Järkeviä deittisaitteja?

Onko suomalaishomppelille tarjolla mitään deittipalstoja, jotka eivät olisi täynnä "43v ukkomies haluu munaa" -ilmoituksia? Iskuri.net on täynnä noita, city.fi puolestaan on hyvin hiljainen. Qruiser.comin ongelma on, että ihmiset eivät kerro itsestään kovinkaan paljoa. Missä voisi ihan oikean vakituisen poikaystävän haluava poju parittaa itseään verkossa?
Oman kokemukseni mukaan qruiser on kaikkine puutteinekin paras. Ylipäätänsä millään deittipalstalla ihmiset eivät kerro paljoakaan itsestään, mutta qruiserissa tuo nyt ainakin onnistuu, jos haluaa kertoa. Itse en keksi mitään järkevää sanottavaa itsestäni, joten luotan vaan kuvien ja yksinkertaisten henkilötietolistojen voimaan, krhm. Netissä nyt on muutenkin aika vaikea tuoda esille oikeaa luonnettaan.
  • 3 / 31
  • JohnnyFinland
  • 23.1.2007 0:52
Saksalaisperäisessä gayromeo.com:ssa on koko joukko suomalaisia, pelkästään helsinkiläisiäkin yli 800.
  • 4 / 31
  • vaeltaja2006
  • 19.4.2007 9:02
Saksassa tuli keväällä ilmi tällainen tapaus. Kolpingwerk on vähän kuin NMKY: katolinen järjestö tarjoaa nuorille asuntoja. Frankfurtilaisen kolbingerk-asuntolan johtaja irtisanottiin, koska joku järjestöstä oli löytänyt johtajan ilmoituksen Gayromeossa (saksalainen gay-väen kontaktipalvelu). Hänellä oli siellä oma profiili, ja hän, 53-vuotias mies, haki 18-28-vuotiasta seuraa seksideitteihin. Kolpingwerk irtisanoi miehen.

Asia meni oikeuteen. Tällä viikolla Frankfurtin työoikeus on todennut irtisanomisen laittomaksi. Gayromeon profiili ja seuran haku ei vaikuta miehen työpanokseen. Kolpingwerk on toista mieltä. Heidän mielestään miehellä on kasvatusvastuiuta. He vievät asian ylempään oikeusasteeseen.
(Spiegel)
  • 5 / 31
  • vaeltaja2006
  • 21.4.2007 0:55
Kolpingswerkin jutussa on nyt käynnissä toinen kierros. Katolinen työnantaja Kolpingswerk hävisi oikeudessa, mutta nyt se käy työntekijänsä kimppuun maineenmustaamiskampanjalla. Mm. työntekijän nimi on kerrottu tiedotusvälineille.

Saksalainen homo/lesbojärjestö LSVD muistuttaa, että jos katoliset työnantajat Saksassa irtisanovat kaikki homotyöntekijänsä, voi tulla henkilökuntaongelma.
Onko täällä enää yhtään keskustelua, joka ei vähitellen kääntyisi siihen mitä ulkomaiset lehdet ovat asiasta tai asian tiimoilta kirjoittaneet...
  • 7 / 31
  • vaeltaja2006
  • 22.4.2007 16:15
Tämä keskusteluketju oli jo ajat sitten hiljentynyt, joten puhalsin siihen uutta henkeä. Mutta ei näköjään ole sopivaa.
  • 8 / 31
  • audinkopoika
  • 22.4.2007 16:57
Kyllä se kaikki noissakin onnistuu, siis koodis(iskuri), citys ja qruiserissa. Itsestä se on kiinni, miten lähestyt katsomaasi sopivaa ihmistä. Ei se tarvitse heti tapahtua, ensin pitää tutustua toisiin, jotta muodostuisi, sitten se kiinteämpi suhde, kun se oikea löytyy. Feikkejä on jokaisessa chatis ja deiteissä, suosittelen varovaisuutta ja tarkistamista ensin. Hyvää onnea kaikille etsintään, jotta jokainen löytäis sen oman, kuten minäkin vielä joskus. Kyllä se voi tulla vaikka vastaan tänään kadulla..ei sitä tie ikinä :D
  • 9 / 31
  • vilhelmi
  • 22.4.2007 20:23
No varmaa saattaa onnata missä tahansa deittipaikassa ja muuallaki. Mut enpä voi kyl sanoo, et mitää järkeviä tyyppejä oisin netin kautta tavannu -- päinvastoin. City ja qruiseri on tullu testattua ja ei tartte testata sen enempää. Sen verra sekoo sakkia noissa tuntuu liikkuvan.

