Scherzo-journalism

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2008.

Sunnuntaireeniä

Huh.
Kävin salilla pitkästä aikaa!
Angiinatauti hellitti ja kuumetta ei ole ollut moneen päivään, joten uskallauduin spinningiin ja salille. Tuntui uskomattoman hyvältä!

Tässä taudin aikana ja alkuvuoden reissuputkessa on kerennyt myös vyötärönympärys kasvamaan.
Kävin joulun jälkeen salilla kehonkoostumusmittauksessa, tuolloin, 7.1. tulokset olivat tällaiset.
Pituutta 178 cm
Painoa 89,6 kg
BMI (painoindeksi) 28,3
Rasvaprosentti 20.0%

Personal trainerin mukaan rasvan määrä on vielä "normaalilla" tasolla, sillä miesten rasvaprosenttisuositus on 11-20%.
Samoi myös, että vaikka BMIn normaalipainon yläraja on 25, sitä ei kannata tuijotaa, etenkään miesten, jos heillä on hiemankin rotevampi ruumiinrakenne.
Kehotti kuitenkin pitämään yllä aerobisen liikunnan määrää ja jatkamaan lihasvoimaharjoittelua. Hänen mukaansa minun meso-endomorfisella ruumiinrakenteellani on tärkeää pitää lihaskuntoa yllä, sillä minulla on luonnostaan isot lihakset, jotka vaativat ylläpitoa ja treenausta. Samalla kun lihaskuntoa pitää yllä, rasva palaa helpommin. Toisaalta, samaan hengenvetoon hän totesi, että olenkin varmaan huomannut, että minun ruumiinrakenteellani ja aineenvaihdunnallani rasvavarastot myös lähtevät kerääntymään helposti... tell me about it.
Tuntuu, ettei tarvitse kuin vilkaista suklaapatukkaa niin kaksi kiloa jysähtää vyötärölle.

Mutta, onneksi aineenvaihduntani tuntuu heräävän nopeasti toimettomuudesta, sillä nyt kolmen-neljän viikon toimettomuuden ja taudinkin jälkeen treenaaminen tuntui yllättävän helpolta!
Toivottavasti myös huomenna....

Projekti: Biitsikuntoon 2015 jatkuu.....


Pääsiäisloma!!!

Tällä viikolla on ollut loma!
Järkyttävän ihanaa nukkua kunnolla, touhuta kotosalla, ja olla vaan!!!

Olen ollut vain aivan järkyttävän väsynyt.
Viime viikon lauantaina tulin Johannesburgista Lontoon kautta kotiin yhden maissa iltapäivällä, 17 tuntia matkustamista... tai no, 21 jos lasketaan automatka ja terminaalissa jonotus.
Sen jälkeen hurautinkin kotopuolessa käymään, eikä se todellakaan auttanut väsymykseen... Siellä oltiin heti kuuden jälkeen taas kolistelemassa keittiössä ja husaamassa sitä sun tätä.
Oli niin ihanaa päästä maanantai-iltana hanin viereen!

Tänään piti tehdä valtava kevätsiivous, mutta jokin ihme basilli iski minuun ja eilen illalla kuume pomppasi ylös ihan tyhjästä...
Noh... eiköhän tämä tästä...


hmm...

Reissatessa tulee mietittyä aina jänniä asioita.
Suomessa on tottunut käytännönläheisyyteen ja siihen, että esim. rakennuksia tehdessä otetaan huomioon mm. energiatalous, ilmanvaihto, kylpytilojen käyttömukavuus, jne, jne...
Etenkin hotelleissa kaikki asiat kärjistyvät.

Saksassa ja muualla Saksan vaikututuspiirissä Keski-Euroopassa hotelleissa noin ylipäätään ei ole mitään järjettömyyksiä, mutta epäkäytännöllisyyksiä kyllä on, kuten esim. vessanpönttö oven takana ja sisäänpäin huoneeseen aukeavat ovet. Ja kokolattiamatoista ei pääse missään eroon, yök.
Mutta kun mennään esimerkiksi tuossa Atlantin syleilyssä olevalle saariryhmälle, jonka asukkaat ovat jumittuneet Viktoriaaniselle ajalle, voidaan jatkaa listaa loputtomiin.
Millon niillä saarilla alettaisiin oppia rakentamaan 21. vuosisadan standardien mukaisia taloja? Ja sama tuntuu jatkuvan täällä entisissä siirtomaissakin.

