• mopsi22

Työmarkkinat

Joo, ei o joulumarkkinat nää ei.

Täyttelin tuossa sähköistä nettilomaketta, jotta sitten työttömäksi ilmoittautuminen sujuu ku tanssi. Maanantaina työkkäriin ihmettelemään, sitten kai kelaan.

Kamala määrä paperia tarvitaan mukaan ja silti voisin väittää, että liitteet alsdkfj32 ja dfheh53 puuttuvat ja tämä todistus ja toi ja...

Katselin työpaikkojakin. Turun lähialueilla ei ole YHTÄÄN opettajan paikkaa, ei edes pidempiä sijaisuuksia. Ne tosin kyllä taidetaan täyttää vähän pöydän alta, vaikka lain mukaan ehkä hakuun pitäisikin laittaa. Pidemmät pätkät toki ovat julkaistuina.

Tyhjää täys. Valtakunnallisestikaan ei ollut kuin YKSI pidempi pesti ja tukku 3-6 kk sijaisuuksia. Ei ole mitään opettajapulaa. Opettajia selvästi koulutetaan liikaa ja samalla kunnat ovat aina vain säästämässä opetuksesta.

Olen so väärällä alalla, vaikka tää monipuolinen tää opetushomma onkin. Kaikennäköstä muuta olis tarjolla, opettamista ei juurikaan...ainakaan luokanopeille...ei kyllä muillekaan...:S

Työtä katsellessani kiinnostuin koulutussuunnittelijan paikoista. Eihän minulla niihin tässä vaiheessa ole mitään pätevyttää, mutta kiinnostavia työnkuvia oli joukossa. Koulutuksen suunnittelua, toteutusta, yhteistyöprojekteja jne. Voisin tykätä päsmäröidä tuollaisen kimpussa :)

Yksi koulunkäyntiavustajan pakka olisi. Toki avustajalla ei ole open vastuuta tai sen suuremmin suunnitteluja, mutta työ oli 30 viikkotuntia, joista kolmena päivänä toimit ohjaajana iltapäiväkerhossa (ja kiinnostavaa olisi tietää, oletko kakaroista silloin vastuussa). Palkka 1675 euroa. Opettajana saisin samasta tuntimäärästä 3000 euroa.

No, ehkä ei ensimmäistä työtään etsivänä saa olla liian nirso. Joskin mielestäni en ole mitenkään velvoitettu ottamaan täysin kolutustani vastaamatontakaan työtä, varsinkaan jos se on selvästi koulutustasoani huonommin palkattua (esimerkiksi siivoustyö, josta kokemusta kyllä on niin paljon, ettei a) maistu enää tai b) ole pätevyyden kanssa ongelmia).

Raakaa on arki työmarkkinatuella. Ei elä eikä kannata pientä työtä vastaan edes ottaa. Raa'asti leikkaavat heti pois. Käytännössä minun ei kannattaisi tehdä Uudessakaupungissa olevaa työtäni lainkaan, sillä käteen jää sama raha tein sitä tai en, mutta matkustamisen joudun maksamaan. Järkkyttävän tyhmä systeemi tämä tukisysteemi ja tulojen vaikutus.

Pitääkö opetella markkinoimaan nyt sitten itseään?

Olen opiskellut liian kauan. Olisi pitänyt lukea sähkömieheksi peruskoulusta, ehkä ammattikorkeeta vähän perää. Olisin ollu sillee 3-4 vuotta työelämässä, lainat maksettu jos semmosia olis ees ollu ja rahaa tulis. Nyt oon akateeminen paska, jolla ei oikeen oo mitää järkevää osaamista vielä hankittuna.

Täytyy sanoa kyllä, että en tajuu korkeekoulutuksen lisäämistä ja rummuttamista, niin infaltoituneet maisterinpaperitkin jo ovat, että ei niillä tee mitään. Oletuksellisesti ne täytyy olla ja niihin kiinnittää kukaan mitään huomiota vasta, kun niitä EI ole.

Huokaus ja stressi ja sydänkohtaus. Työttömän tuilla ei kyllä tehdä mitään järkevää, hyvä kun ruokaa saa pöytään. Kallis maa ja katainen on perseestä. Harjoittelen jo pienituloisen, köyhän, suomalaisen miehen arkea. Seuraavaksi ostan olutta ja lenkkimakkaraa ja yritän katsoa jääkiekkoa ja heteropornoa.

Antaapas nyt katsoa mitä tapahtuu. Siirtymäkriisi ainakin, epävarmuus. Nuorena voisin kuolla, kauniina ja rakastettuna.

Ehkä vaan salikortti, treenaus, nahkahousut ja Wikken kulmalle myymään "virkistyspalveluita".

***

yö, kirjoitusvirheet, angsti ja vitutus...koittakkaa kestää