Mopsi's

Näytetään bloggaukset tammikuulta 2009.

Lihalla ja rasvalla kuorrutettua vesi-vehnäseosta

Vehnäjauhoja (grahamjauhoja, vehnäleseitä yms.), vettä, kuivahiivaa, suolaa ja reilusti öljyä. Sekotellen ja ohueksi pellilliseksi kauliten. Ohueksi!

Tomaattikastikkeeseen viitisensataa grammaa tomaattimurskaa, pari purkkia pyreetä, valkosipulinkynsiä (ainakin 5), basilikaa, oreganoa, mustapippuria. Sauvalla soseeksi ja keitellen 10-15 minsaa (ei oo pakko, mutta kiva keitellä vähän kasaan, nesteitä pois).

Kastike pohjalle, pestoa sinne tänne, maustamatonta paistettua kanan fileesuikaletta, ananasta (josta on käsin puristettu mehut kokonaan pois), aurajuustoa, oliiveja (jotka vedellä huuhdeltu ja valutettu) ja voissa paistettua (ja myöskin valutettua) sipulia. Juustoksi emmentalia ja kermajuustoa (fiftyfifty). Mausteeksi juuston alle basilikaa, oreganoa ja mustapippuria (chilikään pahaa olle).

Pelti 250 asteiseen uuniin, ekat 6-7 minsaa ihan alatasolla (ehtii pohja kypsyä ennen kuin täytteiden nesteet lähtevät liikkeelle; tekevät pohjasta helposti kostean) ja sitten loppuaika, cirka 10 minsaa, keskitasolla. Lopuksi voi vielä heittää ylimmälle tasolle minuutiksi pariksi, jotta juusto saa kunnolla väriä ja rapeutta.

Tärkeintä on ohut pohja, joka saa kypsyä ennen täytteiden nesteiden irtoamista. Toinen tärkeä on sopiva määrä täytteitä; ei liikaa.

Ja näin on hyvä(t) pitsat tehty.


Sisko sivaltaa

Ei se lepakko vaan tää tilastoihme (mies, nainen, kaksi lasta: tyttö ja poika, omakotitalo, kaksi autoa (toinen farmari, toinen paku, uusia ja volkkareita) ja purjevene).

Ku laitoin, että voiko olla ärsyttävämpää ihmitä ku sellanen joka ei tiedä ettei tiedä, nii sisko sano että on: ihmiset joiden mielestä sinä et tiedä jotain, vaikka tiedätkin tietäväsi.

Hmm'mmm truu :D


Vammaisuuden historiaa - kaikin puolin

Aah, vähemmän itsestäänselvyyksiä tässä oppaassa...autuasta...huomaa, ettei ole varhaiskasvatusihmisten kirjoittama (sori ny vaan, te vaan leikitte lasten kanssa kuurupiiloa...:P)

Idiotismista ja heikkolahjaisuudesta, hulluudesta, vammaisuudesta jne.

"Heikkolahjainen käyttäytyy kuin terve eläin, mutta psykopaatti kuin irrationaalinen eläin." ~Parcelsus

Viksuu..

Lueskelen siis Vammaisuudesta...tää jauhaa ekat 60-70 sivua historiaa, raamatunajoista rotuhygieniaan...ihan kiinnostavaa sinällään, mutta ton 20 sivua raamattuläpinää ois voinu tiivistää: "vanhassa testamentissa jumala oli ilkee ja loi vammaset rangaistuksena vanhemmille/yhteisölle ja uudessa testamentissa vammaiset nähtiin sitten mukaan yhteisöön otettaviksi, joita pitää auttaa jotta pääsee taivaaseen"

..mutta sen verran akateeminen elitisti oon, että tän kirjoittajan teksti - raamattuläpinää lukuunottamatta - uppoo paremmin ku toi varahiskasvatuksen erityiskasvatus (joka oli selvästi varhaiskasvattajien kirjoittamaa läpinää tyyliin: auto on auto ja punainen autokin on auto...hohhoijaa!

