Mopsi's

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2010.
Seuraava

Eri

Olin tanssiteatteri Erissä ystävän pikapyynnön siivittämänä. Esityksenä oli Lavatanssit. Aika mielenkiintoinen kokemus tanssiteatterineityselle :)

Esitys oli kiinnostava ja omasta puusilmänäkökulmastani sujuvasti toteutettu. Teemat vaihtuivat sulavasti ja ihan kekseliäästikin mielestäni. Tykkäsin, joskin lienee loppuunmyyty esitys. Peruutuspaikoilla mentiin nytkin :)

____

Olen tässä todennut, kun on pidempi sijaisuus menossa (no, vaan kaksi viikkoa), että kyllä sitä open pöytä äkkiä hukkuu yhteen sun toiseen lippuun ja lappuun. On koetta ja palautettuja monisteita ja lupalappuja ja tiedotteita ja sitä ja tätä :S

Tehokas lajittelujärjestelmä ja mapitus tullee siis olemaan tärkeässä osassa, jotta pöytä pysyy siistinä.

Lauantaina pitäisi meikäläisen vielä kärvistellä, kun on koulupäivä ja opella on sairasloma sunnuntaihin asti kirjoitettuna. Eipä tuossa mitään, kun tulee vain 13 oppilasta paikalle, mutta niinpä tulee sitten 5 huoltajaakin. Sateen sattuessa joudun koko päivän viihdyttämään oppilaita ja vanhempia. Toivottavasti on ulkoilukelpoinen säätila tulossa, jotta koko koulun ohjelmassa voitaisiin pysyä.

Joudun opekokoukseenkin, prkl, eikä siitä ees makseta mulle...

Mutta kiva koulu, voisin olla tolla töissä. Semmonen maalaisjärkinen paikka, jossa reksi hoitaa hommansa ja kaikki opettajat on kivoja ja juttelee ja heittää semmosta vähän rankempaakin läppää. Ei mitään kympin tyttöjä opeina sievistelemässä, vaan kunnon maatalonemäntiä ja -isäntiä, niinku hyvässä merkityksessä :)

____

Eipä tuota vapaatakaan juuri ole, kun on perjantai ja lauantai töiden lisäksi buukattu siskon muuttoa varten :S

Missähän vaiheessa NUKUN?! Kesällä? Ei, silloin teen VÄITÖSKIRJAA, prkl.

Nautinnollista...

Nojoo, oma nakki, oma nakki...


duunimoka

Hemmetti, jäin valvomaan yhtä jälki-istuntoa ja kas, ennen ku huomasinkaan (jälkkäri oli jo lähteny aikaa sitten) olin käyttäny 1,5 h vapaa-aikaani työasioihin, tarkemmin sanottuna matikankokeiden korjaamiseen.

Eieieiei, ei näin. Olisin voinut hyvin korjata kokeita tuntien aikana. Mitä mä nyt ilmasta työtä menin tekee. Voivoivoi, huono omatunto ;)

No on vähä, ei tällä palkalla raadeta turhaa olleskaa. Aivot kuitenki tekee suunnittelutyötä koko ajan, jote pitäs jättää fyysinen tekeminen ainaki pois.

Mut ihan kivaa opena olla. Oon kuulemma kiva ku opetanki jotain. Edellinen sijainen ei kuulemma opettanut mitään :)

Ja ai että mikä järkytys osalla, ku totesin, että kyllä joo, opeki meikkaa välillä (ja ei, tää ei ollu duunimoka :)


Crash

Suren ihmisiä, jotka Tupolevin kanssa maahan tulivat. En sure homofobisia poliitikkoja, jotka Tupolevin kanssa maahan tulivat.

Ehkä muutosta Puolan politiikkaan? Mahdollisesti vain lisää tilaa kriisin seassa hakata läpi homofobista politiikkaa.

Antaas katsoa.


Saavutuksia ja järjestystä

Viemäristä soitettu, mitään ei ole tapahtunut. Haisee. Perkele.

___

Hylly on seinässä. Vielä pitäisi hyllylevyihin silitellä reunanauhaa ja järjestellä kaikki kamat. Neurootikon märkä uni päästä lajittelemaan lokeroihin kamaa. Sain eesmenneen pappani autotallista vuosi sitten noutamani puiset varastolaatikot tuohon hyllyyn! Ovat kivoja, koska niissä on papan kirjoituksia vielä jäljelle. Suksivoiteet-laatikkoon voisi laittaa...

