• mopsi22

Talvi tuli...

...oli ja meni :S

Koko Turku on eilisestä kauniista lumisesta talvipäivästä sulanut paksuisi loskakasoiksi, liukkaiksi teiksi ja muuttunut vesisateen kastelemaksi...

Seuraavaksi pakkaset tähän ja kas, luistelemmekin.

___

Rahatonna. Täytyypä tästä jahka saa maisterin paapperit kätöseen, lähteä perehtymään suomalaiseen työttömän arkeen ja sosiaaliturvaverkostoon. Aloittanen ilmoittautumalla työttömäksi työnhakijaksi ja sitten kävelen kelaan käsi ojossa, että antekkoo rahaa :)

Tosin, teen pientä vakituista duunia josta saa sen verran rahaa, että nollaa työttömän ansiot. Toisin sanoen, sitä ei kannattaisi tehdä, jos pysyn täysin työttömänä kevään. Mutta kun tarkoitukseni on tehdä opesijaisuuksia, niin silloin en mitään tukea saisi kuitenkaan, koska tulot nopeasti menevät yli valtion anteliaisuusrajojen. Näin ollen pieni duunini muuttuukin mukavaksi lisätuloksi.

Olen jotenkin ajatellut, että olisi kiva välttää työttömyyshässäkkä, mutta mennään nyt yhteiskunnan vaatimusten mukaan, jotta byrokratian Skyllan ahnaat vaatimukset tulevat toteutetuiksi...työllistän samalla muutaman virkailijankin :)

___

Hellyys on parasta sydämelle, totesin tuossa aamulla makoillessamme sängyllä paksun talvipeittoni alla.

___

Ostin perunoita. En syö koskaan perunoita. Ne ovat kuitenkin edullisia ja ruokaisia. Mitä perunoista tehdään? Keitetään, paistetaan, Hasselbackaa, laatikkoa...? Toisaalta, tykkään perunoista raakoina. Outoa kuulemma monen mielestä. Syödäänhän porkkanaakin pääasiassa raakana!

___

Tutkimussuunnitelma odottaa tekijäänsä. Aloittaa aloittaminen on tämän päivän ohjelma...:S