Scherzo-journalism

Näytetään bloggaukset joulukuulta 2008.


Seesteinen sunnuntai

Juttelimmekin tuossa hetki sitten hanin kanssa, että tämä päivä on ollut harvinaisen rentouttava...
Aamulla kävimme pienellä kirpparikävelyllä, Valtterin tungoksessa, Minkä-ihmeenniminen-kirppari-se-nyt-taas-olikaan-siinä-Flemarin-ja-Aleksis-Kiven-kulmatalossa-S-Markettia vastapäätä ja sitten Venla-kirpparilla Flemarilla...
Mitään ei tarttunut käteen, mutta saimme hintahaarukkaa vähän taas enemmän päihimme, kun ensi lauantaina aiomme raahata n. miljoona kiloa tavaraa Valtterin kirpputorille.

Samalla kirpsakka talvi-ilma pienellä viimalla piristi mieltä, ennen pikaista kynttilävaraston täydennysreissua Ikeaan, jossa oli n. 12034002 ihmistä, mutta onnistuimme selviämään sieltäkin pois ennätysajassa, kun tiesimme, mitä olimme hakemassa.

Talvehtivat parvekekukat on peitelty ja kissoja käytetty ulkona taas vaihteeksi.

Kaikenkaikkiaan rentouttavan touhuamisen päivä. Edes Ikean ihmistungos ei tänään tuntunut rasittavan ollenkaan.

Sain kaikenlisäksi joulukuusen raahattua kellarista asuntoon ja jopa koristeltuakin :-)
Juu juu... sitä kuusta ei pitäisi ottaa esiin ennen kuin aattona, mutta mielestäni joulukuusen voi pistää pystyyn vaikka juhannuksena, se on kaunis katsella ja koristelu on jotenkin maagisen terapeuttista :-)
Ja kissatkin tuntuvat tykkäävän! On paljon kaikkia killuvia palloja ja juttuja mitä voi räpsiä... lisäksi kynttiläjohtoja on kiva pureskella... :-P

Nyt ZzZzZzZzzZZzZzzZZZzZZZZzzzzzTäh.. jo joulukuu!!!!

Siis herranjumala tätä ajankulkua, vastahan oli kesä...
Pitäisi siis laittaa kuusi pystyyn kotosalle, olen jotenkin aina tykännyt joulukuusen koristelemisesta ja sen katselemisesta. Ja mielestäni kuusi ei oikein voi olla ikinä liian kitch... pidän jotenkin jenkkityyliin koristelluista kuusista (tietysti rajansa kaikella... pitää sitä kuustakin näkyä sieltä jostain välistä...). Mutta myös perinteiseen suomalaiseen tyyliin, olkikoristeilla, omenoilla, pipareilla ja lippunauhoilla koristelu kuusi on pelkistetyn kaunis :-)
Ongelman tänä vuonna tekevät pikku kisumiukkilaiset... pitääkö kopioida idea Stockalta ja heittää kuusi ylösalaisin katosta roikkumaan?

Kävimme viikonloppuna kiertelemässä hieman kirpputoreja halvat designlasi ostokset silmissä kiiluen ja kyllähän niitä sitten tuli löydettyäkin. Pääosin Kumelan tuotantoa, mutta yksi Wirkkalan pieni vaasi ja oletettavasti Franckin vaasi tarttuivat myös mukaan.. aivan pilkkahintaan, kummatkin 3€... Kumelan maljat ja vaasit maksoivat yhteensä sentään n 50€, mutta määrään nähden edullinen hinta... Snapsilaseja mainostettiin Franckin laseina, jota jo epäilimme kirpparillakin, mutta ne paljastuivat myöskin Kumelan laseiksi, ei hassumpi ostos 12€:lla... :-)