...elitist

apinat.fi

-> voi lähettää ilmaisia tekstareita 5 kpl päivässä (joskin mainoshäntä tulee jokaisen perään)

Laskeskelin, että jos lähetän vaikka kolme sellasta tekstaria päiväs tästä koneelta, jotka muuten laittasin kännyst meneen hintaan 7 snt tsipale, niin se tekee vuodessa 70 eppua ja rapiat säästöä puhelinlaskussa :D mikä o melkein mun koti- ja oikeusturvavakuutuksen hinta...

katos mopsia, babysteps towards a new order of economy...tosiasillisesti siis verrastan ton 3 laatikkoo kohtuullista punkkuu :D Sehä on sii ainaki 12 pulloo!

Hyvähyvä

Tänään pitäs noksukin nähä, mitä se nyt siltä ruttuselta koiraltaan ehtii enää ihmisiä nähdä :[, treffata illemmalla sussus. Nähty viimeks sillo ku viikset oli must ja naisille oli alushameet...Mitähän sillekin kuuluu? Opiskelee kuulemma :P uskoiskos?

dodii...toi vammaisuuden historiaa sopis kyllä mun bloginiki kuvaukseksi, ei sen puoleen...sen verran oo itteeni paskoilla ajatuksillani rampauttanu..josko lopettas nyy myrtsistelyn ku kevätki tulee ja aurinko paistaa (ja poikaystävällä niin lyhyt pinna, että se raivoo munki puolesta, oli kyseessä sitte hipasu naamaa ja meikin naarmutus tai III-maailmansota - noilla ei paljoa eroa reaktion voimakkuutee :P:P)

_______________________________________________________

Oiskohan ihan perseestä ku kattelin mollin sivuja, siis työkkärin, nii hakee jollekin varustamolle kesäduuniin työnjohtoharjoitteluun. Ei ollu muuta vaatimusta ku vähintään 3 vuaden korkeakoulutusta (siis keskeneräistäki). Toivoivat tietty teknisen alan osaajia, mutta oon mä gradun sentään johtamisesta tehny, että jotain tiedän siitä. En mä työvuorolistaa osaa tehä, mutta toi oiski harjoittelijan duuni, eli varmaan käytännös toimivan työjohdon assistenttina toimimista....paperin pyörittelyy...vois olla ihan kiva paikka opetella duunii..pitäiskö hakee kundit ja neidit ja kaikki siltä väliltä ja ne jotka on kundeja, mutta käyttäytyy ku leidit? Opinions, voiko opehumanistigaylla olla mitään järkee mennä machourosten keskelle duunaan työjohtotehtäviin? häh?


A new day, a new life

...and a new pot of coffee...

Odd, cause being all hypered up by the contents of my thermos, It actually made me feel kind of good, happy almost...relaxed. Boyfriend seemed to notice that I was a bit more jolly than usually :P

Mutta helvetti, takasin originaaliin

Joo, kahvista tuli hyvä olo, oudosti. Köyhän jannun hieronta ku ensin vetää tärinään asti kahvia, ööbaut pannullinen hitaasti sippailen (stailista kupista, täytyyhän tääkin addiktio jotenkin perustella, saati salonkikelpoistaa) ja sitte ku o sopiva tärrä ja meno ja jami päällänsä, vaihtaa punkkuu, joka sit sillee kivasti relaksoi ne tärisseet lihakset. Bueno combo.

_ _ _

Aboa hieman yrittää tuolla valistaa kasvatusalan (riisto)palkoista :) Kai niillä sitten VOI elää, jos oikein kovin yrittää...vaikka onhan sitä jo Aboan iässä vähän ikälisääkin kertynyt ;);)

Are gays as sensitive about their age than women are?

_ _ _

I'll tackle the intresting world of crime and it's sociology...whoopi fuckin' daisies

Thänk gaad ystävättaremme puhaltaa huomenna stadin suunnalta piristämään iltaamme...Mahtaa olla aawww ja vau, kun näkee, miten Suome Turus o gay paikkoja silmänkantamattomii...

Muuut until then, gotta readandreadandreadandhangmyselfandread

PSedit: omg, kameleontti iskee, muhun tarttuu pelsen tapa kirjoittaa :)



Vähän kaikkea mikä ärsyttää - liian kofeiinin nauttimisesta aiheutuva turhaumanpoistamisbloggaus(yri

Huoh. Monet perusteokset ovat hyviä, mutta välillä väännetään R A U T A L A N G A S T A tyyliin: "taloudellista valtaa käyttävät ovat taloudellisen vallan käyttäjiä"

AIJJAA?!

