Scherzo-journalism

Näytetään bloggaukset huhtikuulta 2009.

Multasormi ja -peukalo melkein keskellä kämmentä

Saatiin hanin kanssa palsta Pakilasta Elontien viljelyspalsta-alueelta, jeeeeeeeeee!

Kohta päästään möyrimään multaan ja toteuttamaan marjapuskavisioita :-D
Mutta mikä tärkeintä, palstalla oli jo vanha raparperi, joka jo innokkaasti tunki ensimmäisiä varsiaan maasta, sekä melkein 10 viinimarjapensasta!
Nyt vain sitten vatukko pystyyn ja muutama karviaispuska ja puutarhamustikkapensas niin siinä on marjat jo valmiina! Samoin palstalla näytti olevan muutama puutarhamansikkapuska, mutta ne näyttivät aika säälittäviltä, joten siirrämme parvekkeella hyvin talvehtineet kuukausimansikat palstalle.

Mitäs muuta... ah joo!
Palstan kulkukäytävän puoleisella sivustolla oli ilmeisesti aika tiheä iirisrykelmä, mikä on tietysti aika komia kukkanen, jos vain puskat ovat elinvoimaiset.
Ja hani pääsee toteuttamaan puutarhurin "kykyjään" palstalla myöskin... hahaaa :D

Parvekkeille sitten ei jääkään muuta hyötykasveja kuin tomaatit, paprikat, ruohosipuli ja persiljaa... tosin kahta jälkimmäistä tulee palstallekin runsaasti.

Terassiparvekkeella olemme jo tehneet kesävalmisteluja. Heitimme ison vanhan lasipöydän menemään ja otimme tilalle pienemmän kovapuisen parvekekaluston, nyt pääsee jopa pöydän ympäri kävelemään.

Lisäksi parvekkeelta häipyy vielä runsas määrä ruukkua ja muuta roinaa kunhan saadaan vähän järjesteltyä juttuja palstalle pääsyn jälkeen...


Lissee kevättä

Tänään saatiin vahvistus, että saimme viljelyspalstan!
Yay!
Pääsiäisen jälkeen tiistaina pääsee katsastamaan vapaiden palstojen kunnon ja toivottavasti pääsee myös vähän valitsemaankin, minkä niistä plänteistä itselleen ottaa.

Meille on jo rakentunut pilvilinna hopeisin ja kultaisin ääriviivoin palstamme fabulöössistä ulkoasusta ja siitä, mitä kaikkea ihania hyötykasveja ja vähemmän hyötykasveja siellä viljelemme :D

Kunhan ensin saisi sen pläntin viljelykelpoiseksi...
Jos se aarin pläntti on ollut parikin vuotta jouten, siellä joutuu kääntämään koko alan uudelle mullalle ja muokkaamaan maan ja ja ja... Hommaa siis tiedossa.
Suotavaa tietysti olisi, jos palstalla olisi valmiiksi pari marjapuskaa ja vaikkapa raparperikin. Ei tarvitsisi odotella paria vuotta kunnon satoja.

Paperilla palstan pohjapiirros on jo selkeä, nyt kun näkisi vielä sen totuuden :D