Uusi kuramattokin hieman piristää ja rajaa tilaa. Tyytyväinen olen :)

___

Oon nyt kaksi viikkoa samalla luokalla sijaisena. Kiva koulu, mukavat oppilaat ja kaikin puolin hauskaa. Oppilaille olen nyt sitten vastaillut kysymyksiin tyttö- ja poikaystävistä. Yllättäen pojat ovat olleet kiinnostuneempia. Kiinnostus kyllä katosi, kun vastaukset saivat. Tai katosi, mutta laantui :)

Pitkä keskustelu editoituna:

"onko sulla ollu tyttöystävää"
joo
"onko ollu poikaystävää"
joo
"kumpi sulla on ollu viimeksi, poikaystävä vai?"
joo
"onko sulla nyt ketään?"
ei
"miksei, jättikö se sut?"
eiiii
"jätitkö sä sen?"
joo
"laiminlöikö se sua?"
*ope naurahtaa*
ei
"oliko se rikas, ei varmaa?"
no, itse asiassa, ei se köyhäkään ollut
"miksi sä sen sitten jätit?!"
no ei raha kaikkea merkkaa, elämässä on muutakin

Sitten pojat olivat hetken hiljaa, laittoivat nyrkin mun pöydälle mun eteeni ja totesivat: "laita tohon". Sitten ope gangstana iski nyrkkiä poikien kanssa ja tunsi nyt olevansa hyväksytty ja cool :)

Muutenkin, luokassa pari sählää, mutta jotenkin ton luokan kanssa kemiaa on olemassa. Niitä tuntuu jotenkin, hmm, virkistävän se, että on niin erilainen opettaja sijaisena kuin yleensä on. Omakin ope on ilmeisesti kiva, mutta vanha eläkkeelle lähtevä setä jo.

No, niin tai näin, kiva olla luokassa (ja koulussa), jossa vielä pieniä auktoriteetinhapuilua olemassa opella, mutta jossa oppilailla on älliä päässä ja huumorintajua :)

Reksikin tänään oikein äityi kehumaan, että minäpä hommani hyvin hoidan. Olen vain aktiivisesti hoitanut edellisen sijaisen jäljiltä juttuja ja muutenkin ottanut semmosen "mä oon ope ny"-otteen hommaan. Kyllä pieni kehu lämmittää nuarta opettajaa :9

____

Mussukan kanssa on yhteiselo sujunut mukavasti. Toki vähän toisella ehkä nihkeä olo kun ei ole omat nurkat vaan toisen. Ja ehkä vähän näin yksiössä väsyneenä töiden jälkeen on pientä jännitettä ilmassa. Ja myönnän, oon vähän tarkka ja närpytän ku ei oo kauha siinä, mihin Mä sen yleensä jätän, krhm...rasittavaa kuuneltavaa, uskoisin...

Meikäläinen kuitenkin on ollut suhteellisen stressitön yhteisasumisen suhteen. Ihan kiva huomata, ettei maailma kaadu siihen, että pianotuoli on eri asennossa kuin mihin on tottunut tai kengät vähän keskellä lattiaa. Kasvattavaa suorastaan :)

Sisko on muuttamassa kaksiosta yksiöön erottuaan muijastaan. Valittaa, että kaikki vaikuttaa niin pieneltä. Olen samaa mieltä, mutta toisaalta, yksiöön mahtuu järjenkäytöllä aika valtavasti toimintoja. Mun kämppä on täys juttuja, mutta samalla suhteellisen avara, mukava ja kotoisa (ja siistikin!). Säilytystilaa on kun sen maksimoi ja hakee sitä vähän sieltäkin, mistä sitä ei normaalisti etsitä (vaikkapa kylppärin katonrajaan laitetuista hyllyistä).

Kuutiot käyttöön!

____

Voisin olla sisustusarkkitehti. Luulen, että ammattina se sopisi minulle hyvin.

Tosin, tykkään ihan opettamisestakin, koska vaadin itseltäni sen verran paljon, että voin olla hyvä opettaja siitäkin huolimatta, että opeilta nykyään vaaditaan veden päällä kävelyä ja kymmentä kättä.

____

Työssäkäyvänä on kamalan vähän aikaa ja energiaa tehdä juttuja arkisin :S

Noikin tavarat pitäis tosta järjestää, väikkäriä tehä, lukee tenttiin, mutta kuka helvetti JAKSAA?!

semisti ärsyy


Pihistelyä ja viemäreitä

Oon nykyään vähän liian pihi. Tai no, niinku aelae sanoo, olen normaalin rahankäytön yläpäässä, lähes törsäri vielä.

Ehkä vähän, mutta pihintynyt olen, koska en raaski enää hankkia edes kaikkia "tarpeellisia" asioita, saati törsätä turhaan. Ruokaan kyllä käytän nyt rahaa kun sitä vähän on siunaantunut.