Veemäisin juttu täs on kyl se, et mulla loppuu ideat kesken. Mistä ihmeestä sitä oikee rupeis ettiin puolisoo? Sexii ja "no-kattellaan-ny-tässä" -suhteita ois kyllä tarjolla, mut et tavata ihminen, joka ihan oikeesti ja aidosti haluais tutustua ja ois ees jonkinlaisessa kuosissa tuntuu olevan täys mahdottomuus.
Miksi netin deittipalveluista löytää vain ala-arvoista seuraa? Miksi hyvää, käytettyä autoa on vaikea ostaa? Molemmat ovat niin hyviä kysymyksiä, että tutkijat ovat tutkineet asiaa ja keksineet selittävän teorian, jolle myönnettiin Nobelin taloustieteen palkinto vuonna 2001.

Kyse on kuulemma epäsymmetrisestä informaatiosta ja sen vaikutuksesta markkinoihin. Silloin kun myyjällä on enemmän tietoa kuin ostajalla, ja myyjällä on tarve myydä huonoa tavaraa hyvänä, ynnä muutama muu hankintaa vaikeuttava ehto, ostaja päätyy valitsemaan keskihintaisen tuotteen, minkä seurauksena laadukkailta tuotteilta katoaa kysyntä ja vain huonot tuotteet jäävät pyörimään markkinoille. Anonyymissä nettideittailussa on ilmeisesti vähän sama juttu. Deitti-ilmoituksen laatija ei paljasta itsestään kuin hyviä ominaisuuksia, jotka nekin voivat olla valetta.

Ilmeisesti pääministeri Vanhanen ei tiennyt teoriasta, kun meni haksahtamaan Susan Kuroseen...

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Market_for_Lemons#Online_dating_clubs

Internet on hyvä kauppapaikka monelle tuotteelle, mutta hyviä kävelykenkiä taikka elämänkumppania etsisin muualta. Itse olen tavannut hyviä tyyppejä ihan live-tilanteissa, joissa on myös helpompi väistää niitä vähemmän hyviä.
Itse olen huomannut netissä monien olevan niitä, jotka ulkomaailmassa eivät ole kovin suosittuja. Monien ongelmana on huono itsetunto, vammaisuus tai sitten jokin sairaus. Kirjo on suuri, mutta onneksi helmiäkin on. Jokaisella on toki omat helmensä, mutta niitä tulee usein jaetuksi sioille. Deittisivustoilta olen harvemmin löytänyt järkeviä tyyppejä.
Aikoinaan deitti.net toimi hyvin ja sieltä itsekin kumppanini löysin. Nyt on tullut gayväestön osalle suunnattuja omia palveluja siinä määrin, että on toisaalta jopa runsauden pulaa, mutta toisaalta porukka on hajaantunut. Kasvotusten ihmisiin tutustumisessa on omat hyvät puolensa, joskin pienemmillä paikkakunnilla asuville ja suuremmillakin ujommille siihen rajoittuminen vähentäisi mahdollisuuksia aika tavalla.

Jos on tosissaan verkon kautta seuraa etsimässä, niin profiiliin tai ilmoitukseen kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa. Kuva lisää kummasti yhteydenottoja ja ylipäätään sivulla kävijöitä. Ilmoituksessa olisi hyvä olla riittävästi tietoja, jotta lukijan mielenkiinto heräisi, muttei toisaaltaan liikaakaan. Yksi hyvä kikka on asettua lukemaan omaa tekstiään ikään kuin ulkopuolisena: ottaisitko itse yhteyttä tekstisi perusteella. Vaikka onkin ilmoituksessaan hyvä tehdä selväksi keiltä ei halua yhteydenottoja (varsinkin jos on todennäköistä että niitä heiltä runsainmäärin tulisi), niin kannattaa miettiä miten sen tekee, jottei tulisi karkoittaneeksi kohderyhmäänsä kuuluvia empaattisia yksilöitä.

Mitä noihin deittisaitteihin tulee, niin Qruiser.com (nimestään huolimatta) lienee sieltä tervehenkisimmästä päästä ja sillä lienee eniten suomenkielisiä käyttäjiä.
Minulle äitini opetti, että ei saa pilkata toisia ihmisiä olivat he sitten mustia, sairaita, raajarikkoja, vanhoja tai muuten vain sekaisin. Kerran ensimmäinen poikaystäväni nauroi katketakseen vanhusta, joka kulki koukkuselkäisenä. Minusta se oli loukkaavaa ja suhde meni pian poikki.

