• mopsi22

Lapsia

Niin, tosiaan, aprillipäivä.

Opettaja-mopsi kauhealla kiireellä ja tohinalla luokkaan, koska vain 35 minuuttia aikaa käsitellä kalan rakenne sisältä ja ulkoa. Vilkkaasti kirjat esiin ja mopsi ihmettelee, missä värilliset liidut ovat. Tarttuu lähimpään valkoiseen, asettaa sen taululle ja vetää viivan.

Tai luuli vetävänsä. Viivan sijaan taulu pysyy puhtaana ja koko luokka repeää nauramaan. mopsilta meni sekunti kunnes tajusi, että oppilaat olivat vaihtaneet liidut liitulakuihin.

Erinomainen aprillipila, totesi opettaja, tyytyväisenä siitä, että oppilailla on keskenään niin hyvä henki, että pystyvät tekemään opelle noin hyvän(tahtoisen) ja huumorillisen aprillipilan.

Henkilökohtaisesti mopsia ärsyttää, ettei edes tajunnut, että on aprillipäivä ja sen lisäksi ei ollut osannut odottaa (mikä tietysti tarkoituskin) mitään pilaa. Olin vähän hämilläni...noloa.

_____

Katsoin juuri animaation Up, se elokuva siis, jossa papparainen kiinnittää taloonsa muutaman ilmapallon ja up he, or they, goes!

Elokuva oli yllättävän kaunis. Samaan aikaan surullinen ja iloinen. Nauroin ja vähän kyyneltä välillä silmässä. Nättiä animaatiota, miellyttäviä ja suloisia hahmoja (inhimillisiä...) ja muutenkin oli sellainen meikäläisen hieman mielikuvituksellinen elokuva. Suosittelen.

Onnistuneesti oli lasten maailma ja viaton suhtautuminen kaikkeen saatu partiolaispojan hahmoon - ja itse asiassa papparaisenkin.

1 kommentti

Torontosta

3.4.2010 03:25

Hyvaa pitkaa viikonloppua. (Easter)