• Scherzo

Sunnuntaireeniä

Huh.
Kävin salilla pitkästä aikaa!
Angiinatauti hellitti ja kuumetta ei ole ollut moneen päivään, joten uskallauduin spinningiin ja salille. Tuntui uskomattoman hyvältä!

Tässä taudin aikana ja alkuvuoden reissuputkessa on kerennyt myös vyötärönympärys kasvamaan.
Kävin joulun jälkeen salilla kehonkoostumusmittauksessa, tuolloin, 7.1. tulokset olivat tällaiset.
Pituutta 178 cm
Painoa 89,6 kg
BMI (painoindeksi) 28,3
Rasvaprosentti 20.0%

Personal trainerin mukaan rasvan määrä on vielä "normaalilla" tasolla, sillä miesten rasvaprosenttisuositus on 11-20%.
Samoi myös, että vaikka BMIn normaalipainon yläraja on 25, sitä ei kannata tuijotaa, etenkään miesten, jos heillä on hiemankin rotevampi ruumiinrakenne.
Kehotti kuitenkin pitämään yllä aerobisen liikunnan määrää ja jatkamaan lihasvoimaharjoittelua. Hänen mukaansa minun meso-endomorfisella ruumiinrakenteellani on tärkeää pitää lihaskuntoa yllä, sillä minulla on luonnostaan isot lihakset, jotka vaativat ylläpitoa ja treenausta. Samalla kun lihaskuntoa pitää yllä, rasva palaa helpommin. Toisaalta, samaan hengenvetoon hän totesi, että olenkin varmaan huomannut, että minun ruumiinrakenteellani ja aineenvaihdunnallani rasvavarastot myös lähtevät kerääntymään helposti... tell me about it.
Tuntuu, ettei tarvitse kuin vilkaista suklaapatukkaa niin kaksi kiloa jysähtää vyötärölle.

Mutta, onneksi aineenvaihduntani tuntuu heräävän nopeasti toimettomuudesta, sillä nyt kolmen-neljän viikon toimettomuuden ja taudinkin jälkeen treenaaminen tuntui yllättävän helpolta!
Toivottavasti myös huomenna....

Projekti: Biitsikuntoon 2015 jatkuu.....

5 kommenttia

pelsepuuppi

30.3.2008 16:20

mut oli kiva kuulla tuost painoindeksist, ettei se voi olla totuus. varsinki jos läski muuttuu lihakseks se ei vaan voi toimii.

Druusi

31.3.2008 01:25

Pah! Puppua tuo humpuuki BMIstä!:D
Kaikkihan tiedämme, että jos BMI on yli tietyn rajan on auttamattoman ylipainoinen (vaikka paino koostuisikin lihaksista) :D
Näin Finnairilla ;)

Torontosta

31.3.2008 03:32

2015 haaa kidding ,eh ?

Napalmia

6.4.2008 15:16

Kaikkihan tietävät, että suklaassa on hirveästi rasvaa. Syömistä kannattaa ajatella sillä lailla, että miettii kuinka paljon syö vuodessa joitakin tiettyjä ruoka-aineita esim. chipsejä tms: sitten tajuaa miten paljon menee, jos nyt ostelee kuukausittain vaikkapa olutta paketillisen, mikä on pelkkää hiilihydraattia. Kaljaa ostellaan aivan älyttömiä määriä joka viikonloppu. Käy sutinat lähikaupassa lauantaisin, kun kulmakunnan "alkoholistit" menevät ostelemaan olutta juuri ennen kiinnimenemistä.

Tein Fazerille palautteen, jossa pyysin, että Fazerin sinisestä tehtäisiin light versio. R-kioskeilla on usein 5 eurolla 2 isoa Fazerin sinistä suklaalevyä myynnissä.

Torontosta

7.4.2008 04:21

Syokaa kunnolla kerran paivassa. Tai vahan joka toinen tunti, kokopaivan sanoi minun nutricionist. Teen. Joskus kaipaan KFC chiken breast ja kerran kuukaudessa massaan silla. On niin hyvaa, kuorta ei saisi syoda, siina on paljon cholestorol lisaavaa rasvaa. But hey. Kerran kuukaudessa se ei tapa.