Mopsi's

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2009.
Seuraava

Pari päivää puristusta

Saksan tentti olisi helppo. Pitäisi vain opiskella. Ihan peruskielioppia ja harjoitustentinkin saimme. En vain ole tässä kuukauteen katsonut kirjaan päinkään.

Uuden kielen oppiminen on prosessina vaikea. Itselleni, enkä liene ainoa, on vaikeaa alkaa vain käyttää kieltä, vaikkei sitä osaakkaan. Puhua siis. Haluaisin oppia saksaa, mutta miten sekin parhaiten onnistuisi? Lähteä muutamaksi kuukaudeksi johonkin työleirille jauhamaan tätä kieltä? Etsiä saksalainen mies?

Olisi samana päivänä tentin kanssa aikuiskasvatuksesta esityskin. Sen sain onneksi valmiiksi. Totesin esitystä läpikäydessäni, että minulla on aiheesta paljonkin sanottovaa, joten ongelma ei ole liian niukka esitys, vaan päin vastoin liian laaja. No, voin jättää joitakin asioita avaamatta ihan niin konkreettisesti.

Huomasin kylllä, kun kämpässäni yksin heiluin ja käsilläni paasasin aiheesta, että pidän sellaisen esitelmän tai luennon pitämisestä, johon on edes säällisesti (saati hyvin) valmistautunut. On mukava puhua aiheesta, josta kokee voivansa antaa toisille jotakin ajateltavaa.

Ja mitä pituuteen tulee (tällä hetkellä mennee ehkä noin 30-40 % yli ajan, 20 minsaa on raja, mulla ehkä 25) niin minun esityksenihän on kaikkein tärkein ja voin ottaa vähän ylimääräistä aikaa. Opeajattelua, niinku boy84 totesi.

Nuo pakettiin ja torstai-iltana voinkin sitten ottaa rennosti. Sitä ennen, saksaasaksaasaksaa, hammaslääkäriä, autohuoltovarauksia, postituksia, stressiä, ikeaa, jumppaa (emmää ny jaksas taas, vaikka kivahan se olis ne endorfiinit saada muusta ku karkista näi kahen viikon sairastelun jälkee) ja vaikka mitä muuta.

Nyt yritän omaksua 170 sivua saksaa tässä, öö, tämän päivän aikana :S


Seuraava