Täällä (Etelä Afrikassa), missä on pulaa energiasta ja vedestä, jne.. niitä haaskataan surkuttelematta.
Hotelleissa vaihdetaan petivaatteet ja pyyhkeet päivittäin. Euroopassa sentään annetaan asiakkaalle vaihtoehto, että esim. laittamalla pyyhkeen takaisin pyyhetelineeseen siistijät eivät niitä vaihda.
Täällä jokaisessa huoneessa on seinässä massiivinen ilmastointilaite, jonka hyötysuhde tuntuu olevan häviävän pieni. Miksi ihmeessä ei rakennetaisi koneellista keskusilmanvaihtoa ja -ilmastointia?
Koska täällä on lähes koko vuoden kohtalaisen lämmitä ikkunoihinkaan ei panosteta, äänieristyksestä ei ole kuultukaan, puhumattakaan teknisesti kehittyneistä ikkunoista jotka pitäisivät auringon lämpösäteet ulkona ja viileän ilman sisällä ja päinvastoin.

Vettä tuhlataan sumeilematta, että nurmikot ja istutukset pysyvät vehreinä, vessanpöntöt hörppäävät puoli Saimaata kerralla kun vedät nupista.
Miksi ihmeessä uusiin rakennuksiin ei tuoda uutta teknologiaa??? Ei se täälläkään näkemäni perusteella niin kovin kallista ole.

Kaikki olisi saatavilla, kun vaan olisi tahtoa....
HEL-LHR-JNB

Täällä Heathrow...
Jep, kohti Etelä-Afrikkaa ollaan menossa. Tylsää.
Ja vielä puolitoista viikkoa pitää olla reissunpäällä. Saa nähdä mitä kaikkea tulee eteen. Todennäköisesti viikonloppu tulee vietettyä rauhallisesti hotellilla, ellei sitten tule innostuttua ja lähdettyä jollekin järjestetylle reissulle, esim. safarille.

Sitten ei vielä kaikenlisäksi saa nähdä hania melkein kahteen viikkoon! Nimittäin tulen takaisin viikon päästä lauantaina ja hani on silloin siskollaan ja minä meinasin lähteä myös käväisemään kotopuolessa katsomassa vanhuksia.
Sitten on loma!!!!!
Töihin sitten Pääsiäisen jälkeen torstaina...
tai ainakin niin oli suunnitelma...

Ai niin... kävin työhaastattelussa maanantaina ja nyt tämän viikon lopussa tai ensi viikon alussa saa tietää, pääsenkö seuraavalle haastattelukierrokselle!
Olisi taas vallan kiinnostava paikka!
Pikkasen himottaa se paikka nimittäin....

Mutta nyt jää kohta enkkula taakse ja suuntaan kohti Johannesburgia!


Brassailua

Okei.. tämä blogaus ei ole ehkä kovin sovinnaisesta aiheesta mutta avoimena ihmisenä olen valmis kertoilemaan vaikka millaisista asioista :D

Kävin tuossa päivänä muutamana salilla ja jostain syystä minulla oli sinä päivänä vatsa kamalan kovalla. Menin vessaan istunnolle, kun tuntui, että jotain olisi jopa tulossakin pihalle kun olo tuntui vähän tukkoiselta.
Tuloksena oli pari pierua ja jäniksenpapana. Vaikka kuinka pinnistelin, ei mitään sen ihmeempää ilmestynyt pönttöön.
Jossain vaiheessa viereiseen koppiin tuli toinen mies ja housut kinttuihin saatuaan päästi ilmoille kunnon mehevät pierut ja töräytti äänestä päätellen kunnon tortut.
Siinä tuli samalla mieleen melkein huutaa viereiseen koppiin "SENKIN BRASSAILIJA!!!"

Rupesin samalla sitten melkein hihittelemään ääneen kun ajattelin mitä tuo "brassailija" olisi ajatellut jos olisin häntä brassailijaksi kutsunut :-D