Scherzo-journalism

Näytetään bloggaukset maaliskuulta 2011.

Aivojen aktivoitumista

Näköjään lisääntynyt valo ajaa ihmisen palaamaan vanhoille käyntiurilleen, eli painoin "Lisää Bloggaus" namiskaa. Reilu vuosi näköjään on kulunut edellisestä namiskanpainalluksesta, no eipä tuota blogattavaa asiaa tässä välillä niin kamalasti ole ollutkaan. Katsotaan nyt jaksaako tänne taas kirjoitella useamminkin.

Jotenkin kevät on, ainakin minulle, jonkinlainen mentaalisen heräämisen aika. Keväällä tekee mieli pistää aina elämä uusiksi, hommata se unelmien työpaikka ja auto ja asunto ja vaikka mitä... Saa nähdä mitä tänä vuonna saa aikaiseksi.

Talvilomalla käytiin Wienissä ja Bratislavassa, ihan kiva reissu, joskin talvella Euroopassa matkailu on aina hieman tylsähköä kun kaikki on niin harmaata, tosin eipä ollut turistilaumoja tiellä ja Café Sacheriinkin pääsi jonottamatta kakulle ja kaffelle. Wien on kyllä kaunis kaupunki, mutta hieman tylsähkö ehkä - vanhoja pompöösejä palatseja, kirkkoja ja museoita ja historiaa riittää liiaksi asti ja muutamia mielenkiintoisia uudempia nähtävyyksiä sen päälle, mutta siinä se sitten olikin.

Näissä vanhoissa suurvalloissa tuntuu olevan aina jotenkin pysähtynyt mentaliteetti, kuvitellaan olevansa vieläkin maailmannapoja ja eletään vanhan loistonajan tunnelmissa ja egolla. Toisaalta kyllä Wienissä pitää käydä uudelleen kesällä, jolloin taas tunnelma on täysin toisenlainen ja tapahtumia on paljon enemmän.

Nyt kuitenkin sunnuntain kunniaksi voisi käväistä pienellä ajelulla vaikka Kasvihuoneilmiön suunnassa :-)