• mopsi22

Opettajankoulutuksen merkitys luokanhallinnassa

Opettajilla on yläkoulussa vaikeuksia oppilaiden kanssa. Toki oppilaat ovat teini-iässä, levottomia ja vaikeaa olla paikallaan tai keskittyä tai nähdä koulutuksen pointtia oman elämän kannalta.

Resursseja voisi olla lisää myöskin, paremmat tilat ja materiaalit, pienempiä ryhmiä, enemmän toimintaa ja vähemmän istumista.

En yleistä enkä syytä enkä osoittele, mutta totean kuitenkin pienen merkityksen olevan myös sillä, että kovinkaan monella yläkoulun opettajalla ei ole pätevyyttä sinällään opettaa ja hallita ryhmää. Heillä on pätevyys opettamaltaan alalta sekä sen lisäksi pienet pedagogiset opinnot, kasvatustieteen teoriaa luettuna hieman.

Väitän, että vähäinen kasvatustieteellinen koulutus on yksi syy sille, ettei opettajilla ole keinoja hallita ja hahmottaa ryhmää niin hyvin, kuin esimerkiksi alakoulun puolella. Tämä siis vain yhtenä syynä monien joukossa. Kuitenkin mielestäni voisi valittaa vähemmän ja muuttaa yläkoulun opettajien koulutustakin hieman enemmän opettamiseen kuin aineenhallintaan. Ja kuten todettu, laittaa monia muitakin opettajista riippumattomia ongelmia kuntoon koko peruskoulussa.