• mopsi22

Lihalla ja rasvalla kuorrutettua vesi-vehnäseosta

Vehnäjauhoja (grahamjauhoja, vehnäleseitä yms.), vettä, kuivahiivaa, suolaa ja reilusti öljyä. Sekotellen ja ohueksi pellilliseksi kauliten. Ohueksi!

Tomaattikastikkeeseen viitisensataa grammaa tomaattimurskaa, pari purkkia pyreetä, valkosipulinkynsiä (ainakin 5), basilikaa, oreganoa, mustapippuria. Sauvalla soseeksi ja keitellen 10-15 minsaa (ei oo pakko, mutta kiva keitellä vähän kasaan, nesteitä pois).

Kastike pohjalle, pestoa sinne tänne, maustamatonta paistettua kanan fileesuikaletta, ananasta (josta on käsin puristettu mehut kokonaan pois), aurajuustoa, oliiveja (jotka vedellä huuhdeltu ja valutettu) ja voissa paistettua (ja myöskin valutettua) sipulia. Juustoksi emmentalia ja kermajuustoa (fiftyfifty). Mausteeksi juuston alle basilikaa, oreganoa ja mustapippuria (chilikään pahaa olle).

Pelti 250 asteiseen uuniin, ekat 6-7 minsaa ihan alatasolla (ehtii pohja kypsyä ennen kuin täytteiden nesteet lähtevät liikkeelle; tekevät pohjasta helposti kostean) ja sitten loppuaika, cirka 10 minsaa, keskitasolla. Lopuksi voi vielä heittää ylimmälle tasolle minuutiksi pariksi, jotta juusto saa kunnolla väriä ja rapeutta.

Tärkeintä on ohut pohja, joka saa kypsyä ennen täytteiden nesteiden irtoamista. Toinen tärkeä on sopiva määrä täytteitä; ei liikaa.

Ja näin on hyvä(t) pitsat tehty.