Äitini on jo kuollut. Mitähän hän olisi sanonut esim. siitä luettelosta jonka schlager tuossa yllä esitti. Ja se "helmiä sioille", kivasti lohkaistu. Mutta schlager, et ole täällä ainoa, joka latelee totuuksia lähimmäisistään.

Harza ilmaisi asioita hyvin. Kunnioitan.
vaeltaja2006: AIVAN! Niin sama mieltä kanssasi!

Ajattelin ensin olla osallistumatta, mutta mutta... Kyllä kaikkialta löytyy niin järkeviä ihmisiä kun jotain sekoja. Nettissä on ne samat ihmiset jotka tallaa kadullakin. Kuitenkin ruudin takana on paljon helpompi olla vaikka mikä. Moni, tosi moni ottaa esim tietyn roolin neitssä, mutta todellisessa elämässä ovat kaikkea muuta. Virtuaalissa on helppoa tehdä sitä mitä ei uskalla livenä. Myös kuinka moni joku ilmoitus on oikesti, objektiviivisesti laadittu? Jokainenhan laittaa itsestään vaan parhaat puolet, mutta ei niitä huonompia koskaan. + se että monella netin kautta hakevalla (ja muualtakin) on odotukset turhan korkealla. Halutaan sitä ja tätä ja pitää olla täydellisyys. Eihan kukaan ole. Monen myös kannatta kattoa peiliin ja miettiä, onko vika itsessään vai deitissä. Kuinka monella on asenne "eihan minussa ole mitään vika, mutta ku toi..." ja sit se "vika" onkin siinä että ihmisellä saatta olla väärä paita päällä, tai hän joi väärä merkistä teetä trehveillä. Omat tavat ovat omia, mutta se ei tarkoita sitä että muiden pitäis elää niitten mukaan. jokainen toimii omalla tavalla eikä se tee ihmisestä huonompaa tai parempaa.

Mutta alkuperäisen kysymyksen. Itse ku en hae mitään muuta kun vaan juttuseuraa, ehkä jopa uusia ystäviä, muttei sen enempää niin rakentavammat keskustellut ovat syntyneet gayromeossa. Muilla saiteilla, ainakin minulle, ei ole tullut kun sexiehdotuksia. Hassua muuten, kun laittaa profiilin että on varattu niin ehdotuksia satelee ainakin tuplasti, mistäköhan moinenkin johtuu, vai olettako porukkaa että ollaan hakemassa kolmatta?
On muuten aika ikävä ettei ole yhtään saitia missä voisi hakea seuraa, mutta vain ja ainoastaan muussa tarkoituksessa ku sexi...
vaeltaja2006 kirjoitti: "Äitini on jo kuollut. Mitähän hän olisi sanonut esim. siitä luettelosta jonka schlager tuossa yllä esitti. Ja se "helmiä sioille", kivasti lohkaistu. Mutta schlager, et ole täällä ainoa, joka latelee totuuksia lähimmäisistään."

Vaeltaja2006, toivon, että ymmärrät, etten sanonut mitenkään arvolatauksellisena tuota luetteloa. Itse olen vammainen, ja vastauksia olen saanut mm. lievästi kehitysvammaisiksi tietämiltäni ihmisiltä. Samoin moni vaikeasti mielenterveysongelmainen on vastannut ilmoituksiini, enkä aikaani mielenterveysongelmaisten kanssa viettäneenä halua ottaa sitä elämää uusiksi.

Helmiä sioille -ilmaus oli kirjoitettu ilmeisesti liian lähelle tuota luetteloa. Tarkoitan tällä sitä, että meillä on piirteitä, jotka ovat helmiä. Sika on sellainen, joka niitä joko käyttää hyväkseen tai ei arvosta sitten niitä.
vissy nosti esille monta mielenkiintoista itsellänikin mielessä käynyttä asiaa. Vaikka tuossa aiemmin Qruiseria kehuinkin, niin olen kyllä Gaydarissa ja Gayromeossakin tutustunut moniin mielenkiintoisiin ihmisiin. Seksiehdotuksia en muista Qruiserista saaneeni, noista kahdesta muusta kyllä. Ei sillä että minua ehdotukset sinällään kiusaisivat. :)

Homodeittisaiteissa minua on huvittanut hyvin yleinen tapa ilmoittaa etsivänsä muuta kuin seksiseuraa, mutta kuitenkin ilmoituksessa kerrotaan intiimin osan mitta sekä sänkyrooli. Tuosta kyllä helposti lähtee ajatus lentoon. :) Tällä en ehdottomasti tarkoita viitata kehenkään erityisesti.