Pitäisi kyllä pysytellä nyt vielä pihinä vaan, kun sen kerran on oppinut, ja nauttia siitä, että rahaa on tilillä, JOS sitä haluaa käyttää. Kivaahan se on kun on plussalla tili eikä tartte miettiä, ottasko maitoa vai jukurttia, ku voi molempia ottaa :)

Piheysaihe tulee siitä, että oon tässä suunnittelemassa lisää tilaa yksiööni. Otan viimeiset kuutiot käyttöön eteisestä, jonka hankalan mallinen seinä peileineen ja patterineen (joka ei ole edes käytössä) tuottaa ongelmia. Ratkaisuna on Elfan hyllyjärjestelmä, jolla saan peitettyä seinän hyllyillä.

Ongelma: haluan Elfaa. Vaihtoehtoisia kiskojärjestelmiä olisi, mutta niiden saatavuudesta ei ole takuita ja Elfaa mulla jo keittiössä on vähän. Maksan siis noin puolet enemmän siitä, että jatkossa voin täydentää hyllyä. Järkevää pitkällä tähtäimellä sen kannalta, että ostan laatua ja lyhyellä sen takia, että halvemmallakin pääsee.

Vetoan kasvatukseeni: osta laadukasta ja harvemmin. Mukaani sen kuitenkin tosta otan. Elfaan olen siis päätynyt. Pihistelen hyllylevyissä sitten tyytyessäni kalustelevyyn eli lastulevyyn. Mussukka remppailee juuri, joten kas, hain sieltä vanhoista kaapeista hyllyt pois. 30 euron säästö tuli siitä. Omahyväinen olo tästä saavutuksesta (sillä budjetti on noin 200 euroa kaikkine säilytyslaatikoineen, joten 30 euron säästö on prosentuaalisesti jo jotain 15 % luokkaa...pikkukiviä, mutta kuitennii...).

Nyt enää jännitän miten pärjään tuon isäni elämää suuremman iskuporakoneen kanssa. Johdot sain jo tarkistettua, ja enää toivon, ettei kannatinpalkki katon yläosassa ole metallia :S

Kuvitan tämän projektin tänne jahka sen saan (toivottavasti huomenna) aloitettua.

Jos ei kuvia kuulu, olen Tyksissä todennäköisesti, poranterä otsassa...

____

Kertokaas viisaat ja vanh...kypsät homot mitä teen, kun kylppärissäni haisee viemäri. Kerros on ylin talossa ja viemärin tuoksu tulee toooodella tunkevasti läpi ja on v o i m a k a s. Mikään viemäriaine ei enää tule kyseeseen, vaan ongelma on muualla, kenties putkiston tuuletusjärjestelmä on tukossa.

Huoltoon vaan puhelua?


Lapsia

Niin, tosiaan, aprillipäivä.

Opettaja-mopsi kauhealla kiireellä ja tohinalla luokkaan, koska vain 35 minuuttia aikaa käsitellä kalan rakenne sisältä ja ulkoa. Vilkkaasti kirjat esiin ja mopsi ihmettelee, missä värilliset liidut ovat. Tarttuu lähimpään valkoiseen, asettaa sen taululle ja vetää viivan.

Tai luuli vetävänsä. Viivan sijaan taulu pysyy puhtaana ja koko luokka repeää nauramaan. mopsilta meni sekunti kunnes tajusi, että oppilaat olivat vaihtaneet liidut liitulakuihin.

Erinomainen aprillipila, totesi opettaja, tyytyväisenä siitä, että oppilailla on keskenään niin hyvä henki, että pystyvät tekemään opelle noin hyvän(tahtoisen) ja huumorillisen aprillipilan.

Henkilökohtaisesti mopsia ärsyttää, ettei edes tajunnut, että on aprillipäivä ja sen lisäksi ei ollut osannut odottaa (mikä tietysti tarkoituskin) mitään pilaa. Olin vähän hämilläni...noloa.

_____

Katsoin juuri animaation Up, se elokuva siis, jossa papparainen kiinnittää taloonsa muutaman ilmapallon ja up he, or they, goes!

Elokuva oli yllättävän kaunis. Samaan aikaan surullinen ja iloinen. Nauroin ja vähän kyyneltä välillä silmässä. Nättiä animaatiota, miellyttäviä ja suloisia hahmoja (inhimillisiä...) ja muutenkin oli sellainen meikäläisen hieman mielikuvituksellinen elokuva. Suosittelen.

Onnistuneesti oli lasten maailma ja viaton suhtautuminen kaikkeen saatu partiolaispojan hahmoon - ja itse asiassa papparaisenkin.


Seuraava