Toinen mikä ärsyttää huonoissa teksteissä, on epäloogisuus (tai sitten lukijan tyhmyys), esim:

"Ryhmät muodostetaan jotain tiettyä niille annettua perustehtävää varten, tehtävä on siis ihmisiä ryhmäksi yhdistävä tekijä. Ryhmä itsessään on illuusio, harhakuva. Ryhmästä voimme puhua jos läsnä on kolme ihmistä..jne"

->mitä vittua tuo ryhmä on illuusio tarkoittaa?!
jos ensin selittää että ryhmä on sitä ja tätä
ja sitten sanoo, että ryhmää ei oo vaikka juuri sanonut, että ryhmä muodostuu kun on ihmisiä, joilla on yksi yhteinen asia. Ainoo miten ton vois tulkita on se, että se asia on tärkein ja ryhmä illuusio, mutta sitten kuitenkin sanotaan, että on ryhmä...ei se silloin mikään vitsin illuusio ole.

Ja tuota lausetta ei mitenkään selitellä tai muutenkaan, se on vain tuolla keskellä. Raivostuttavaa.

Lisää:

"erityislapsen kasvatus vaatii joustavuutta"

Nou fucking shit!!!

vittua tämmösiä saatana perusläpysköitä...tuskastuttaa lukea itsestäänselvyyksiä, jotka täytyy kuitenkin luettelonomaisesti tietyssä formaatissa osata KOPIOIDA tenttipaperiin (niuho tentaattori, edellisen tentin perusteella ainakin)

vittuuuuuu....

(mikä turhautuminen?!)

_________________________________________________

And to a more pleasent note, life doesn´t always suck...

samson, not Delilah, samson

(ja olen kyllä ihan selvänäkin, huolimatta tästä sokeltelusta)

_________________________________________________

Ihmiset, jotka eivät tiedä olevansa tietämättömiä, ovat perseestä (mutta tätä olenkin jo käsitellyt). Totean vielä, kun minäkin katsoin tuota ohjelmaa kirkosta (mikäsenytoli), jossa toimittaja oli liittynyt luterilaiseen kirkkoon ja haastatteli (ylirauhallisia jumalan sanan ja rauhan löytäneitä) pappeja. JuhaniVllä taisi olla aiheesta ketju.

Sekin nuori blondi ensin sanoo, että raamattu suoraan sanoo homouden olevan väärin ja siksi uskon itsekin niin. Naispappeuden kohdalla hän on kuitenkin TULKINNUT raamattua niin, että naiset pappeina eivät olekaan väärin (karrikoiden, en muista mitä se ärsyttävä pimutsu oikeastaan lateli, oli sen verran epäloogista paskaa).

No, toisen kohdalla tulkitaan, toisen kohdalla ei; MITEN ITSELLE PARHAAKSI NÄHDÄÄN. Mätä instituutio koko kirkko, ei voi muuta sanoa. Maksan vielä siitäkin ilosta, että valtio kustantaa organisaation, joka kirkollisveron kerää...miksi siitä maksan, että kirkon ei tarvitse itse maksaa verojensa keräämisestä?!

Mitä tai ketä vielä käyttäisi lyömäsäkkinä?!

_________________________________________________

Kelalta ei vielä laskua...

Poikaystävä haluaa viedä mut syömään opintolainan kunniaksi. Sen lisäksi, että olen irstas vanha setä, joka hamuaa vain lihallisia iloja, niin nyt sitten vien poikaparan rahatkin...nekin kurkusta alas ;D

_________________________________________________

Äitimuori jaksaa yllättää: "Niin, oisko sulla jotain kirjallisuusehdotuksia tms. homoudesta, ku haluaisin lukea". Dodiii, niihän se kesällä sano, ku dekaappiuduin (tosin sisko jo aikaa sitten tullut ulos, 10 vuotta sitte), että hän ei ymmärrä mitä homous on, ei se ole koskaan kuulunut hänen elämäänsä. Hän haluaa oppia, mikä on positiivista. Opettjana olen suorastaan ylpeä. Siitä, kuinka paljon elävästä elämästä voi oppia kirjasta, en osaa sanoa mitään. Toisaalta, itse olen nyt viisi vuotta istunut opiskelemassa lasten kasvatusta kirjoista, joten...