Muun kuin seksiseuran hakuun tarkoitetulle deittipalvelulle olisi varmasti tarvetta. Palvelu todennäköisesti vaatisi moderointia, mutta mihin vetäisi rajan... Sillä varmasti palvelu houkuttaisi myös pelkän seksiseuran hakijoitakin oletuksella, että sieltä voisi tavoittaa sellaisia, jotka eivät noista muista paikoista seuraa etsi.
Harzan kanssa olen samaa mieltä. Luulen, että ei-seksikeskeiset löytävät yhteisiäkin kiinnostuksen kohteita, jos vain haluavat. Toisille taas on tullut kiinnittyminen seksiin...
  • 18 / 31
  • JohnnyFinland
  • 25.4.2007 13:18
Harza kirjoitti: "Muun kuin seksiseuran hakuun tarkoitetulle deittipalvelulle olisi varmasti tarvetta."

GayRomeo -> Users -> Detailed user search -> Area: South-Finland, For: friendship

Hakutulos: noin kuusisataa profiilia. Samankaltaisia hakuja voinee tehdä muissakin palveluissa.

Hakutoiminnot eivät tietenkään auta, jos uskoo ihmisten valehtelevan, kun he ilmoittavat hakevansa muuta(kin) kuin seksiseuraa. Tuolloin ei auta edes erikoistunut deittipalvelu, paitsi jos palvelun ylläpitäjät osaavat lukea ihmisten ajatuksia.
Noinhan se on, tosin veikkaan että osa vierastaa ylipäätään puheena olleita palveluita ensinnäkin sillä perusteella, että seksiseuran haku on niissä niin korostunutta - ei vain käyttäjiensä osalta, vaan myös käyttöliittymän osalta. Toisekseen Qruiserissa ja Gayromeossa pornolla on iso rooli käyttäjien sivuilla pitämisessä. Qruiserissa paljaan pinnan näkymisen voi tosin estää joillakin selaimilla ja Gaydarissa tuo on oletusarvoisesti tilanne, jollei liity jäseneksi. Siitä huolimatta seksiin viittaaviin asioihin saiteilla törmää. Ei sillä, että nämä minua häiritsisivät, mutta ymmärrän kyllä että monia häiritsee.
Qruiserissa on niin masentavaa se, että lähes kaikki minun silmilleni vetävän oloiset äijät ovat ruotsalaisia. Suomella on sittenkin aika vähän yhteistä Ruotsin kanssa...
Mä olen aina ihmetellyt tätä homojen seuranhaku mentaliteettiä. Jos deitti ilmoituksissa sattuu olemaan kuva mukana. Niin se on pääosin munan kuva. Mä en ainakaan halua seurustella minkään munan kanssa.
Kosti-71 sanoi: "Mä olen aina ihmetellyt tätä homojen seuranhaku mentaliteettiä. Jos deitti ilmoituksissa sattuu olemaan kuva mukana. Niin se on pääosin munan kuva. Mä en ainakaan halua seurustella minkään munan kanssa."

Ei helvetti kun repesin xD Mutta kyllä tota näkyy useissa paikoissa, ei minuakan kiinnostaisi minkään munan kanssa seurustelu.

Munan kanssa ravintolaan, munan kanssa baariin, munan kanssa ulkomaille... Munan kanssa sänkyyn?!
  • 24 / 31
  • JohnnyFinland
  • 5.8.2007 16:04
Kosti-71 kirjoitti: "Mä en ainakaan halua seurustella minkään munan kanssa."

