkut saattavat käyttää sitä minua vastaan". En kuitenkaan oikein ymmärrä, miten niitä asioita voisi käyttää minua vastaan. Jos salailisin niitä, sitten minua voisi uhata niiden paljastamisella. Mutta kun on avoin ja valmis kohtaamaan asioita silmästä silmään, ei sitä minusta oikein voi käyttää ketään vastaan. Mutta avoimuus voi kyllä herättää ärtymystä joissakuissa, jotka itse eivät kykene vastaavaan avoimuuteen.