Noh, poistiivista, että haluaa oppia. Go mommy!

_________________________________________________

Kuudes kuppi kahvia ihmiselle, jolla on refluksi...

Ei hyvä...join lasin punkkuakin...ja söin currylla maustettua risottoa...vielä ei-hyvempi...yksi maha se vaan on....

_________________________________________________

Taas yllättäviä tutkimustuloksia: liian vähäinen uni vaikuttaa luovuuteen ja aivojen työskentelytehokkuuteen...

Oliko jotain uutta?!?

Nokia toteaa, ettei ole tuloksia kännykän säteilyn haitoista (kuten ei ollut tupakan epäterveellisyydestäkään aikoinaan). Nooh, miten päin vain, tuotahan nyt voi perusteluna käyttää molempiin suuntiin: älä käytä ku ei tiedä; käytä vaan, ei oo osoitettu mitään haittaa.

_________________________________________________

En tule koskaan tienaamaan tarpeeksi opettajana! Jos saan peruspalkkana 2400 € josta maksan veroja esim 600 €, jää käteen 1800 €. Tuosta kun maksaa vuokran 450 €, jää käteen 1350 €. Tuosta lainanlyhenn ykset esim. 350 €, netti+puhelin+sähk+kotivakuutus= cirka 80 €/kk, jää käteen enää noin 900 euroa kuussa.

900 euroa, 5 vuoden korkeakoulutuksella! Saatana tuu mitään...

Tolla rahalla pitäis sitten kestää kitisevät kakarat ja vielä enemmän kitisevät vanhemmat? Kuka helvetti kehtaa ees ääneen ihmetellä, että miksi opettajat katoavat alalta parin vuoden jälkeen työhön astumisensa jälkeen. Idiootit

_________________________________________________

Kansanedustajille pitäis määrätä pakollinen pukeutumiskurssi. Läskit vanhat äijät istuvat ikivanhoissa puvuissaan, paidankauluksen napit napaan asti auki ja solmio miten sattuu. Tyyliä! Edustatte hitto ylintä päätösvaltaa maassa! Luojan kiitos, nuorempi polvi edes jotenkin on kiinnittänyt asiaan huomiota. Masentavaa, joskin pinnallista.

_________________________________________________

Pinkit skumppakuulerit ovat loppu stokkalta :(

Bf osti mulle sarjaan kuuluvat lasinaluset...ja on himoinnut itelleen sitä kuuleria. Ei oo...vitti...

Mitä vielä?!

*Who wants a piece of me?! Who?!*

*tärisen...oiskohan siis aika keittää kahvia LISÄÄ? :D




- The world is a cold place -

Streets and wondering people,
cold shoulders passing by,
empty minds and desperate hearts,
one is lonely amongst them,
feeling feeble.

Pushed by others,
tossed around,
clubberd by cold shoulders,
no warmth and shelter to be found.

The world is a cold place,
and the warmth in us almost always hidden away,
show it to people,
bring it out to light the day,
'cause if we don't even try,
we all shiver and die.


Things change

Asun suht korkealla. Näköala ikkunastani on mukiinmenevä katsoen kauas kaupungin ylikin.

Katson ulos, aurinko paistaa ja lumipeite valaisee. Käännän selkäni ikkunalle, teen pari minuuttia töitä koneella ja katson taas ulos. Koko maailma on muuttunut harmaaksi ja sankka lumipyry täyttää ilman. Minuutissa muutos. Things change...

_______________________________________________________

Vuosi sitten räpiköin itseni ja elämäni kanssa. Elämä oli sekaista ja näköalatonta. Yksinäistäkin kai. Aloin epäröiden tutustua uusiin ihmisiin ja elämänalueisiin. Nyt, vain vuotta myöhemmin, lyhyt aika elämässä, minulla on ihana poikaystävä, opinnot rullaavat hyvin eteenpäin, asun mukavasti Turun keskustassa ja minulla on monia mahdollisuuksia käytettäväksi tulevaisuudessa. Things change...

_______________________________________________________

Lauantaina olin onneton, eilen onnellinen, tästä päivästä en vielä tiedä. Things change...

_______________________________________________________

Käännän pääni bloggauksen päätteeksi. Lumipyry hälvenee. Sininen taivas palaa takaisin. Things change...