Scherzo-journalism

Näytetään bloggaukset syyskuulta 2008.

Syksy :-)

Syksy on tullut taas!
Oikeastaan pidän syksystä vuodenajoista eniten. Totta kai kesällä on lämmintä ja ihmiset ovat iloisia ja silloin on yleensä loma. Syksyllä taas ilahtuu aurinkoisista päivistä harmaudessa, kirpeistä aamuista jolloin kirpeä ilma tunkeutuu keuhkorakkuloiden perälle, kun astuu ulko-ovesta kadulle. Puiden värit ihastuttavat, syksyn tuoksu on lisäksi uskomaton.
Kun kävelee vaikka puistikon vieressä nenään tunkeutuvat maatuvien lehtien tuoksu, kostean maan tuoksu ja kaikki muut syksyyn kuuluvat pienet hajuvivahteet. Sienet tuoksuvat torilla, sade tuoksuu syksyllä erilaiselle kuin muulloin ja tuntuukin erilaiselle.
Syksyinen sade on yleensä aika raaka, kun sataa on kylmä, ainakin Helsingissä, ja sateen kalseus tunkeutuu vaatekertojen ja ihrakerroksen läpi luhin ja ytimiin. Lisäksi sadetuuli on sadetta raaempi. Sadeilmallakin on syksyllä parempaa tekemistä kuin sadeilmalla kesällä. Syksyllä voi sateentullen hyvällä omallatunnolla sytyttää kodin täyteen kynttilöitä, käpertyä peittoon ja ottaa lasin (tai pari...) punaviiniä ja katsoa hyvänmielen elokuvia. Kun olisi vain takka, jossa loimuaisi tuli, tunnelma olisi täydellinen :-)

Käynpä hakemassa uuden kipollisen teetä, jotta pieni flunssanalku pysyisi aisoissa...


Muanantai

Hiii!
Pomo on ollut meillä nyt kolme ja puoli päivää ja ainakin päällisin puolin on kotiutunut erittäin hyvin.
Nyt jo testaillaan huushollin sääntöjä. Pompitaan pöydällä, raapaistaan mattoa ja sohvaa ja lähdetään ammuksena karkuun kun pikkaisen heristetään sormea katin suuntaan :-)
Hassu poju.
Ihanan pörröinen, pehmeä, vilkas, rakastettava ja vekkuli velikulta, joka kiipeää aina iltaisin isien viereen nukkumaan ja kehräämään. Tosin vuodevaatteet eivät pidä kissan käsittelystä ihan yhtäpaljon... tarpomiseen kun tarvitaan kynsiä... noh... On se kissa tärkeämpi kuin puuvillasatiinipussilakanat... :P

Lauantaina käytiin Pomon kanssa Hakaniemessä ostoksilla, torilla ja hallissa. Ja arvatkaa kuka keräsi katseita ja huomiota osakseen!
Kalatiskillä (juu tiedetään, ettei eläimiä saisi viedä ruokakauppaan hygieniasyistä...) tuli kommenttia, että kisu tuli hakemaan viikonlopun kalat. Niinkuin tulikin hakemaan :-)
Torilla kaikki myyjät olivat myytyjä. Ja Pomo käyttäytyi mallikaasti, katseli ja ihmetteli kiltisti sylissä. :-)
Ja kissan avulla saa kylkiäisiä myyjiltä :P

Ette ikinä sitten arvaa minkä parissa koko viikonloppu sitten menikin :-)
Kattia paijatessa :-)