• mopsi22

Vitun tietotekniikka! #¤#¤&

Ostin uuden langattoman reitittimen kun vanhasta laukesi virtalähde.

Nyt sitten yhteys toimii pelkällä modeemilla fine, mutta langattomana ei. Kone löytää ja yhdistää kyllä reitittimeen, mutta ei siitä enää nettiin.

Kokeilin pahuuttani Elisan antamia dns-osoitteita, mutta niihin ei saa yhteyttä (kun ei oletuksena olevan automaattisen haunkaan kanssa toimi). Otin palomuurin langattomasta pois, kun ajattelin, että jos on modeemissa ja reitittimessä molemmissa muurit, etteivät sitten ole päällekkäin.

Nothing. Dns-palvelimeen ei saa yhteyttä.

En saa myöskään yhteyttä johdolla niin, että se kulkee modeemista reitittimeen ja siitä koneeseen. Modeemista suoraan koneeseen tulee nätisti yhteys.

Ideoita?!

7 kommenttia

Nermal

28.7.2009 06:59

Hmm.. Onko sulla tietokoneen verkkoasetuksista säädetty reitittimen IP-osoite default gatewayksi (oletusyhdyskäytävä)?

mopsi22

28.7.2009 08:30

inhoan vistaa, kun täältä ei löydä mitään asetuksia mistään...xpssä oli jotenkin selvemmin yhdessä paikassa, vistassa levitelty levälleen. eli mistähän tonki vistassa löytää?

Nermal

28.7.2009 09:28

Olen samaa mieltä, että Vistassa on varsinkin verkkoasetukset onnistuttu saamaan järjettömän monen mutkan taakse. Asetus löytyy seuraavasti:

Klikkaa Käynnistä-valikosta löytyvää "Verkko"-kohtaa oikeanpuoleisella napilla ja valitse "Ominaisuudet". Klikkaa sitten "Näytä tila" -> "Ominaisuudet" -> merkkaa "Internet Protocol version 4" ja klikkaa "Ominaisuudet". Näytölle aukeaa ikkuna, johon voi syöttää oletusyhdyskäytävän eli reitittimen IP-osoitteen.

Oletusyhdyskäytävä on osoite, johon lähetetään kaikki liikenne jonka vastaanottajaa ei löydy paikallisesta verkosta.

mopsi22

28.7.2009 15:35

Laitoin ip-osoitteeksi reitittimen osoitteen. Nyt se herjaa ip-virheestä sanoen, että useammalla kuin yhdellä verkon tietokoneella on sama ip-osoite. Outoa, koska verkossa tasan yksi kone (that I'm aware of).

Nermal

28.7.2009 20:02

Outo juttu :O
Laitoitko varmasti sen reitittimen IP-osoitteen "Oletusyhdyskäytävä"-kohtaan eikä "IP-osoite"-kohtaan?

mopsi22

28.7.2009 21:09

Muodosti yhtäkkiä yhteydeyn, mutta tuo yhteys muodostuikin siksi, että laitoin modeemista piuhan vahingossa lan-paikkaan, enkä siihen reitittimen reikään johon modeemista kuuluvan johdon kuuluu tulla.

Yhteys aukeaa, mutta katkeaa kohta aukeamisensa jälkeen. Outoa.

Jos laittaa ip-osoitteen vain tuohon oletusyhdyskäytävä kohtaan, ilmoitus: Sovitin vaatii vähintään yhden ip-osoitteen. Anna osoite ilmestyy ruutuun.

Nermal

28.7.2009 23:27

Mystinen juttu kyllä toi piuhajuttu ja yhteyden katkeaminen :O Vaikka verkkotekniikka on standardoitu iät ja ajat sitten, vieläkin laitteissa on ihmeellisiä yhteensopivuusongelmia.

Ai niin sinne on syötettävä sekä oletusyhdyskäytävän IP että tietokoneelle oma IP. Sen tietokoneen IP:n saa yleensä valkattua vaikka sellaiseksi, että jos reitittimen IP on esim. 10.0.0.1 ni laittaa koneen IP:ksi 10.0.0.2, eli lisää vaan viimeiseen numeroon yhden.