Minun havaintojeni mukaan peniksensä esittelijät etsivät yleensä seksiseuraa, eivät seurustelukumppania.
Johnny, aivan: yleensä. On niitäkin nähty, joissa etsitään "tositarkoituksella", mutta kuvassa onkin sitten muna. :D
  • 26 / 31
  • JohnnyFinland
  • 5.8.2007 20:54
Niin. Halusin vain vihjata, että jos Kosti etsiskelee seurustelukumppania, mutta hänen katsomissaan ilmoituksissa "on pääosin munan kuva", niin ehkäpä Kosti katselee pääosin vääränlaisia ilmoituksia. :-)
Hmm. Olen joskus laittaut profiileja "järkeville" deittisaiteille, mutta (myötä)häpeissäni inaktivoinut profiilit viimeistään tuntia myöhemmin, yleensä lukaistuani kanssakäyttäjien profiileja. Munat eivät minua häiritse vähääkään, mutta noiden ihmisten kuvaukset itsestään, elämästään ja unelmapartneristaan herättävät vastanmielisyyttä esiintyä heidän kanssaan samalla saitilla.
Seuranhaku on mennyt samanlaiseksi kuin nettikaupassa asiointi. Plarataan "tuoteluetteloa" ja tipautellaan sopivat "tuotteet ostoskoriin" (=vastataan ilmoitukseen). Rivien välistä sitten pitäisi päätellä (siitä lyhkäisestä kuvauksesta) onko joku "tuotteista" ylivertainen muihin nähden, ja kuinka hyvin sopii omaan tarpeeseen. Ja kuvakin saattaa olla - niinkuin muissakin nettikaupoissa - sekään ei vastaa todellisuutta;)

Hei siis, minne on jäämässä henkilökohtainen kontakti, pikkuflirtti kadulla, ravintolassa ja muuallakin? Ja se mielensä rohkaisu (ilman rohkaisuryyppyä), sekä ne todelliset iskureplat? Ei kai tässä ole suuntaus jo vähän menossa muutoinkin siihen, että suhdekin hoidetaan virtuaalisesti netissä - kaikkine liitännäistouhuineen - kliinisesti, kotoa poistumatta?

Tuotteistammeko itsemme liian helposti?
netissä tutustuessa on se etu, et joidenkin harrasteryhmien harrastajat voi tiputtaa suoraan pois. Esim päihteettömiä ihmisiä on suhteellisen hankala löytää ravintoloista yms. vielä hankalampi ihmisiä jotka boikotoi gaykulttuuria
"Hei siis, minne on jäämässä henkilökohtainen kontakti, pikkuflirtti kadulla, ravintolassa ja muuallakin? Ja se mielensä rohkaisu (ilman rohkaisuryyppyä), sekä ne todelliset iskureplat? Ei kai tässä ole suuntaus jo vähän menossa muutoinkin siihen, että suhdekin hoidetaan virtuaalisesti netissä - kaikkine liitännäistouhuineen - kliinisesti, kotoa poistumatta?"

Ilmeisesti kirjoittajalla on yksinomaan hyviä kokemuksia noista aktiviteeteista. On paljon niitä, joiden "tutka" on niin huono, etteivät tunnistaisi homoa kadulla vaikka tämä päällään seisoisi. Flirtti heteromiehen kanssa ei ole erityisen hedelmällistä.

Mielenrohkaisu iskureploineen taas on lähes takuuvarma tapa saada pakit, joka ei ole mikään sivistynyt dismissal vaan pyrkimys romuttaa vastapuolen psyyke kokonaan. Etenkin suomalaisilla homoilla on suuri tarve karjua kiinnostuksen puutteensa julki niin että kaikki kyseisessä juottolassa olevat varmasti kuulevat. Julkinen nöyryytys on extreme-laji josta harvat tykkäävät.

Jälkimmäistä tapahtui joskus aikojen alussa kun olin nuori -juuri parikymppinen- ja aivan kokematon miesasioissa. Nyt maileja on monessakin mielessä runsaasti takana, mutta en silti koskaan lähesty ketään baarissa. En tosin edes käy missään valtavirran "deeteeämmissä".

Minut voi rauhassa arvioida katkeraksi luuseriksi, sillä sepä ei pidäkään paikkaansa. Olen muodostanut itseäni tyydyttävän homoelämän ja kyllä, takana on suhteita.
arkadas kirjoitti: "Hei siis, minne on jäämässä henkilökohtainen kontakti, pikkuflirtti kadulla, ravintolassa ja muuallakin?"

Kukaan ei pakota ketään etsimään seuraa verkosta. Jokainen voi ihan vapaasti mennä flirttailemaan kadulle, ravintolaan ja ihan minne tahansa, jos se miellyttää enemmän. Halutessaan voi vaikka seisoa päällään pylväännokassa, jos se tuntuu itselleen sopivimmalta seuranhakukeinolta.